Kāpēc Windows NT kodols ir tik mazspējīgs?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Kāpēc Windows NT kodols ir tik mazspējīgs?

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 48 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Jaunzems
    Participant

u wot m8

Eudoxus
    Participant

Acināt izbeigt fleimu un tai pat laikā fleimot, protams, ir asprātīgi.

nevertell
    Participant

Man 3 dienas nebij vājfāi līdz atradu pareizo vistas draiveri, kas strādātu uz win7 64, jo redz ražotājs nevar tādu izdot. Vēl neesmu atradis linux distribūciju, kurai šī attiecīgā karte sagādātu tādas problēmas.

SO FAK JŠª.

Individuāli gadījumi nav īsti vērā ņemami.

Protams, ka uz ļenuksa paies laiks, kamēr mācēsi uzlikt pareizo draiveri, ja tā būs tava pirmā reize. Taču kad saproti, ko dara lspci, modprobe un tavs mīļākais paku menedžeris, pat rebūtot nevajadzēs un viss būs bumbās. Kas nereti ir daudz ātrāk un ērtāk kā uz windouza meklēt pareizo tačpeda draiveri, čipseta draiveri utml. Ffs, uz ļenuksa man ir multi-touch un džesčurs neko klāt neinstalējot, nach tā nav uz W7/W8 ? Un uz dzelžiem, kas tika ražoti pirms ābols džesčūrus popularizēja. Bet vai tam ir kāda nozīme ?

Nē.

Jo tam visam vajadzētu strādāt uz abām OS bez liekas čubināšanās. Uz jebkuras platformas. Un patlaban abas mēdz riktīgi iesūkāt, tāpēc patlaban, priekš manis, labākā OS ir tā, uz kuras problēmas ir vieglāk izlabot, jebšu linux.

Un lūk mans Windows 8 stāsts. Meitene apdeito lapsi, lapsim nobrūk USB un līdz ar to arī klaviatūra un tačpeds. Un tu ņifiga nevari izdarīt. Būtībā problēma tajā, ka Windows mēģināja updeitot čipsetdraiveri. Un nekādus roll-back’us uztaisīt ar īsti nevarēja. A laptops svaigs, kāds nācis no OEM’a, tāds bija atstāts, nebojāts.

Un lūk mans Arch stāsts.

Apgreidoju Gnome. Viss padiršās, gdm neiet. Nu ok, 3 komandas, viss ir pārinstalēts un joprojām nestrādā. Nezinu kāpēc, bet pofig, KDE. Pēc tam XFCE.

nhojder
    Participant

I’ll be damned… nuts, horror and insane.

Cik esmu ņēmies ar linuxiem, visi brūk nost kā negudri. Tas nav attaisnojums, bet fakts, ka bez gribas spēka un entuziasma vari sirmus matus saraut, kamēr problēmas atrisināsi. Ar līkām rokām, un expressions avataru sejās ar kādām to piemin forumu linču tiesātāji, vienkārši te nav nekāda sakara.

opengraybox, nolaid mazliet vairāk tvaika. Gandrīz izdevies komentārs.

win lietotājs nav idiots, bet vai nu neizglītots par alternatīvām pie kā vainojami iespējams ka idioti, vai arī vajadzības spiež, ar ko arī sākas šīs šausmas forumos.

Zināms, ka Google pēdējos mēnešos, nedēļās un katru stundu, neskatoties uz uz šausmu pilnu paranoiķu un ienīdēju skatījuma pavadījumā savelk aizvien ciešākas saites starp google produktiem. gmail konta izveidošana ar uzspiestu bonusu google+ ……. par laimi var izdzēst, bet, ja reiz informāciju esi savadījis, tik un tā lapa vēl ir pieejama, bet bet bet… Chromium OS ……….. informāciju šodien vairs nenosargāsi pat ja mežā dzīvosi, kas būtu vienkārši apgrūtinājums tev, tāpēc lai maksātu ar to par google veidota paši sava linuxa nebūtu nekāds šausmu pilns stāsts, par ko tavi mazbērni bioroboti satrauktos. Tam ir līdzekļi un prasmes lai linuxa projektu novadītu līdz par apmierinājumu gan win gan uksistu lietotājiem. tādas ir manas domas.

KristoZ
    Participant

Runājot par Googles pielāgoto Linuxu (Google Compute Engine Linux) : https://www.theregister.co.uk/2013/05/09/google_taps_debian_for_cloud/

NPK
    Participant

Parādi man arī kā iOS uz MacBook uzlikt!

Andron MacBeton
    Participant

Baigais Linuxists, neprot autostartā ierakstīt setxkbmap lv -variant apostrophe 😀

Trimplis, šī foruma cienīgs.

Andron MacBeton
    Participant

Linux brūk nost un Windows ne? Pajols Aizpsogulijā 😀

Andron MacBeton
    Participant

A kas teica ka gala lietotājam jāinstalē kompji? Tā parasti dara pajoli, un tad brīnās kapēc viņim viss gļuko. Un pa cik mietpauri, tad nemaz nepamana ka nejēgu instalētie kompji nostrādā mazāk darba stundas pirms brauciena uz izgāztuvi.

Nevertell pareizi saka – ir dahujā noderīgas lietas kuras Linuxos strādā, un daudzās distrās ir defaultā, a Vistām vairs nepieslēgsi nekādi. Man ir sanācis saskarties ar kārtīgu profesionālo skeneri (Epson) un printeri (Konica-Minolta), kurus Vistās NEVAR lietot. Tai pašā laikā uz blakus kompja pliks Debian skeneri vismaz atrada! Vajadzēs – gan jau atradīšu saderīgu PPD…

Daudzās Linux distrās palaid Janitor pa retam un turpini lietot gadiem. Vistas, ar visiem tiem jaunajiem smartfounu softiem un drazām, aizdiršās tā ka jāpārinstalē.

Tīkli Vistās nograujās tā ka maz neliekas. Vel aizvakar kadrs ieveda portjiku, nerādās ar vienu klikšķi spiezamie tīkla savienojumi vispār. Aizrokos līdz network adapteriem (XP to varēja izdarīt ar 3 klikškiem), skatos – NAU! Papisos, aiz neko darīt, pa device manager, mēģinādams mistiskos virtuālos adapterus ar izsaukuma zīmēm izlabot – bezjēdzīgi. DHCP client ieslēgt nevar, tātad arī Firewall neslēdzas, karoč neta nau. Linuxā iztiktu bez reinstala, savilktu pāris pakas, novāktu nah networku un uziktu pa jaunu, a Vistā – kurš man apmaksās mēnesi pišas developera vietā?

nhojder
    Participant

Windows 7 vairāk kā 3 gadus nav sagādājis absolūti nekādas problēmas, tai laikā bsod logi bija parādījušies tikai divreiz pašos pirmsākumos, bez pēc restarta jūtamām sekām. Toties Windows 8 īpatnēji, populāri frīzi bija piemetušies, ir softi kas ar visiem compatibility uzstādījumiem neiet, un dažas usb iekārtas, kurām prasa pūliņus, vai kuras nu nekādi nav dabūjamas strādāt. Citādi 3 mēnešus iet stabili. Sākot jau ar vistu, kurai bēdīga slava, windows stabilitātē ir gadus priekšā linuxam. Debian un Ubuntu vēl ir uz sliekšņa, bet Mint, Fuduntu, Kubuntu, un citi loriņiem brūk nost darba virsmas, secināju, ka jo lielāka grafiskā vidē, jo nestabilāks. un mistiski arī boot konfigurācija jūk nost.

Cerības liekas uz Arch. ar citiem bezjēdzīgi krauties.

nhojder
    Participant

Jauki, bet vai ir arī plāni šo os publiskot? 🙁

shady
    Participant

Nu nezinu, kas jums tur jūk nost…. Man uz Desktop PC, negribu sameloties, bet aptuveni gadus 5-6 nav pārinstalēts linux. Stāsts beidzās ar to, ka tagad nobruka, un ne jau linux, bet mātes plate. Tagad stāv kā mēbele, jo esmu pārāk slinks, lai tam pieķertos klāt.

Starp citu, tālajā pagātnē, kad lietoju vēl windows – ar nebija nekas diži jāpārinstalē katru gadu.

Paši sačakarē kaut ko eksperimentējot, tas ok, tas ir normāli, kad mācās. Bet vainot pie tā sistēmu, nu WTF!

ruukjis
    Participant

Lūk ar šo tu parādīji savu patieso “kompetenci”. Tev nevajadzētu līst kompim tuvumā, ja nevari izdarīt tik vien kā uzlikt Konica-Minolta draiverus uz Win Vista/7. Es neesmu atradis nevienu Konicu, kuru es nevarētu palaist zem Win7. Tas, ka tu esi stagnātisks trollis un nespēj orientēties jaunākā OS tā ir tava smadzeņu (jeb pareizāk to trūkuma) problēma, nevis OS problēma.

Nākamreiz samaksā kādam, kas jēdz ko dara.

viesic
    Participant

par to gdm problēmu arch`am te ir apraksts, pašam arī pēc apgreida nosprāga gdm.

https://www.gauthampdas.com/blog/tech/linux/archlinux-upgrading-gnome-3-6-to-gnome-3-8

nhojder
    Participant

Ja parastu, populāru aplikāciju instalēšanu no tirgus tu sauc par sistēmas čakarēšanu… WTF indeed.

Kā mājas lietotājam varu tādu Linux piedāvāt? Windows 7 pat 7 gadīgs puišelis jau lieto gadus divus. Kas tik tur nav darīts gan arī viņa paša spēkiem.. ne atjauninājumi likti, nekādu antivīrusu (nesen noskanēju i joptvai..). Nezinu, kas vēl pieaugušākam mājas lietotājam jādara, lai Win7 nobrucinātu līdz pamatiem, ja to pat 7 gadīgs puišelis nevar izdarīt.

shady
    Participant

Atvaino, bet manu datoru ar linux lieto ne tikai vecākie bērni, bet arī bērnudārznieks, kurš prot ieslēgt PC, ielogoties sistēmā uzrakstot usename un password, palaist pārlūku un ieiet flash spēlītēs. Arī youtube un online multenes māk paskatīties. Protams, nav daudz, bet viņam ir tikai 5 gadi. Bet lielākie puikas jau māk piepalīdzēt pat sievastēvam, lai kaut ko izdarītu.

Un neviens neko nav nogrāvis. Protams, “root” tiesības neviens bez manis nezina. Pamatā līdzīgi ir arī windows, tikai tas mazliet vairāk ir jānokonfigurē, lai būtu drošāk. Bet ja tu windowsā laid visus ar admin tiesibām un pats tur sēdi no rīta līdz vakaram, tad viss skaidrs, nav jautājumi.

iKey
    Participant

linux ir kā jauns kumeļš, ar kuru var paspriņģot pa pr0n saitiem…

MacOS būs kā labs jājamzirgs.

Bet kad savajagas vezumnieku, tad ratos ir jājūdz Winda.

Laiks ir saprast, ka nekad nebūs universālas OS, kura derēs visiem lietotājiem. Š eidijs agrāk minēja – kas der visam, tas neder nekam. Vislabākā OS ir tāda OS, kura ir piemērota konkrēta lietotāja vajadzībām

shady
    Participant

Tieši tā (es gan nepiekrītu par to iedalījumu, bet par to, ka katram ir savs, nevienam nevajag neko uzspiest – tas gan taisnība). Mani tikai mazliet kaitina tie pārgudrie windowisti, kuri uzskata, ka nekā labāka par windows nav un ka linux lieto tikai tie, kuri nevēlas maksāt par windows. Tad ik pa laikam uzrodas dažādas fantāzijas, piemēram, ka tas brūk nost utml… Nu, pēc ~ 10 gadu pieredzes uz linux, atpakaļ mani nedabūs, ja būtu jāmaksā – maksātu par linux. Nesen ieguvu legālā veidā windows, uzdāvināju to savam kolēģim, jo sapratu, ka to tāpat nelietošu, labāk lai tiek tam, kas to izmantos.

Un man ir pilnīgi pie kājas, ka windows var uzlikt jebkurš cilvēks, kurš prot lasīt un ir kaut drumstalas smadzeņu. Arī linux mūsdienās instalējas elementāri. Bet ierindas lietotājiem operētājsistēmas nav jāinstalē. Nu nav, punkts! Tas ir tas pats, kas iedot instrukciju mazam bērnam, instrumentus un pateikt – ej un nomaini elektrības rozeti.

aoma
    Participant

Par konfigurēšanu gan nepiekritīšu, tas ir jādara, protams, saprāta robežās un ja zina, ko dara.

Savus kompjus esu nogrāvis tikai es pats, nepārdomātas rīcības vai muļķīgas ziņkāres vadīts, tie, kas izteicās par vistas kļūmēm, stāsta pilnīgas blēņas, uz atbilstošiem dzelžiem pats stabilākais win no visiem patreiz apritē esošajiem – zinu cilvi, kas nopirka kompi reizē ar tiko parādījušos vistu, kopš tā laika nevienu reizi nav pārinstalējis, tikai saliktas servispakas un apdeiti, joprojām darbojas labi.

Tā kā datora pārinstalēšana un galvenais, pielāgošana savām kaprīzēm, man prasa vairākas dienas, ja ne nedēļas, daru to tikai ārkārtējos gadījumos – kad apgreidoju dzelžus, bet par Linukšiem gan nesatraucos – dažas minūtes un virsū, ja kas neiet vai nepatīk, nax, nost un citu 🙂

Inspektors_Caps
    Participant

Quote:

Aizrokos līdz network adapteriem (XP to varēja izdarīt ar 3 klikškiem)

Windows 7 to tieši tāpat var izdarīt ar tieši 3 klikšķiem! Pie tam vēl sakarīgāk izvietotiem.

Betoniņ, kas Tev neļauj attīstīties – stagnācijas zvērests vai tukšpļūša reliģija?

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 48 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?