Kurš šobrīd ir labs DVD rakstītāju ražotājs?

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Kurš šobrīd ir labs DVD rakstītāju ražotājs?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 29 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    aviators
    Participant

Iet uz galu NEC DVD RW rakstītājs, kurš kalpojis no 2006.gada. Savā laikā pirkts kā labs un kluss (tā gan izrādījās nepatiesība). Bet nu tagad sācis arvien biežāk diskus nelasīt, tāpēc interesēja, kas šobrīd skaitās labs un kluss? Savā laikā PLEXTOR skaitījās klusi, bet vai arī mūsdienās tie tādi ir? Vai arī šobrīd jau ir dziļi vienalga gan firma, gan vai par 10Ls, vai par 25Ls (“tāpat no viena konveijera un ne tā labākā”)?

Lai gan daudz slikta dzirdu par samsung/lg ražojumiem. Tos laikam patiešām neņemt…

Evers
    Participant

Optiarc – tas pats bijušais NEC apvienojies ar Sony. Nekāds īpaši klusais nav, bet strādā labi un sūdzību nav nekādu. Katrā ziņā iesaku.

Plextor – daža tante saka, ka labi, bet pats neesmu saskāries.

aviators
    Participant

Nu tantes sacītais ir labi, bet 2006tajā Plextors pie 70Ls maksāja, bet NEC ap 25Ls. Tagad tā atšķirība ir krietni sarukusi, tāpēc ļoti interesē, ko šodienas tantes saka.

Wuu
    Participant

Vel varu ieteikt LITE ON

Mr.Death
    Participant

Es arii ieteiktu LITE ON, ja vien runa neietu par klusumu. Vieni no labaakajiem leetaa gala risinaajumiem. Nemaaceesju teikt, kaa ir ar vecaa standarta audio disku rakstiisjanu, bet datiem liidz sjim kalpojusji diezgan labi un neviens pat nav suudzeejies. Datu nolasiisjanas zinjaa no kroplaam matricaam, uzskatu ka liteoniesji arii ir sava veida liideri. Nepraats buutu njemt kaut kaadu samsung, vai lg.

aviators
    Participant

Wuu wrote:

Vel varu ieteikt LITE ON

Nu tiem LITE ON arī ir lētie un dārgie.. Vai ir reāla atšķirība dzelzim, vai tikai mārketings un pāris softiņi līdzi?

AlienZ
    Participant

Arī es dzīvojos ar Lite-On lēto galu, bet klusuma ziņā gan nekā īpaši neizceļas pārējo vidū.

aviators
    Participant

AlienZ wrote:

Arī es dzīvojos ar Lite-On lēto galu, bet klusuma ziņā gan nekā īpaši neizceļas pārējo vidū.

Nu pa 10-15Ls es nemaz nesapņotu par klusumu, tikai tik daudz, lai lasa/raksta visu, ko vajag. Un lai pirmajā nedēļā jau nenomirst.

Ja būtu Rīgā Plextor PX-L890SA, tad to droši vien paņemtu, bet nu nav (pareizāk, vieniem gan ir pa nepareizu ciparu gandrīz 60Ls, lai gan ražotājs rekomendē max 50EUR). Bet pa 25 jau tāds būtu ņemams.

Starp citu, Latvijā nemaz normālos LiteOn netirgo, ir tikai OEM lētie (122, 124 un 224), pie tam lētākais nemaz vairs nav viņu mājas lapā. No LiteOniem sanāk 124tais ņemams, jo LidhtScrube man nevajag. 15Ls šķiet pieņemama cena par tādu.

RicoPico
    Participant

Moš skaties ar skatu nākotnes skatījumā un pērc BluRay rakstītāju (~60 Ls)?

https://catalog2.elkogroup.com/ProductDescriptions.asp?productID=1112968&mr=LV

Visādi citādi, lielas starpības nav kādu to DVD rakstīkli ņemt. Visi viņi ir cenā līdz 15 Ls. Bet nu jā. Es ņemtu LiteOn.

