Kādu routeri ieteiksiet? :)

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Kādu routeri ieteiksiet? :)

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    sm00x
    Participant

Ir atkal vasara un protams nosprādzis RB450. Kā rīkoties? Baidos ka kondensatoru pārlodēšana vairs nelīdzēs.

1. Š…emt atkal divus kārtējos Mikrotika mēslus, un tā ik pēc 2 gadiem. Jo nojaušu, ka RB750 ir pat lielāks sūds nekā 450. Izdevumi 88Ls

2. Sastellēt routeri uz kāda veca celerona? Itkā ir pa 20Ls nopērkama 4portu tīklene, + vel būtu iebūvētā…

3. Pirkt kautkādu TP-Linku un likt OpenWRT? Izdevumi… nu… 60Ls?

4. Uztaisīt serveri arī par routeri… bet kurš to iptables poibeņu sapratīs ja es uz kādu nedēļu kaukur aizdzeršos un vajadzēs kautko piekonfigurēt? Izdevumi – 5 ali + 4portu LAN karte… bet attālinātajā ofisā nav tāda servera…

Prasības:

a. apmēram 50Mbps WAN-LAN NATošana

b. kautkāds tunelis lai savienotu ofisu LANus.

c. 2 dažādu iekšējo subnetu NATošana.

d. bridge, lai saslēgtu WAN pusē 2 portus un padotu serverim ārējo IP bez liekiem switchiem.

Nu tad, 7 gudrie, sakiet kurš būtu pareizāks variants, kā arī papildiniet ja ir kāds cits variants.

ruukjis
    Participant

Es nepažēlotu naudu un paņemtu kādu no SonicWall, kaut vai tz100. Mazs sūds ar bezjēgā daudz konfigurācijas iespējam, turklāt stabils maita. Izdevumi ~ 130Ls

Evers
    Participant

No Mikrotikiem man sajēga pašvaka, taču tas RB750 vienviet rūc pusotru gadu neatejot no kases. Varbūt tīrā veiksme, un 2 gadi vēl nav riņķī. 😀

Tfu, 750 rūc gandrīz gadu, bet 450 pusotru, tagad sabiedēji ar tiem 2 gadiem 😀

sm00x
    Participant

Tur jau ta lieta ka nau tās naudas tik daudz. 130Ls * 2 pasakot kantorim, principā sanāk ka pats neko neesmu pelnijis. Paskatijos tās fīčas… nu man tādu zvēru nevajag. Ne man failover, ne VLANus… Tikšķī tagad pie Firewall sadaļas labi, ja 10 rules. Sliecos taka uz OpenWRT pusi, bet baidos, ka TP-Linkam nevarēšu atņemt no LAN switcha to vienu portu priekš WAN. Jāiet aizņemties no veikala un pamēģināt…

P.S. Toties vienā iestādē 750G nokarās tikko sāku lietot es 🙂 Ticu gan, ka vaina ir līkajā konfiga, ne manis konfigurēts. Bet nu Mikrotiku negribās tīri dēļ tā kantora nostājas. pods.lv tak rakstīju. Nafig man tādiem maksāt.

P.S.2. Nu kur ir 7 gudrie? Kas ir? Neviens vairāk par spīdīga CD ielikšanu un next next klikošanu nejēdz?

BOFH
    Participant

Nu šodien Mikrosūds nokūries ir pavisam. Beidzot…

Uz gudreļu forums neko sakarīgu vel nav ieteicis.

Varbūt tomēr esat pajolu bariņš?

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā