Ko darīt? Kā dzīvot tālāk?

Sākumlapa Forumi Citas tēmas Cilvēks un Sabiedrība Ko darīt? Kā dzīvot tālāk?

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 32 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    natolv
    Participant

Pirmkārt – Kur es esmu teicis, kad man sūdīgi iet? Pirms dirs man virsū, pārliecinies par faktiem Tu auns tāds.

Otrkārt – mana alga arī ir mērāma 4 ciparos, līdz ar to es par savu dzīvi nesūdzos – ir ok.

TreškaŠ—t – Laikā, kad arī es strādāju par min. algu(reāli, tieši kad senči izmeta no mājas ārā, biju bez darba) visa alga aizgāja dzīvoklim & īrei. Paikai nācās ņemt mini-kredītus, kurus pirms ~1 gada beidzu atmaksāt.

Un jā – par min. algu izdzīvot nekādi nevar. Netici – pārliecinies pats!

Tā kā nemāci mani kā dzīvot, deģenerāt!

darklight
    Participant

Nu ja ir galīgs izmisums, tad lauku saimniecībās strādnieki vislaik vajadzīgi. Alga nekāda nebūs, bet jumts virs galvas un paēdis vismaz.

Wuu
    Participant

Ko darīt? Kā dzīvot tālāk?

Atbilde: Beigt pinkšķēt un sāk darīt.

Mums darbā nav ko paņemt, alga iesācējam ~300Ls uz rokas. Pilna Latvija ar stulbiem, izlepušiem, slinkiem parazītiem!

[EOF]

grisha
    Participant

Autoram vienkaarshi jaaiemaacas straadaat. Ja pat gjimene negrib paliidzeet , taatad slinks beernelis, kas negrib neko dariit.

KAd gribeesies eest, tad ar saaks domaat kaut ko.

ruukjis
    Participant

Ko tu te gļuko ķēms?! Pirms raksti pilnīgas muļķības, vismaz papūlies iepazīties ar statistikas datiem.

prusaks
    Participant

#Wuu

Joka pēc, kur strādā un ar ko nodarbojies attiecīgajā kompānijā?

intrudery
    Participant

Taga nāk zāģeru sezona, noliec zāģera tiesības un mežā iekšā! smags darbs un laba nauda 🙂

Wuu
    Participant

Krāmēju koku no punkta A uz punktu B. Pa vidam spēlēju klasiskās video spēles. Esmu uzsācis Final Fantasy maratonu, esmu otrās spēles vidū 😀

shb-
    Participant

Es patiešām pievienojos tiem, kas iesaka nepinkšķēt un meklēt rokā darbu.

Daudzi nez kādēļ domā, ka šī pasaule ir kkāda prieku un laimes zeme, bet realitāte ir savādāka. Mēs esam šeit, lai rukātu melnām mutēm līdz pensijas malai (lasi – palīdzētu cits citam, piepildot šo sistemu ar dažādiem labumiem), un pa vidam mēģinātu gūt kkādus laicīgos priekus. Attiecība starp rukāšanu un priekiem protams var mainīties un ir atkarīga no daudziem faktoriem kā izglītība, veiksme, vecāku dotais starup boosts etc. Bet visā visumā ir mazak jāskatās uz liljoniem televīzijas ekrānā un hipsteriem rigas ielās; jāiet rukāt un prātigi jāizmanto brīvais laiks un pelnītā nauda. Nekādas dzeršanās, azartspēles, loterijas, piramīdas un citi sūdi.

usins
    Participant

Ja nav problēmas ar grādīgajiem un spēj atteikties 5dienās pietemties (4 alēni neskaitās), tad laukos var dabūt darbu ļoti vienkārši. Ļoti labi maksā traktoristiem trāļu šoferiem, baļķvedēju šoferiem, forvarderu operatoriem….

Evers
    Participant

21.12.2012.

Izbaudam 🙂 😀

Foxsk8
    Participant

Problēma nevienmēr ir strādniekos, darbiniekos. Ikdienas es saskaros ar klientiem, kuriem sniedzu savus pakalpojumus web izstrādes jomā. Esmu novērojis to, ka klientiem, kuri nav lieli un ar naudām, finansēm, biznesu ir kā ir, viņi maksā laikā, regulāri, nekavē maksājumus un visā caurmērā ir ok. Lielie klienti, kuri uz mūsu darbu no klienta nopelna vismaz X4 ja ne vairāk, velk maksājumus, grib visu par velti.

Jo lielākā uzņēmumā tu strādā, jo mazāku algu tu saņemsi. Paskaties vidēji tos pelnošakos uzņēmumus Latvijā, visa viņu pelņa, jeb nauda, peļņa, ieņēmumi rada viņu darbinieki, kas notiktu ja sāktu streikot piemēram kāda veikala darbinieki, diezvai viņi to varētu atļauties, cilvēki uz veikalu iet regulāri, te hops 20 kasieres piesaka steiku, kas nāks ko darīs, neviens. Tāpēc jau tie streiki tiek rīkoti, lai darba devēji arī padomātu par to, kā uzņēmumu valdes, bosi, īpašnieki saņem šo naudu. Biezais vienmēr būs skops, un par biezu viņš ir kļuvis pateicoties tādiem, kas strādā par 200 Ls mēnesī pilnu slodzi ar X pienākumiem. Daudzi nopelni jāuzņēmās valstij. Kur ir problēmas ar likumu uzlikt, minimālā alga nevis 200, bet 300 Ls, 400 Ls. Nevienam tas nav izdevīgi, jo tautas kalpi paši savos uzņēmumos nodarbina šādus 200 Ls darbiniekus. Līdz ar to darba ņēmējs vienmēr būs neizdevīgā situācijā ar darba devēju. Vienu soli valdība spēra, ir iespēja kā jau te daži labi minēja, izveidot pašam savu uzņēmumu, sniegt pakalpojumus, jeb strādāt uz sevi un nav svarīgi kur tu atrodies, laukos vai pilsētā, protams jāskatās ko tieši tu dari un kādi ir tavi pakalpojumi.

P.S. Esmu dzirdējis stāstus, ka cilvēki X gadus atpakaļ ir strādājuši arī par 30 – 40 Ls par pilnu darba mēnesi. 🙂

Otrs, par lauku dzīvi:

Es pats šobrīd dzīvoju laukos, komunālie maksājumi ir ap 20 Ls dzīvoklis, tv un internets laukos nets ir dārks, monopols, 40 Ls, pieskaitam transportu līdz pilsētai, labi nestrādāju pilsētā bet no mājām, rēķinam vidēji 60 Ls, kas ir 2 Ls ceļam turp un atpakaļ, kaut kas jāēd ar, rēķinu pēc sevis, cigaretes, alus, desa, maize, etc 5 Ls dienā piemēram X 30, ir 150 Ls. Elektrība – 15 Ls. Kā tur iekš 200 Ls var iekļauties es nezinu. Tīri lai iztiktu vajag vismaz 300 Ls, neskaitot nekādas extras.

Laukos ir vieglāk dzīvot vasarā, otrs ja tu esi viens pats, visi komunālie veidojās no X cilvēku skaita. Laukos pārsvarā katra 2 ģimene ir maznodrošinātā statusā, pagasti maksā pabalstus un vietējie šo pabalstu nodzer, tāpēc bieži vien liekas, ka tas kurš strādā, naudas maz, nevar atļauties katru dienu dzert kaudzēm alus, pudeļu brāļi satiekās un tad viens uzliek, otrs uzliek.

Ziemas laukos ir tīrākā izdzīvošana, jādomā ne tikai par visu sadzīvi, utt.. bet jādomā arī lai nenosaltu, kur ķert malku, jo tā vien liekas, mežs apkārt, utt… tas atkal ir papildus izmaksas.

Man šeit laukos dzīvo daudz šādu indivīdu, kuri dzer dienu dienā, viss pofig, bet vēl nosprāguši nav, kaut kā viņi tur kuļās, parādos nekādos nav, jo tādiem kredītus neviens nedod 🙂

Vēl viena lauku problēma ir nevis bezdarbs, bet alhokolisms, ja visus šos alkānus izārstētu, iedodu viņiem laukus, pļavas, lai stāda labību, nodarbojās ar zemkopību, visiem būtu kāds labums, varbūt ne naudā, bet pārtikai un vēl šādām tādām lietām gan jau ka pietiktu.

Arī šeit lauki dalās, viss ir atkarīgs no reģiona kā tāda, utt….

Man visi ar prasa, ko es tādā ģerevņā daru, sēžu mājas, neviens jau neko neredz, ko es daru un kā naudu pelnu, visiem zintkārība 🙂 Lūk arī izstāstīju, atrodi savu nodarbošanos un esi sev priekšnieks, grib piemeties ar vietējiem 1dienā, bet strādā pilnu dienu 7dienā. Viss ir tīri relatīvs.

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 32 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā