Kinoteātri kļūst aizvien tukšāki

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Kinoteātri kļūst aizvien tukšāki

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kino industrijai aizvien grūtāk kļūst ievilināt skatītājus kinoteātru zālēs. Kā ziņo Hollywood Reporter, 2014. gads bijis vistrūcīgākais pēdējās divās desmitgadēs. Pārdots 1,26 miljardi kino biļešu, kas ir par 6% sliktāk nekā gadu iepriekš. Vēl zemāki rādītāji fiksēti vien 1994. un 1995. gados, kad notirgots attiecīgi 1,24 un 1,21 miljardi biļešu.

Ko dara kinoteātru īpašnieki? Lai neciestu zaudējumus, viņi pamazām palielina biļešu cenas, ar to vēl vairāk atbaidot skatītājus. Gada laikā vidējā apmeklējuma cena kāpusi no 8,13 līdz 8,15 USD. Lielākais kinobums fiksēts 2002. gadā, kad pārdeva 1,57 miljardus biļešu uz blokbāsteriem kā Spiderman, Lord of the Rings, Star Wars. Tad nāca 3D ēra ar kritumu, ko izraisīja augstākās apmeklējumu cenas, kuras savukārt neļāva ātri apgrozīt līdzekļus.

Sākumā peļņas kritumā vainoja trekerus un pirātismu, bet tas neizturēja kritiku. Lai cilvēks ietu uz kino, viņam jāpiedāvā kas tāds, ko nevar tik labi izbaudīt mājas kinozālē. Patreizējie blokbāsteru atgremojumi kā “The Amazing Spider-Man 2” vai “The Hunger Games: Mockingjay — Part 1” cerētos augļus nenesa. Skatītājs grib ko oriģinālāku. Par pēdējo glābšanas salmiņu šobrīd var uzskatīt topošās Spīlberga “Jurassic World” un Kamerona “Avatar 2”.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_web_cinema_seats_1.jpg[/img]

Hollywood Reporter

Participant

Pats personīgi ļoti filtrēju, uz kādu filmu iet, jo lielākoties tiek rādīti un radīti mēsli manās acīs. Vispirms uztaisa komiksu vai grāmatu, tad to ekranizē sērijveida filmās, bet pēc laika sāk veidot savādāka veida sērijveida filmas par to pašu veco tēmu. Var manīt, ka Holivudai trūkst ideju, tā atrok vecas filmas, stāstus un izveido mūsdienu ekranizāciju, pie reizes iepinot banālus izteicienus un domas. Vemt gribas. Un tad viss, kas tev ir atlicis ir rakņāties Holivudas mēslos kā bomzim, lai atrastu ko labu. Un tikai dažreiz sanāk atrast ko tādu, kur nebūtu iekļautas tīņu problēmas, pohas un hengouveri vai kāda stulba, banāla doma.

Taču vislielākā mīkla – kā gan The Avengers var sist pušu ieņēmumos vēsturisko, emocionālo Titāniku? Kas tālāk? Transformeru kārtējā jaunā daļa kā nākamais rekordists?

Y
    Participant

Deviņdesmito gadu filmas varēja izbaudīt tiešām, un šodien arī var izbaudīt, atskatoties un pasmīnot par episkajām kļūdām sci-fi gabalos, humoru un aktieriem pie kuru filmām uzauguši. Š odien sūda Labirinta skrējēju uztaisa par sci-fi, bet loģikas nekādas, aktieri nolādēti pusaugi, un..

Godzilla, Robokops, Bruņurupuči,

romajo
    Participant

Mūsu Valstī lielākai daļai kinomīļu vispār nav dota izvēle – apmeklēt vai neapmeklēt kinoteātri, par cik ārzemju filmas netiek tulkotas, izņemot multenes. Visdebilākā aizbildināšanās manuprāt ir, ka tādejādi nevar dzirdēt aktiera balss orģinālu un intonāciju. Tam daļēji varu piekrist, ja runa iet par dublējumu, bet kur ir problēma izveidot aizkadra daudzbalsīgu tulkojumu, kur fona dzird aktiera balsi ar visām intonācijām. Lai arī tulkotām filmām biļetes būtu dārgākas, es domāju, ka apmeklējums pieaugtu, vismaz es toč aivilktos.

ctrlaltdel02
    Participant

Es personīgi labāk skatos oriģinālvalodā, bet zinu dadzus cilvēkus, kuri uz kino neiet tikai tādēļ, ka angļu valodu nesaprot. Turklāt ja man mājās ir labāka kvalitāte, nekā, teiksim Alfas Cinamonā, tad priekš kam man maksāt naudu kādam…?

Evers
    Participant

Kino, vismaz man, vēl ilgi netiks aizmirsts. Tā ir vēl aizvien viena no vislabākajām vietām kur aizvest savu meiteni. Tas ir vesels pasākums, kurā tu dodies, mēro ceļu, sagatavojies, nevis tikai atkrīti dīvānā un ieslēdz savu lielo TV. Tā ir vieta, kur pavadīt laiku divatā, tajā pašā laikā jūtoties vienoti ar visiem pārējiem skatītājiem. Ērti krēsli, popkorna smarža gaisā (popkornu neēdu, tikai smaržoju :D), kvalitatīva skaņa un milzīgs ekrāns. 🙂

shady
    Participant

Pilnībā piekrītu Evers – tas ir pasākums, ko neatsver FullHD monis uz galda. Vienīgais, ko neciešu ir popkorns – ja neskaita dažus izņēmumus, kur tiek piedāvāts arī aliņš ar uzkodām, tā tomēr ir pārāk nepilnvērtīga izvēle. Saprotu, ka kino nav vieta, kur baudīt kartupeļus ar steiku, bet uzkodu izvēle varēja būt daudz bagātāka…

Bet uz kino eju tāpat, tiesa – retāk, nekā agrāk. Bet eju, parasti izvēlos arī 3D filmas, ja ir tāda opcija konkrētajai filmai. Un tie bļāvēji par 3D var iet bekot – 3D ir laba manta, kas vēl kino kaut cik notur. Noteikti ārzemēs aiziešu uz kādu IMAX ķinīti, lai var izbaudīt un salīdzināt.

Evers
    Participant

Man gan 3D nepatīk, nogurst acis un ir sajūta ka tās brilles tevi ierobežo – skaties tikai uz ekrānu un viss, ja viens pats, tad tā, bet ja kopā ar savu otru pusīti, tad tās brilles to kopā būšanas sajūtu bišķi čakarē.

Par uzkodām, ne visur ir tā, ka stingri “tikai kinoteātrī pirktā paika”, piem., Filipīnās ļauj nest iekšā ko vien tu gribi, parasti kino ir iekš tirdz. centriem, kur izvēle ir plaša katrai gaumei, un nav problēmu baudīt filmu piekožot un uzdzerot ko vien sirds kāro. Alkohols gan nav atļauts, citādi kāds sāks pārāk skaļi uzvesties un cūkāties.

shady
    Participant

Par paiku – domāju LV mērogu. Ar 3D ir tā, ka tas katram ir individuāli un ir cilvēki, kuriem acis nogurst vai pat neredz vispār korekti 3D attēlu.

ctrlaltdel02
    Participant

Man jau ir brilles, dabūt pa virsu kinoteātru piedāvātās ir murgs… Turklāt viņas ir aktīvās, pēc seansa galva dulla 🙁 Mājās ir TV ar pasīvajām, protams ir savi drawback, bet tomēr plusu vairāk. Evers’am piekrītu, ka iet uz kino ir pasākums, tomēr ņemot vērā tehnoloģiju attīstību, sagaidu no kinoteātra labu kvalitāti (ko Cinamon nespēj piedāvāt), protams vēl paliek Forum’nieks, uz kuru arī parasti eju, vēl ir Splendid Palace, kur arī viss ir līmenī.

Brutto
    Participant

Grāvējs būs tad ja uzņems “Navaronas lielgabalus” precīzi (pasvītroju – precīzi) pēc grāmatas! Lai nebūtu kā vecajā versijā ar G.Peku, kur viena vīrieša loma tiek aizstāta ar sievietes tēlojumu.

Filmai jabūt vairāku valstu kopdarbam, tikai tad var iznākt TIK grandiozs darbs un rezultāts būs žokļus atkarošs 🙂

P.S. Otrā pasaules kara laika tēma man mīļākā, kopš 70-o gados un vēlāk redzētām filmām.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā