Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Kubā atvērts pirmais publiskais Wi-Fi pieejas punkts
Cik šis Wi-Fi AP izmaksā, mākslinieks Kcho atteicās izpaust. Bet nav noslēpums, ka Kubā tipveida ADSL 2 Mbps pieslēgums izmaksā 900 USD mēnesī. Un nu uz Havanas Kultūras centru jaunieši dodas kā svētceļojumā, jo daudziem šī ir vienīgā iespēja kontaktēties ar radiem un draugiem ārzemēs, palasīt ziņas bez cenzūras vai ielūkoties feisbukā
Lai parastais Kubas iedzīvotājs ievilktu vadu pieslēgumu, nepieciešama varas iestāžu atļauja. Tomēr milzīgās dārdzības dēļ to var atļauties tikai bagāti ārzemnieki. Lētāka ir iezvanpieeja, bet arī to cītīgi kontrolē. 2013. gadā Kubā ievilka zemūdens optisko kabeli no Venecuēlas – tāpēc iespējas nodrošināt internetu ir. Nesen atvērtas daudzas valsts interneta kafejnīcas, kur katra darba stunda maksā 4,50 USD pie vēl zemāka ātruma kā Kcho. Vidējā alga Kubā ir 20 USD mēnesī.
Attēlā: “Es šeit nāku cik vien bieži iespējams,” saka 20-gadīgais Adoniss Ortizs ar lakatu ASV karoga krāsās ap kaklu. Viņš runāja videočatā ar savu tēvu, kurš dzīvo ASV, un kurš nav redzēts jau deviņus gadus. “Pateicoties šim servisam, mums ir iespēja sarunāties,” Ortizs turpina.
[img]Avots
Visur galējības. Ne1 valsts neprot pareizi.
Un cietumā? Ыхыхы…
Bļin, Dienvidkoreja pilna ar tādiem pašiem padebīliķiem kā Ziemeļkoreja! Tur Amerika visiem iedeva brīvības un tagad tur dursta heroīnu, peģikojas un visādi citādi ālējas. Vai tu moš domāji ka viņi visi cītīgi strādā Samsung rūpnīcās? 😀
Komunisms nav slikta sistēma. Jūs vienkārši ne1 nesaprotat ko tas nozīmē! Jums ir debīliķu domāšana un komunisms asociējas ar to huiņu kas ir Kubā, ziemeļkorejā un bija Padomijā. Tas kas tur ir – tas nav komunisms! Tā ir parodija ar 1 diktatoru, kurš ir paverdzinājis to tupo tautu un gūst labumu.
Komunisms ir komūn-isms. Comune
Bet vienalga neviens nekad nav spējis paskaidrot, kā komunisma apstākļos piespiest strādāt sliņķus, kam slinkums ir gēnos?
Komunisms ir greiza ideja kaut vai tādēļ, ka tas atņem arī godīgi (!!!) sapelnītos darba augļus no tiem, kas dara un dod tautai pienesumu, un atdod tiem, kas šo īpašumu drīzāk nodzertu, ja būtu tāda iespēja. Komunisms nespēj panest cilvēka brīvību, un cilvēki nespēj panest komunismu. Vēsture to ir daudzkārt pierādījusi. Ja kāds te grib plātīties ar to, cik komunisms labs, tad es prasu, kur ir pierādījumi, ka tas strādā? Īpaši mūsdienu laikmetā, kur cilvēku noslēgt no pasaules informācijas lauka ir daudz grūtāk kā agrāk. Un bez represijām, ieslodzīšanas, nogalināšanas komunisms ir iespējms?
Kapitālisms arī ir ar saviem mīnusiem, bet to var labot. Man personīgi patīk sociāldemokrātija – dod brīvību un zināmu vienlīdzību.
Tāpēc droši, marksisti, variet mani kā pūstošu kapitālistu pakārt aiz zarnām. Savas iedomu ideoloģijas dēļ.
[spoil][img]
[spoil][img]
Preses relīzes