Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pamatplates un CPU › Kuru i7 izvēlēties?
vai
Sliecos domāt ka pirmais būtu progresīvāk,vai tā ir?
Ir lietošanā viens dators kuram jau ir otrais procesors,zinu uz ko šamais spējīgs un pilnībā pietiek attiecīgajam mērķim bet varbūt tagad ņemt pirmo?
Kaste paredzēta videonovērošanas matereāla skatīšanai un rakstīšanai no IP kamerām(pagaidām sešas gabalas) paraleli nedaudz internetā,epastam un citiem sīkumiem,word,excel.
Esošā kaste citā vietā ar i7-4790 3.6GHz 8MB LGA1150 tiek galā ar 27gabalām 2Mpix IP kamerām.
Budžets pasākumam bez softiem un OS +-1000Eur.
Kādi būtu ieteikumi?
Jāpiezīmē ka tāds variants kā NVR netiek izskatīts jo visi redzētie ir maigi izsakoties murgaini ja runa ir par vajadzību arhīvā atri noskatīties safilmēto.
Nesanāks arī lētāk jo pērkot NVR vienalga vajadzīgs jauns PC epastu un office skatītājs.
Esošā sistēma ar 27 kamerām strādā lieliski un uzstādītais novērošanas softs ir vienīgais sakarīgais kur arhīvu var pārskatīt pāris minūšu laikā neskatot video vispār.
Processori gandriz identiski.
Un tad arī ņem ‘Z’ tipa māteni kura atbalstīs ‘atslēgto’ procesoru pričendāļus
Par Skylake man ir sakāms tikai tas, ka pirmie kucēni jāslīcina. Protams būs labaki par līdzšinējiem Haswell un HRefresh, bet tas būs vēlāk(nākamgad, ka būs nākamie jaunie proči), tagad šie pirmie 2 izlaiztie Skylake procesori vienkārši nav tās naudas vērts jo viss kas viņiem ir labāks ir integrētā grafene, lielāks TDP(ēd vairāk) bet veiktspējas ziņā ir praktiski vienāds ar vecāko i7 brāli no Haswell refresh – 4790K.
Kā arī ‘Skylake’ platēm ir DDR4, kas ram pirkšanas lauciņā sanāks arī daudz dārgāk.. DDR3 1600Mhz ikdienas ‘geimerim’ ir pietiekoši pagaidām…
Fināla vārds ņem – i7 4790K un priecājies daudzus jo daudzus gadus.
Edit:
esmu pircis dažas komponentes un pilnībā apmierināja, kā arī ātri tur viss darās nevis velk gumiju.
Par Skylake nevajag liet. TDP *nav* lielāks (gaidītā ieguvuma arī nav, bet tas ir cits stāsts). Tie nav nedz pirmie kucēni, nedz arī jamie jāslīcina. Platēm pa lielam tikai jauni vipendroni parādījušies iraid, un arī DDR4 nostrādāts ok.
Turklāt ja tiešām nav ticības, ir tak Sunrise Point plates ar DDR3*L*. Praksē atšķirība, starp citu, ir ļooti maza. Tik baidos, ka pēc gadiem ar DDR3/DDR3L būs tāpat kā jau kādu laiku tagad ar DDR2 – cena oi-oi, bet dabūt neko prātīgu nevar. Īpaši tad, ja AMD Zen izdosies lietojams.
Tagad pēc 5-6gadi ja gribēsi ta vienīgais varēsi moš uz 2x mazāk rijīgu un vēsāku proci mainīt, bet veiktspēja būs tādā pašā, līdzšinējā līmenī, tatad varēsi darīt visu to pašu.
Par TDP
Skylake i7 6700K ir 91W
Haswell Refresh i7 4790K ir 88W
Kas ir interesanti ņemot vērā, to ka Haswell/Haswell refresh ir uz 22nm, bet skylake ir uz 14nm, k.i gandrīz uz pusi mazāka litogrāfija, bet karst ņeprāk, kā arī RAM kontrolieris ir ar daudz mazāku bandwith gan atbalsta tikai 1333Mhz ātrumu DDR3L standartā kas ir smieklīgi… tapēc teicu, ka pirmie kucēni jāslīcina jo nu nav tā gaidītā veiktspēja vs silšanu ko intels solija. Nākamie gan jau ka būs labāk sačinīti, bet līdz tiem vēl jāgaida labs laiciņš.
Labi, 14nm nav īsti sanācis, tas ir fakts. Bet tā ir faking matu skaldīšana. