Kālab 3. aprīļa vakarā Latvijā nedarbojās internets?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Kālab 3. aprīļa vakarā Latvijā nedarbojās internets?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

3. aprīļa vakarā pēc 22 praktiski visā Latvijā bija pārtraukumi interneta darbībā, daudzas vietējās lapas nebija sasniedzamas. Kā ziņo LETA, ķibeles iemesls bijušas Latvijas interneta apmaiņas punkta (LIX) problēmas ar maršrutētājiem. LIX uztur kompānijas Lattelecom, Latnet un Telia.

Kā skaidro Latnet Pārdošanas departamenta vadītāja vietnieks Jānis Domaševičs, LIX tīklā nonāca pārāk liels prefiksu skaits, kas sāka izplatīties vispirms LIX tīklā, bet pēc tam uz visiem LIX tīklam pieslēgtajiem klientu maršrutētājiem.

Tā kā maršrutētāji nav paredzēti šāda apjoma glabāšanai, tiem strauji beidzās atmiņas resursi, bet pirms apstāšanās milzīgais maršrutizācijas prefiksu skaits paspēja izplatīties uz centrālajām LIX iekārtām un vidēja līmeņa iekārtām, kā arī tālāk.

Tā rezultātā pārstāja darboties gan savienojumi ar citiem Latvijas interneta pakalpojumu sniedzējiem, gan daudziem klientiem tika apgrūtināta izeja uz starptautisko interneta tīklu, norādīja Domaševičs.

Iemesli joprojām nav skaidri – vai tā ir apstākļu sakritība, apkalpojošā personāla paviršība, Anonymous uzbrukums vai kas cits. 4. aprīlī neilgi pēc 00.00 ķibeles sekas bija novērstas un šobrīd internets Latvijā ir stabils.

Avots

Wuu
    Participant

Njā, tāpēc nevarēju saprast , kāpēc visi man plijās virsū ar to ka internets nestrādā. Man viss strādāja.

GulbisRG
    Participant

Google strādāja 🙂

Es īsti kā dumš lietotājs nesaprotu cik tad viegli ir ievainojams viss LV interneta tīkls?

Aldis
    Participant

Norestartēju rūteri. Jo wifi ķip neķēra man internetu. Nez, gāju gulēt un lamājos uz mobīlajām ierīcēm. No rīta pamodos, un viss strādāja. Pat nesatraucos, un tik tālu nebiju aizdomājies ka tā valsts mēroga problēma bijusi. 😀

lai šiem mācība, vajag izveidot rezerves centrāli, ja nu viena noslēdzas, strādā otra.

Kādus 10 gadus atpakaļ kādā no Googles serveru datucentriem bija izcēlies ugunsgrēks, cik noprotu 70% telpā bij uguns utt.. to dzēsa vairākas ugunsdzēsēju mašīnas, lietotājiem tajā pašā laikā Googles servisi nav ne bremzējuši, ne arī justi kādi traucējumi! A pie mums “āfrikā”, pat ugunsgrēku nevajag.

Logi
    Participant

Es gan mazliet satraucos, jo internets pazuda, veicot svarīgu darbu, bet pārtraukums bija vien uz 10 minūtēm. Restartēju datoru un viss smuki aizbrauca tālāk.

Participant

Man viss gāja. Hmm..

piwchix
    Participant

Nu es jau pirmajās minūtēs nonācu pie slēdziena, ka LIX`ā routings čupā sagājis 🙂 Traceroute vienmēr nonāca līdz LIX (treisojot starp dažādiem tīkliem) un tad aizgāja sviestā 😀

garaisezis
    Participant

pārsvarā jau tikai draugiem un dazi zinu serveri negaaja, paareejais ideaali, starpcitu, notepat pat ielaadeejaas aatraak nekaa parasti..,.

msh
    Participant

Apmēram garā eža variants.

garaisezis
    Participant

ev, lūdzu neizķēmo manu niku, es esmu Garaisezis nevis Garais Ezis

Foxsk8
    Participant

Pats labākais, ka man pašam ir Latnet nets, ņemās no vietējā provaidera, neko tādu nemanīju, interesanti.

Man škiet, ka nekas tāds pēdējo gadu laikā toč nebija noticies.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā