Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › Kaut kāds DSL + thomson ADSL wi fi rūteris
Ir kaut kāds dsl pieslēgums par kuru neviens neko nezin un negrib nemaz zināt. Tam dsl’am ir galā wifi rūteris un viss bija jauki. Tagad tas rūteris tika noresetots un vairs nekas nav jauki.
Viņš piedāvā 3 iespējas pie easy setup: DHCP, Bridge un Fixed IP. Var atsevišķi konfigurēt visus sīkumus caur telnetu, bet tas jau ir pāri manām zināšanām un gribasspēkam.
Tātad Fixed IP atmetu uzreiz un mēģināju DHCP un Bridge.
DHCP:
Statusā rāda “Contacting DHCP server…”
Bridge:
Statusā rāda, ka viss ir. Zaļā lampiņa uz paša rūtera ar uzrakstu “Internet” arī deg. Vot tikai no kompja ieiet netā nespēju nekādi. Kompim IP iedalīja pats rūteris. ( abiem kompjiem – viens caur wi fi un viens caur vadu )
Zvanīju LTC dienestam, bet turienes meitietis mani pasūtīja trīs mājas tālāk ar savu ne-lattelekom rūteri ( diez, viņa vispār tā drīkst? bet nu man smagi likās, ka viņai tur saprašana vēl mazāka nekā man, jo viss, kas nabadzītei bija ieborēts, bija par WEP atslēgām )
Cik es zinu, LTC IP dala, tb ir tas DHCP serveris kaut kāds vai ne? Es pat caur to telnetu izravēju visus settingus un atradu to DHCP klientu, un izmēģināju visas iespējamās variācijas un nekā. Nevaru nekādīgi piedabūt, lai man iedala IP.
Kāds, lūdzu, apskaidrojiet, kas tur par lietu.
Paldies.
no modēma iespraužot vadu datorā nets aiziet?
kādam kaimiņ am vai draugam nav parasts lattelecom modēms ar ko varētu pārbaudīt vai maz nets strādā?
tev kāda lampiņ a mirgo kad kabelis no ISP ir iesprausts tavā modēm-rūterī?
datoriem nav saliktas statiskās, nevis dhcp adreses?
datori savā starpā pingojās?
Esmu šādus brīnumus diezgan daudz licis, bet tur uzreiz ir daži jaut. par konkrēto routera modeli – parametru nosaukumiem ir tendence atškirties.
Ja vajag, raksti PM vai skype – ‘dedificator’
Viss ir ļoti vienkārši – lattelecoma tīklā ielogoties spēj tikai modēmi ar lattelecoma firmwarēm un tas nav nekas jauns. Vai arī ar speciāli uztaisītiem configiem. Es vienreiz palietoju speedtouchu ar betona configu, darbojās, bet sagadīšanās pēc rūterim dzelziski kaut kas atkodās.
Nebūs tiesa.
Š…emam JEBKURU ADSL2+ modemu/routeri, ieliekam ATM link konfigā 4 parametrus un problēma beigusies.
LTC pašu firmwari nemodificē.
Tas konfiga fails, ko var dabūt LTC support forumā vajadzīgs tikai tāpēc, ka Speedtouch grafiskais UI ir stipri debils un neļauj ieslēgt vajadzīgos režīmus.
Lielākā daļa ADSL routeru (ZYXEL, DLINK, LINKSYS utt) ļaujas ieprogrammēties no WEB UI.
Starp citu, to pašu speedtouch var sapkonfigurēt kā normālu routeri ar LAN DHCP un NAT.
Labums? Nav jāpērk papildus routeris iekšējam tīklam.
starp citu modēmam tur varēja vis kaut ko konfigurēt ( ADSL tipu, kaut kādus g9xx annexus utt. )
starp citu modēmam tur varēja vis kaut ko konfigurēt ( ADSL tipu, kaut kādus g9xx annexus utt. )
Nu tieši tur jau arī visu vajadzīgo var ieprogrammēt.
Preses relīzes