Evers
    Participant

Ar tiem blue ray bij tā interesanti, ka agrāka laiduma rakstītāji/lasītāji neatbalstīja patlaban pieejamos lielākās ietilpības BR diskus. Tur ir jāizpēta tā diskmašīna kārtīgāk pirms pērk.

aviators
    Participant

Ar to BlueRay ir visinteresantāk tas, ka man vēl ne reizi nav bijusi jebkāda vajadzība pēc tā. Visu, kas ir bijis nepieciešams, vai nu jau noripojuši, vai tāpat flešā atstiepj. Tāpēc tērēt 60Ls, lai kādreiz varbūt kāds gribēs kaut ko parādīt no BR diska? Savā laikā uz CD/DVD kombo jau šitā iegrābos. Nopirku, bet pēc tam, kad sākās reāla DVD lietošana, nācās šo pašu NEC DVD RW arī nopirkt. Ja lieto, tad taču ir vajadzīgs pārrakstīt, ierakstīt, bet pagaidām tādam blueray pielietojumu neredzu. Ir internets, fleši un exHDD, kuros var pārnēsāt lielos Gb…

Filmas arī uz tīkla HDD stāv, šobrīd kārtoju māju un nezinu ko iesākt ar CD/DVD kastēm. Gadiem jau nelietoju. Savā laikā pirku pa dārgo oriģinālos, bet tagad nekādus plusus tam visam neredzu. Arī BR diez vai oriģinālos pirkšu, jo viss tiek lietots pa vienkāršo. Lauki kā nekā…

Ceplis
    Participant

Velti šķaudat uz Samsung un LG. Man tādi kalpojuši gana labi, varu teikt tikai to labāko. Nepatika LiteOn, jo bija ļoti skaļš.

grisha
    Participant

Manaa izveelee ir Pioneer. Ir 2 gab. maajaas. Raksta stabili, bez probleemaam, ja , protams, raksta ar sapraatiigu aatrumu, nevis kaa daaudzi kaplee tik uz maksimuma. Vienam jau gadi chetri ir, nekaadas vainas.

Der arii tumshaakaam lietaam atsevikji modelji.

RicoPico
    Participant

grisha wrote:

Der arii tumshaakaam lietaam

Kas ir “Tumšākas lietas”? Materiāls, kurš pasmelts no pirātu līča? :seeker:

Starp citu, es arī lietoju LG DVD rakstīkli jau n-gadus.

aviators
    Participant

Ja varetu dabut tadu, kads bija sievas vecaja hp darba laptopa… Absoluti kluss, praktiski bez skanas, bet visu lasija un ari normala atruma rakstija. Tagadejiem laptopiem un desktopiem nevienam tik kluss nav bijis. Ari plextoru neesmu dzirdejis, varbut to izslavetais klusums ir tikai tads mits. Bet nu tik skalu, ka nec ari negribas, filmu datora no diska nepaskatisies, naksies nokopet uz hdd. Bus jaieiet elkora tos samsungus japaklausas, vinu desktopos ir.

samurajs
    Participant

Man ir ASUS DRW-1814, tas nu gan minimāli trokšņo. Pie DVD ripām to vispār nedzird, ja laiž CD uz 52X – tad gan dūc kā kamene 🙂 Jau 3,5 gadus bez problēmām.

Crow
    Participant

Es te palasīju (un atceros džedaju meistara kaut kad sacīto) par diskmašīnu vibrāciju (un tātad trokšņa) samazināšanu ar dažādiem gumijas vai plastmasas draņķiem.

Ir gan visādi argumenti, kāpēc to nevajadzētu darīt… galvenie – dēļ vibrāciju iekšējas absorbēšanas samazinās pozicionēšanas darbības precizitāte un dēļ metāls-metāls kontakta zaudēšanas samazinās siltuma novadīšana.

Anyone? [img]https://www.bildites.lv/images/o06q2jtdnwx52s9nelx.gif[/img]

aviators
    Participant

samurajs wrote:

Man ir ASUS DRW-1814, tas nu gan minimāli trokšņo. Pie DVD ripām to vispār nedzird, ja laiž CD uz 52X – tad gan dūc kā kamene 🙂 Jau 3,5 gadus bez problēmām.

Paskatījos, ka ASUS šobrīd ir par labu cenu. Hm. Arī tehniskie rādītāji labāki par liteonu. Š…emot vērā, ka mājās jau ir čupa ar ASUS tehniku, kas kalpo godam, varbūt pat ir vērts pamēģināt.

msh
    Participant

Ko jūs ar tiem diskdziņiem darāt, ka jums klusumu vajag? Datoram ir cietais disks, par kura klusumu ir jārūpējas. Es jūsu vietā uztrauktos par ieraksta kvalitāti. Es tieši tāpēc varbūt arī dabūšu šitentā haļavnā rakstekļa, kas man te ir, vietā nopirkt citu, jo cep kā gribi, bet PS2 tos diskus nefiga nelasa… Tb lasīt lasa, bet var redzēt ka vismaz 2x lēnāk kā vajadzētu…

Ralfie
    Participant

msh.. ar kādu softu raksti bļinčikus?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 29 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā