Krievija izsludinājusi valsts iepirkumu TOR uzlaušanai

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Krievija izsludinājusi valsts iepirkumu TOR uzlaušanai

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Krievijas iekšlietu ministrija izsludinājusi oficiālu slēgtu iepirkuma procedūru (tenderi) anonīmās komunikācijas tīkla TOR uzlaušanā. Netiek nemaz prasīts, lai pārtvertu TOR tīklā sūtītos ziņojumus – specdienestiem pietiek ar informāciju par lietotājiem un viņu tehnisko aprīkojumu. Kā pasūtītājs norādīta valsts organizācija “Spectehnika un sakari”, finansējuma summa – 3,9 miljoni RUB (82,000 EUR) no valsts budžeta. Darbi jāveic līdz šā gada 30. novembrim.

Arī ASV drošībnieki NSA pieliek lielas pūles, lai TOR padarītu caurspīdīgu. Tomēr lielāko grūdienu acīmredzot devis hakeru konferencei Black Hat sākotnēji anonsētais, bet vēlāk atceltais priekšlasījums par jaunatklātu praktisku paņēmienu, kā bez ievērojamiem izdevumiem dažu mēnešu laikā var identificēt simtiem tūkstošu TOR lietotāju. Bija paredzēts 6.-7. augustā Lasvegasā ar to iepazīstināt sabiedrību, tomēr projektam uzlika veto, jo var tikt skartas ASV aizsardzības intereses. Tagad Krievija mēģinās to pašu panākt ar naudas palīdzību.

Oficiālā informācija par tenderi – šeit.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_ten_1.jpg[/img]

Andron MacBeton
    Participant

Jātaisa vairāk TOR izejas nodes. Vajadzētu man ar salikt. Es zinu kā varētu ļoti ātri palaist “viral” – jāuztaisa tor izejas node priekš DD-WRT, OpenWRT un pat RouterOS. Ta būs cilvēki kas saliks uz visādiem lameru dārgajiem routeriem tūkstošiem nodes.

grisha
    Participant

LAbi, Beton, atrod mani, nja jau juties tik speeciigs. NEko nesleepjos. Esmu tikai aiz ruutera. Ja pateiksi manu IPv4 un IPv6, nekad vairaak tevi netrauceeshu. Ja turpinaasi zirgoties, eediishu kameer man apniks.

akms47
    Participant

Neēd par daudz, tā jau pie datora sēžot “riepa” aug. 🙂

Anonīms
    Neaktīvs

Grisha loshara.

MCbetons ir ieveribas cienigs cilveks manas acis(Latvijas ari),bet Tu pat par lupatu nederi.

Vismaz cilveks dara un pierada, bet grisha osta dirsu.

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā