Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Krāpšana vai arī var uzticēties?
Uz epastu antnāca šāds piedāvājums:
“Hello seller,
is your item still available for sale? let me know the condition of
the item and the best price in USD or EUR:
“Re1:
Hello,
I see, you are from USA. Price in USD is 500$ or in EUR – 400?. I’m not
interested in shipping worldwide, but for extra cost I will do it. Why you
want to buy items from Europe, Latvia?”
“Re2:
Thanks for the mail, am located here in USA, l want to buy the item
urgently for my boss son who just travel to West Africa for his school
project coming soonest, i think the price of the item on sale is 500
USD but am going to pay you 700USD For the item including the shipping
cost via EMS SPEED POST( 2days to 5days).Am going to make Securely
and safe without any problem via bank to bank transfer i wait for
your mail.i will need your full Bankinformation for the Transfer as
soon as possible ok..
Bank Name:
Bank Address:
Swift Code:
Holders Account Name:
Holders Account Number
Your Personal Phone Number:
This is the shipping address:
Receivers Name: Tunde Abiodun
Direciton: No. 46, OKE – Ayadi STREET,
City: Ondo
States: Ondo
Zip Code: 23402
Country: NIGERIA
Phone: 2348079994772
Regards
Greetings
Mrs Katy”
Sludinājumu portālos cenu liku 150 LVL, bet tā kā caur e-pastu un google pārbaudīju, ka interesents dzīvo savienotajās valstīs, tad arī nodomāju, ka reāli nevar būt tāds interesents. E-pats izsktās tīrs, nav pa spamiem izvazāts, arī nav nekādi brīdinājumi! Tad nu uzliku baigo cenu un atbildēju. Re kāda atbilde atnāca, un kaut kā neticās, ka par tādu naudu ir ņēmēji! Ko darīt, ticēt un sakontaktēties tālāk, vai arī tā ir krāpšana? Esmu nedaudz neizpratnē, jo dīvaini liekas, ka prasa uz Nigēriju sūtīt!!!
Viedokļus studijā!
p.s. no nigeerijas nauda naak ~10 dienas. no savas pieredzes, pardevu 2vus traktorus un kombainu melnajiem.
Country: NIGERIA
Tas jau vien izsaka daudz! Nigērija ir vispasaules interneta krāpnieku citadele.
No 100000 durikiem lētticīgajiem, kas nav painformējušies par nigēriešu stilu, kāds preci arī nosūta. Tā viņiem rodas motivācija sūtīt sludinājumus visiem pēc kārtas.
Gūglē papildus informācija pēc “419 scam sheme”. ir 419eater.com utml lapas, kas apstāsta, kas un kā.
un atmineejos sjo rakstu..
pat neiedzilinasos.. 😀 tajaa scandal postaa, uzreiz saku ka ganjau kraapsjana, man te uz epastiem naaca baigi forsjaa lazha, kjipa meicha uzdrukaa angliski, ka vinjai ir 22 gadi, pagaidaam dziivo kautkur tur aafrikaa, kur esot pilsonju un kaads tur karsh.. ja gribu redzeet vinjas bildi, un vsp.. uzzinaat iemeslu kapec vinja raksta man, lai vinjai atbildu..
nu protams, saprotot ka nav ko zaudeet, aizdrukaju shai arii pretii.. “hello, tiri piri, sanjeemu no tevis mailu, un tieshaam gribu uzzinaat to, kaapeec tu man raksti” 😀
atsuuta sjii mesidzu peec paaris dienaam, ar savaam bildeem… smuka jau jaa.. 😀 un saka, ka esot kautkaada tur vieteejaa karalja/princha meita, un vienaa nejaukaa riitaa visu savu gjimeni atradusi noshautu pati savaa maajaa, un to ka taga ir izmisumaa, nav kur likties.. un taa.. 😀 😀 un vinja peec kaut shii brauksjot pie manis un mani preceesjot nost ja nu man vinja patiks.. pie reizes bagaazjaa njemsot liidzi savus visus kontus un naudu, kura esot ljoti daudz… bet pasreiz no aafrikas tai netiek klaat..
un taada mazinja piebildiite.. 😀 😀 ja nu es vareeetu vinjai ieskaitiit kontaa naudu prieksjh biljetes ap 400 eiro.. tad sjii brauks pie manis! 😀 😀
so.. staasta moraale – cilveeks kursh iespeejams ir leeticiigs, aizskaitiitu naudu.. i viss 😀 ne skaistaa aafrikaanju meicha, ne aafrikaanju meichas bagaatiiba 😀 protams, es vairs neturpinaaju saraksti! =]
Īsumā – jā – krāpšana.
(…)protams, es vairs neturpinaaju saraksti! =]
Pazaudēji sava mūža iezemieti….:D
—
Bet par tēmu – 100% krāpšana.
Te var palasīt, kā mazais vāveris lielos Ä€frikas skamerus čakarē:
Ne velti daudzi e-bay pārdevēji norāda, ka piegādā uz visām valstīm, izņemot Nigēriju 😀
Nez ko lai uzraksta atpakaļ, gribas uzdir*t šim, moš atsūtīs kravu nēģeru ar AK-47…?
Viennozīmīgi man jau pašā sākumā nelikās tīra padarīšana tur. Jau otro reizi man sūta piedāvājumus pircēji no Ä€frikas 😀 Starp citu šie man caur zip.lv raksta, caur ss.lv neviens vēl nav interesējies no ārzemēm!
esot kautkaada tur vieteejaa karalja/princha meita, un vienaa nejaukaa riitaa visu savu gjimeni atradusi noshautu pati savaa maajaa, un to ka taga ir izmisumaa, nav kur likties.. un taa.. 😀 😀 un vinja peec kaut shii brauksjot pie manis un mani preceesjot nost ja nu man vinja patiks.. pie reizes bagaazjaa njemsot liidzi savus visus kontus un naudu, kura esot ljoti daudz… bet pasreiz no aafrikas tai netiek klaat..
karaļa/prinča meita? tad noteikti viņai ir zelta kronis. Parādi viņai
Preses relīzes