Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › Ķeras klāt DC++ un Torrent lietotājiem… (no Diena.lv)
Jaunzems
Vēl viens gudrinieks atradies 🙂
Raksts (uz kuru dots links) pamatskolas līmenī.
Tas gan, raksta autorei nebija leilum-lielāa nojausmas kā torrentu trakeris darbojās, bet ziņa vairāk: tagad sāk likt reālus sodus (un ne jau kaut kādiem uber augšupielādētājiem, bet gan parastajiem, mirstīgajiem)!
Matīss nemāk lietot TrueCrypt…
Kas tas TrueCrypt par zvēru ?
Edit: Vai TrueCrypt lietošana nesamazina datora veiktspēju? Piemēram pa tiešo no kriptēta diska atskaņojot video vai spēlējot spēli? Sorry ja glupji jautājumi, vienkārši vienīgais kur esmu saskāries ar kriptēšanu ir php paroļu hashoshana…
Bet man nepielec kā vispār policija var noteikt ka es kačāju kaut ko ‘nelegālu’ un pēc tam braukt pie manis ciemos. Vai viņi nesankcionēti lien iekšā datoros, vai te darbojās stukaču metode?
Lai nonāktu policijas redzeslokā, Matīsam nav jānovelk kaudze filmu un dziesmu, jo vispirms tiek pētīts, vai, apmainoties ar failiem, netiek gūta peļņa.
Parastās sīkās zives jau var saķert kaut 100 gab. diennaktī; pietiek vien kādu hubu/trekeri nolikt uz ausīm.
Bet man nepielec kā vispār policija var noteikt ka es kačāju kaut ko ‘nelegālu’ un pēc tam braukt pie manis ciemos. Vai viņi nesankcionēti lien iekšā datoros, vai te darbojās stukaču metode?
1) Torrentu jūzeriem skatās aipī pie populāru fiumu sīdiem/pīriem.
DC lietotājiem vienkārši skatās šārē.
Laikam lielākā daļa tautas pat nenojauš, ka apmainoties ar datiem, var ļoti labi redzēt otras personas IP, un tauta jūtas anonīma.
Seko viesības pie provaidera ar lūgumu rādīt, kas zem IP dzīvo. Ja NAT`ota adrese (lasi – vairāki cilvēki zem vienas IP), tad papildus provaiderim paprasa uzrādīt datus par noslodzi.
[opcionāli, novecojusi metode]
2) izliek īpaši sagatavotus torrentus
3) lūr jūzera kompī pa tiešo.
Tā ir shēma, ko loģiski var izsecināt un kas toč darbotos, ja vajag atrast kādus vareza lietotājus. Pieņemu, ka tieši tā arī notiek. Un, protams, stukačošanās uz BSA/EP par konkurentu firmām.
Tik nezinu kā ar tiem līmeņiem, vai vajag visus 3, vai var justies kā pentagonā arī ar 1? 😀 Tokra, ko tu lieto?
Hoķ prasti uzlikt softu, kas elementāri brūtforsē paroles pārbaudes lodziņu, ja ne savādāk – cik tur tā darba. Un pēc tam jau vienalga – ja būs īsa parole, tad atradīs vienādā ātrumā neatkarīgi no šifrēšanas metodes.
Krievijā, piemēram, Lukoil admins novēroja, kā piesaistot papildus resursus un izmantojot optimizētu bruteforce algoritmu gara parole tiek atrasta ~5minūšu laikā.
Ja netiek lietotas arī ‘hidden’ partīcijas, tad arī šādā gadījumā var tikt izmantota šāda metode, izmantojot cilvēciskā faktora vājības.
Preses relīzes