Sākumlapa › Forumi › Tehnika › Cita tehnika › Kādu varat ieteikt portatīvo ar Intel Atom Procesoru ?
P.S. Domāju gan, ka esi savu “nolauzis” arī pie CRT (ne tiem jaunākajiem) monitoriem, pēc kuriem nereti acis “tek laukā” 🙂
Nu līdzpaķeršanai ideāli, darbā ļoti noder, viegli paņemt līdzi, neaizņem uzreiz visu somu utt.
Bet nu par performance runājot – nu jā, iztikt var, lai gan mūsdienu internetam (daudzie JS, FLASH un other stuff) processors tomēr nedaudz par švaku, iztikt var. Citādi būtu ciešami, spēlēm loģiski ka tāds nav paredzēts.
Par ekrānu – nu neder 10 collas ilgākam darbam, neder, acis saiet konusā un pasliktināsies redze.
Izšķirtspēja – nu neder 1024×600, neder – ir programmas, kuru logi vienkārši nesalien 600 punktos, tiesa var jau arī uzlikt kaut 1920×1080 izšķirtspēju, bet tad ekrāns jābīdelē, visu neredz uzreiz.
Pašam ir HDD, sauciet mani par paranoiķi, bet SDD negribu un nevienam neiesaku (nav ko mētāt datoru) , tomēr ir tas rakstīšanas ciklu skaits – ja neveicam ahūno ob1mitizāciju datoram ar flash ssd un nespēlējam futeni ar laptopu kurā ir hdd, tad hdd kalpos daudz ilgāk.
(Laba lieta ir RAM SSD – praktiski mūžīgi, bet tiem visi dati zūd pie elektrobarošanas pārtrūkuma, kā jau RAM)
Rezumē, ja gribi netbuku ar atomu, tad pērc lielāku par 10 collām un ar lielāku res par 1024×600, citādi nožēlosi. Par disku – iesaku HDD, vairāk vietas un manuprāt ilgāk dzīvos, bet nu tas ir strīdīgs jautājums, jāskatās pēc vajadzībām, uzskatiem, un tā kādu OS lietos, ja Win, tad noteikti jāob1mitizē.
2) Interneta ātrdarbība. Jālieto FlashBlock, tad ir ok. Un vēl es lieku, lai animētie gifi animējas tikai vienu reizi. Nu jā, keša ramdiskā arī noderēs uz šāda verķa.
3) SSD. Evers, tev it kā taisnība par tām rakstīšanas reizēm, bet it kā nav. Vienkārši jāsaliek win tā, lai rakstīšanas reižu skaits ievērojami samazinās (es samazinu apmēram 50x pret defaulto). Tad SSD strādās daudz ilgāk kā HDD. Nu jau vairāk kā gadu izmantoju vairākus SSD un neviens vēl nav radījis problēmas.
Vēl vienu lietu atcerējos – tām Intel iebūvētajām “videokartēm” nevar normāli monitoru nokalibrēt – gammu nevar uzlikt zem 1.0. Nekas traģisks jau tas nav, bet nepatīkami.
Preses relīzes