Katrs piektais Latvijas iedzīvotājs nekad nav lietojis internetu (aptauja)

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Katrs piektais Latvijas iedzīvotājs nekad nav lietojis internetu (aptauja)

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Internetu nekad nav lietojuši 18% Eiropas Savienības (ES) iedzīvotāju, savukārt Latvijā šo cilvēku īpatsvars veido 21%, liecina ES statistikas biroja “Eurostat” dati par situāciju 2014.gadā, ko apkopojusi ziņu aģentūra LETA. Salīdzinājumam, 2006.gadā internetu nekad nebija lietojuši 43% ES iedzīvotāju un 45% Latvijas iedzīvotāju.

* Vismazākais nekad internetu nelietojušo iedzīvotāju īpatsvars šogad reģistrēts Dānijā – 3%, Luksemburgā – 4%, Nīderlandē – 5%, kā arī Somijā, Zviedrijā un Lielbritānijā – 6%.

* Savukārt lielākais šādu cilvēku īpatsvars reģistrēts Rumānijā – 39%, Bulgārijā – 37%, Itālijā – 32% un Portugālē – 30%.

* Igaunijā internetu nekad nav lietojuši 12% iedzīvotāju, bet Lietuvā – 25%.

* Tikmēr ikdienā internetu šogad lieto 65% ES iedzīvotāju, salīdzinot ar 31% 2006.gadā.

* Latvijā internetu ikdienā lieto 61% iedzīvotāju, salīdzinot ar 31% 2006.gadā.

* Mazākais ikdienas interneta lietotāju īpatsvars fiksēts Rumānijā – 32% un Bulgārijā – 46%.

* Lielākais ikdienas lietotāju īpatsvars fiksēts Luksemburgā – 87% un Dānijā – 85%.

* Lietuvā internetu ikdienā lieto 57% iedzīvotāju, bet Igaunijā – 73%.

Interesantākais, ka jebkuras vēlmes palīdzēt interneta analfabētiem iemācīties pirmos soļus vismaz man bieži sadūrušās ar intensīvu pretestību – “kam man tas vajadzīgs?” vai “tas man par grūtu!” 🙂

[img]https://notepad.lv/userpix/28_googleimg_1.png[/img]

romajo
    Participant

Tas ir atkarīgs no gadalaika. Vasarās, aizmaucu uz vasarnīcu un tad jau pofig internets, vairāk prasās tv, jo jaunumus uzsūcu no tv un radio. Filmas un seriālus gan ņemu i-netā, jo parasti tas, ko rāda pa tv jau redzēts, bet ja arī nav tad dēļ reklāmām process nav baudāms.

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā