Kuriozs: Pirātiskā Windows 8 aktivācijai lietots Baltkrievijas muitas serveris

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Kuriozs: Pirātiskā Windows 8 aktivācijai lietots Baltkrievijas muitas serveris

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Tik viegli un “tīri” kā Windows 8 – bez sistēmas failu izmainīšanas – laikam nav bijis iespējams aktivizēt nevienu no iepriekšējiem pirātiskajiem Windows. Ja Windows 7 ar viltus KMS (Key Management Server) servera palīdzību varēja aktivizēt tikai Enterprise versiju, tad tagad bez Windows 8 Enterprise vēl arī Windows 8 Pro. Izstrādes procesā Microsoft dažāda ranga vadītāji izteicās, ka īpaši Windows 8 vajadzībām izstrādāts uzlabots pretpirātisma aizsardzības mehānisms, bet tas izrādījies vien ziepju burbulis.

Dažas dienas pēc Windows 8 RTM noplūdes internetā parādījās vairāki KMS aktivācijas serveri, no kuriem viens izrādījās pavisam kuriozs: tā IP adrese pieder Balkrievijas pilsētas Gomeļas valsts muitas pārvaldei. Tur esošo serverīti šobrīd izmanto galvenokārt muitas mājaslapas hostēšanai; lapā var izlasīt par dažādu burlaku un kontrabandistu tvarstīšanām.

Š obrīd aktivācija caur Gomeļas muitas serveri vairs nedarbojas, bet nav arī zināms, kas to varēja organizēt, īpaši Lukašenko eža cimdiem pārvaldītajā valstī. Domājams, ka serveris uzlauzts attālināti.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_win8pro_1.jpg[/img]

Avots

Kon
    Participant

Un kurš teica, ka w8 nebūs ērts 😀

Aldis
    Participant

Viens liels purkšķis vien bij ar to aizsardzību…

savādāk un stingrāk būtu, ja Windows sāktu banot reģistrētos accauntus ja lieto nelicenzētu OSu.

Creep
    Participant

Kādus reģistrētos kontus? Kautkādos M$ servisos? Apšaubu, ka tas sevišķi kādam raustītu…

shady
    Participant

Kad cilvēki vienreiz beigs dzīvot sūnās?

aoma
    Participant

Tā nu nebūs viss, ja es pēkšņi netiktu savā SkyDrive akountā, vai vēl kur, tad paliktu nejauks, esmu M$ reģistrēts klients jau gadus 6 un lai nu kas, supports servisam ir nopietns. Jādomā, es tāds neesmu vienīgais.

Willis
    Participant

Quote:

…serveris uzlauzts attālināti.

.. nevis ar lauzni . 🙂

Aldis
    Participant

Creep, Microsoft var uzlikt savu OSu uz saviem accauntiem, gluži kā to pašlaik jau dara Android, Windows Phone, daļēji arī Nokia Ovi un iOS utt..

Tieši tā – Skydrive, Marketplace, un citas elementāras lietas ja šie nogrieztu nelegālam Windows pieeju šiem servisiem, tad vai nu labāk strādāt uz Windows 7, kas iespējams Tev ir legāls, vai nestrādāt nemaz. Ne par velti, Microsoft veidojot Windows 8 paziņoja, ka web servisu integrācija būs krietni jūtamāka kā tas bij iepriekšējās versijās, un domājams ka nākotnē tas būs ar vien vairāk jūtams kā nepieciešamība.

Man līdzīgi kā aoma – arī ir accaunts microsoftā, kaut kas jau uz skydrive mētājas, bet ne nozīmīga daļa, iespējams nākotnē būs tam visam lielāka ietekme un nepieciešamība.

Nettwerk
    Participant

Pats lietoju Skydrive, Office 365, Marketplace. Un nebutu sajuusmaa ja nogrieztu servisu, ja lietotu nelegalu windows. Bet taa kaa es lietoju Microsoft produkciju un man apmierina, vinju serviss, kaa arii tas ko lietoju, tad kaapeec nepirkt? Lietoju pagaidaam, Windows 7 Professional un jau pre-order uztaisiiju Windows 8 Pro ieksh Amazon. Turpinaashu iegaadaaties. Bet par konta blokjeshanu esmu par, ja tas paliidzeetu samazinaat piraatismu.

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?