Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Humors un Joki › Kapēc mēs nelietojam Hackintosh?
MacOS cena ir 20$
Windows Retail – 120€
Ja mēs lietojam nelegālu Hackintosh un ierodas Ekonomikas Policija – sods būtu aptuveni 40€.
Ja lietojam nelegālu Windoffu – sākot no 300€ (veiksmīgā gadijumā).
Esmu dzirdējis par dažiem kadriem kas lieto Hackintosh, dēļ kaukāda softa/dzelža ka neiet uz Windoff, un atsauksmes ir labas. Esot paši spējuši sainstalēt, čakaris esot bijis minimāls.
Un sods nav vienreizējs pasākums: ja sabiedriskajā transportā tev uzliek sodu par braukšanu bez biļetes, tad, lai pēc soda nomaksas turpinātu ceļu tajā pašā transportā, tev biļete vēl arvien ir jāiegādajas. Cerams, analoģiju saprati.
MacOS licenzi iegādāties nedrīkst jo MacOS uz PC ir nelegāls.
Pats saprati? 🙂
Pieļauju, ka es kā piekasīgs Ekonomikas Policijas darbinieks (ja tāds būtu: neesmu ne piekasīgs, ne tās iestādes darbinieks) pie tāda kantora visai regulāri piekāptu 😀
Interesanti, kāpēc par nelegālu macOS ir mazāks sods nekā par Windows? Cenas dēļ?
Bet ja man kaut kādu dīvainu iemeslū dēļ būtu jāizvēlas starp Windows un MacOS, tad noteikti lietotu ābolu, bez minstināšanās.
Un soda naudas apmērs vispār nav arguments. Ja uzņēmums nevar nopirkt sūda OS licenci, tad kas tas par uzņēmumu un kāda no tā ir jēga? Vai tāds maksā algas un nodokļus? Īpaši mūsdienās, kad OS met pakaļ katram dzelzim, un bieži vien ar windows nopirkt datoru ir lētāk, kā līdzvērtīgu bez. Man tagadējam laptopam līdzi bija legāls windows. Labprāt būtu pircis bez, jo tā pat pēc pusstundas tur jau bija virsū Linux, bet neko tādā veidā ietaupīt tā pat nevarēju.
Sods mazāks tapēc ka cena mazāka!
un no apaviem, kas nav kerzas vai sandeles
Stulbākais jau tas ka nevar nopirkt vairs normālu Windowsu pat ja gribētu!
Nau jau run pa uzņēmum kas nevarēt nopirkt. Pretīgi ir ka tā licenze iet postā kad nosprāgst mātene!
Vispār uzņēmumiem kas obligāti grib ākstīties ar portatīvajiem izdevīgāk ir nopirkt 1reiz Retail licenzi un tad lietot uz kāda kompja grib. Tie portjiki ta ilgāk pa 2-3 gadi neiet.
Ä€boļi vienkārši palikuši nerentabli- ram pietrūkst- jauns kompis. SSD nonīkst-jauns kompis, tīklene nonīkst-jauns kompis. Nu karoče, jebkas noklājas,jauns kompis (laptopiem). iMac protams RAM un HDD vēl var samainīt, bet nez, vai viņš ļāva bootot no parastā SATA porta.
Windows tur dēļ AD un viss. Vieglāk userus kontrolēt un centralizēti administrēt. Protams, var sadrukāt pts visus skriptus Linuxam un OS X, kā arī uz Linux ir AD alternatīvas, bet maziem uzņēmumiem, līz 100 PC.
Mate, XFCE, Cinnamon ir labas. Vienīgi Gnome nedaudz ož pēc sūdiem dēļ nestabilitātes uz rijīguma.
Preses relīzes