Sākumlapa › Forumi › Hardware › Atmiņas (HDD, RAM, Flash) › Kāpēc Windows backup tūlis neatpazīst lentas ietilpību?
Backup dzelzis: HP LTO Ultrium-2 SCSI, External.
Parēķini cik maksā 1 Gb uz HDD un cik maksā 1Gb uz lentes, ieskaitot protams lenšu iekārtu.
Ja pievērsīsi uzmanību HP kasetes vāciņam tur pie 400gb ir pielikta “*” un otrā pusē ir skaidrojums: “Assuming 2:1 Compression”. Tas ir tāds mārketinga triks.
Paskaties vai ir ieslēgta kompresija.
Dabīgā veidā LTO1 ir 100gb, LTO2 ir 200gb, LTO3 ir 400Gb, utt. Ar ieslēgtu kompresiju viss dubultojas.
Kur problēma kautvai uz papīra uzrakstīt cik maksā lentes un cik maksā cietie diski?
Es nesaprotu kapēc visi risina problēmu no nepareizās puses ar caurdirsas pieeju?
Lai nu kā, paldies, tēmu var slēgt
Cik tad tā lente maksā? Un cik tā lenšu iekārta?
Hmm, laiks atkal pačīkstēt par Raidsonic Icy box, vai ko tamlīdzīgu, man tās lentas toč riebj. 🙂
Edit:
Vienīgais, uz ko tagad varētu spiest – ka cietnis ir nedrošs mēdijs, nekāds cits arguments man prātā nenāk…
FreeNAS uz paveca kompja, iespējams + sata PCI kontrolieris, un HDD tev izmaksās tik cik SATA kontrolieris un HDD. 32 vai 47Ls. Ja divi cietņi tad 62 vai 77Ls.
Vai arī turi to backup disku tajā pašā kompī. Reāli pareizs backup butu ja tu no tā servera tos datus kopētu uz fiziski citu atrašanās ietu, piemēram, lētākais – uz mājām. Tapēc ka ja nodegs tā telpa kur serveris – sadegs visas tās sūda lentes un tad stāvēsi ieplestām acēm un domāsi “bā, nu kā es to neiedomājos?”
Man ir vienā ofisā FreeNAS ar RAID1 un no rītiem notiek RSync uz citu pilsētu, citu FreeNAS ar 1 disku. Kautvai te atombumba nokrīt, otrajā ofisā dati būs. A tavs variants ir vienkārši lieks darbs, darbības imitēšana.
Tavs piedāvājums, protams, vairāk atbilst 21. gadsimtam, bet kā jau teicu, es varu tikai ierosināt idejas, bet ne izpildīt tās uz savu galvu.
Iemeklē googlē kas ir RSync!
Kas tas pa kantori?
Preses relīzes