Kādu OS lieto Edvards Snoudens?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Kādu OS lieto Edvards Snoudens?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kas Edvards Snoudens pirmoreiz parādījās reportieru videokameru priekšā pagājušajā vasarā, daudzi pievērsa uzmanību Tor un “Elektronisko robežu fonda” uzlīmēm uz viņa datora. Tagad kļuvis zināms kādu OS Snoudens lieto uz sava portatīvā PC. Tas izrādījās uz Debian bāzētais TAILS (The Amnesic Incognito Live System) Live CD. Agrāk distributīvu pazina kā Amnesia.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_5967270ad3f0133d7b4e200c4c8a1325_1.png[/img]

Ielādējot TAILS no USB zibatmiņas vai CD, mēs iegūstam pilnu instrumentu komplektu anonīmai interneta pārlūkošanai. Tor palaižas automātiski, elektronisko pastu šifrē ar GPG, ir OTR čats, paroļu pārvaldnieks KeePassX, kā arī citas lietotnes, no kurām daudzas modificētas īpašai drošībai. Viss saprojektēts tā, lai uz cietā diska neglabātos nekas, un nebūtu iespējams iefiltrēt kādu kaitīgo programmatūru. Pat RAM pie datora izslēgšanas speciāli notīrās ar sdmem palīdzību, lai kādam nebūtu iespējams vēlāk izvilkt kādus datus.

Lai neradītu aizdomas apkārtējos, TAILS grafisko saskarni var sakonfigurēt līdzīgu Windows XP. Snoudens pierunāja izmantot TAILS pat The Guardian žurnālistu Glenu Grīnvaldu, kuram viņš nodeva slepenos NSA dokumentus, un kurš nesen saņēma Pulicera prēmiju.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_4846c905b64d8ff63dd5b4f06beff4ab_1.jpg[/img]

Pēc mēneša jāiznāk TAILS mažorversijai 1.0, paralēli tiek strādāts pie mobilās versijas viedtālruņiem un planšetēm. Paredzams, ka aizvien progresējošas spiegošanas apstākļos šādām sistēmām būs svarīga loma.

Avots

garaisezis
    Participant

896MB,, kādēļ tik liels svars???

jonjs
    Participant

Tas nav liels svars, tas ir vēl mazs, ja ņem vērā, ka tur ir vesela čupa ar draiveriem u.t.t. priekš visāda vieda dzelžiem. To imidžu var iebāzt jebkurā datorā un tas strādās, toties Win7 standarta imidžā pat datora tīkla kartes draiveru nav. Pašam mājās oficiāli pirkts Win 7 disks 😀

garaisezis
    Participant

man diemzēl nestrādā, provaiders bloķējis pieeju tīklam. Pilnīgi pietiek ar ubuntu live cd 8.10

grisha
    Participant

Ezi, ja jau tur arii grafika naak kompelektaa, tad jau neko traks svars nav, Jau sen atpakalj taads KDE un Gnome sveera pusotru gigu. Nezinu kaa tagad gan, bet nedomaaju ka mazaak.

Kaut gan, sajuuta ka nereizi neesi instalejis Linux. Tiiri servera versija aiznjeema tikai paarsimts megus, tikliidz lika grafiku, taa liidz gigam aizskreeja.

Labpraatak lietotu Slackware, bet, taa kaa slikums lauzh, esmu iveeleejies Debian, lai vareetu vienkaarshi uzinstaleet programmas.

Krakeriem jau vajag lieot visaadas aizsardziibas. Kaut ko kaadam aizliegt ir sameeraa bezjeedziigi, Peec savas pieredzes spriezhu gan, jo vairaak ko aizliedz, jo vairaak gribaas pie taa tikt.

Gribi palikt anoniims nedod nekur savus privaatos datus.

OK, sporta peec, kursh man pirmais 24 sundu laikaa draugos atsuutiis savu Paypal epastu (vairaak nekaada info neintresee), samaksaashu 10 eiro caur Paypal.

Piedaavaajums beigsies 18 apriilii 19:30 peec Latvijas laika.

P.S. notepad.lv un boot.lv darbinieki nevar piedaliities.

ruukjis
    Participant

Vjadzēs aizrakstīt tavam provaiderim, ka sūdīgi bloķējuši – tavi komenti turpina te parādīties…

BlackHalt
    Participant

Tev draugos nevar nosūtīt vēstuli, jo neesi ar mani draugos 🙂

Nosūtīju uzaicinājuma tekstā 😉

BlackHalt
    Participant

grisha, ja es pareizi atradu, tad varu pateikt, kur ir “caurums” un infu var atrast ļļļoooti ātri 😉

Andron MacBeton
    Participant

“Pat RAM pie datora izslēgšanas speciāli notīrās ar sdmem palīdzību, lai kādam nebūtu iespējams vēlāk izvilkt kādus datus. “

Cik nenormāli ausīs pistam kroplim jābūt lai ko tādu izmurgotu?

garaisezis
    Participant

es redzēju filmā kā sasaldē to un tad pārsprauž citā datorā, bet tā ir pārāk liela zinātniskā fantastika.

Cik es zinu, komplektā nāk līdzi arī magnēts, ar ko speciaļi sabojāt vecos kineskopa ekrānus, lai pēc tam nevar nolasīt rindiņas ko esi rakstījis.

msh
    Participant

Sevišķi gudrs tu neesi. Ar magnētu nevar ekrānu sabojāt – var tikai nomagnetizēt. CRT moņiem ir atmagnetizācijas spoles, ar kurām moni ieslēdzot tiek izveikta atmagnetizācija.

KristoZ
    Participant

Tā pat nav nekāda zinātniskā fantastika. Man šķiet, ka pat tepat, Notepadā, par to bija minēts.

https://www.zdnet.com/blog/security/cryogenically-frozen-ram-bypasses-all-disk-encryption-methods/900

https://citp.princeton.edu/research/memory/

[spoil]Dude, it’s so 2008[/spoil]

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā