Konceptauto Toyota DAR-V ar Microsoft Kinect

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Konceptauto Toyota DAR-V ar Microsoft Kinect

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Japāņu auto ražotājs Toyota kopā ar Microsoft R&D struktūrvienību radījis inovatīvu auto Driver Awareness Research Vehicle (DAR-V). Par bāzi izvēlēts minivens Toyota Sienna. Auto spēj atpazīt īpašnieku pa gabalu – vēl pirms tas sēdies pie stūres. Š im mērķim uz jumta uzmontēts Kinect kontrolieris, kuru parasti izmanto Xbox One spēlītēm. Ražotājs pozicionē izstrādni kā tādu, kas minimāli novērš autovadītāja uzmanību no ceļa. Tiklīdz auto atpazinis saimnieku, vēl pirms durvju atvēršanas uz aizmugurējā sānu stikla parādās nepieciešamā informācija – laika ziņas, informācija par sastrēgumiem, plānotie darbi, maršruts līdz tuvākajai uzpildes stacijai u.c.

Informāciju var koriģēt ar balsi, žestiem vai aizdedzes atslēgu-breloku. Arī dzinēja iedarbināšana notiek ar balsi vai īpašu rokas mājienu. Bez ārējās informācijas sistēma identificē arī pasažierus salonā. Ja atklāti bērni, vadītāju intelektuālās spēles formā brīdina par nepieciešamību tos piesprādzēt.

Kā ziņo izstrādātāji, kompānija strādā ne tikai pie cilvēku aizsardzības sadursmes gadījumā, bet arī pie preventīviem pasākumiem, kas varētu novērst avārijas. “Autoindustrija nekad nevarēs novērst visus riska faktorus. Bet mēs varam radīt jaunas metodes, kas fokusētu vadītāja uzmanību tur, kur tai jābūt – uz ceļa,” komentē ÄŒaks Gulašs (Chuck Gulash), Collaborative Safety Research Center Toyota direktors.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_darv_1.jpg[/img]

ruukjis
    Participant

bwahahaha, man jau gar acīm zib scenārījs:

Auto vadītājs (AV): “Toyota, please start”

Toyota (T): “Are you sure you want me to start”

AV: “Hell yes I am!”

T: “”Hell” is not a valid destination, please choose a valid destination.”

AV: “PLEASE, start the engine!!!!”

T: “Are you sure, you want to start the engine?”

AV: “I AM ABSOLUTELY SURE!!”

T: “”Absolute” is not a finite number, please choose number between 1 and 1000″

AV: “AAAARGHHHH!!!”

T: “Command “Aaaarghhhh” not recognized”

AV – aplej savu jaunu auto ar benzīnu un izmisīgi meklē sērkociņus.

RicoPico
    Participant

Mani liek aizdomāties dīlejs, jeb aizture no brīža, kad komanda tiek pateikta līdz tās izpildei – laiks līdz komandas atpazīšanai + komandas izpildes uzsākšanai. Vērojot to pašu iPhona meiteni Siri, tur starpā ir sekundes, kamēr viņa “domā” ko darīt. Iekš auto pateiktajam būtu jāizpildas zibenīgi un nepārprotami, bez visādiem “Command is not recognized. Please spell it using NATO phonetic alphabet“.

Sauciet mani par konservatīvu mērgli, bet vecajai labajai atslēgai uzticos vislabāk. ÄŒips + START poga man arī nepatīk. Vienkārši nevieš uzticību, ka elektronika vienā jaukā brīdī nesaies dirsā un nesāks startēt/slāpēt dzinēju patvaļīgi (piemēram, mitrums tiek kompī).

akms47
    Participant

Kāds nav izmēģinājis vai kinect atpazīst foto kā seju vai nē. Nedomāju, ka būtu jautri, ja to kāds izmantotu autiņa aizdzīšanai.

nevertell
    Participant

Androīds prasa, lai es mirkšķinu acis tieši tā iemesla dēļ.

garaisezis
    Participant

tad tev derēs šis variants kā piemērs

[img]https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/546769_424228384258587_2132966851_n.jpg[/img]

uztaisi masku un izgriez acis tai.

Anonīms
    Neaktīvs

Mūsdienu mašīnai tāpat ir viss caur kompi, un nav vairs nekāda atšķirība vai Tev aizdedzes atslēga, vai start poga, ja kas notiks, tāpat nekur netiksi 😀

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?