Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › Kāpēc latviešiem jālieto sliktāka pārtika un preces?
Un par ceļu, nebēdā, cita iemesla dēļ apciemoju savu kretingā dzīvojošo brālēnu, un viņš taisni brauca pa klaipēdas šrotiem, tā nu viņam pievienojos un šis pa ceļam ieskrēja Autoaibē. Viena sajūga dēļ varbūt nebūtu vērts braukt, bet ja iepirciens būtu uz kādiem, teiksim, 300 lašiem, atmaksātos pilnīgi garantēti.
Un par tiem 22 lašiem – zini, mister biezais, es esmu ar mieru nolocīt tos 20% vairāk, ja es iegūstu labāku preci – bet šajā gadījumā, kad prece ir tā pati un pat brends ir tas pats, es domāju ka visi piekritīs, ka nolocīt 20% vairāk par neko ir nevis kruti, bet neaprakstāmi stulbi.
bet šajā gadījumā, kad prece ir tā pati un pat brends ir tas pats, es domāju ka visi piekritīs, ka nolocīt 20% vairāk par neko ir nevis kruti, bet neaprakstāmi stulbi.
Nu un ka tā pati prece, viens iepērk vairumā lētāk, cits mazumā dārgāk, citam atkal nav pieprasīta tik bieži tā prece un otkārt ir brīva tirgus ekonomika, par cik gribu par tik tirgoju, ja nav naudas vai kas nepatīk vērsies pie cita un vēl ir izdomāts tāds krāmu tirgus, ej uz turienu un priecājies. Vācijā, Zviedrijā, Austrijā un citās izglītotās ekonomiski stabilās valstīs neviens zemāk par 30% tīro peļnu nestrādās(ir protams izņēmumi , postpadomju domātāji), tā starp citu. Un vēl tā nav tā suga, kuri dzīvo uz kakla vecākiem un nezin cik mēnesi ir jāmaksā par privātmājas uzturēšanu un tā komunālajiem.
P.S. Un vēl kas tas par veici kuram nav PVN, jasāk jautāt vai tan veikalam ir kases aparāts ? Kaut kāds kreisais kantoris visu tirgo , bez atbildības un garantijas un ķer tādus msh uz muļķi.
Man prieks ka tu esi sapratis kur ir problēma – ka vajag uzvārīties nemērā – un tāpēc arī ir tie kosmiskie uzcenojumi. Tikai “izglītotās ekonomiski stabilās” valstīs nav novērojams tāds absurds kā latvijā, kur par normālām cenām veikalā kaut ko nopirkt var tikai visuma centrā, bet pārējajās pilsētās ir kosmisks uzcenojums. Tāpēc jau arī ir izdevīgāk braukt uz lietuvu vai poliju. Un tevis piesauktajās valstīs veikalos visur ir vienāds kosmoss, tāpēc arī tie, kas domā ar galvu, detaļas pērk internetā 😀
Preses relīzes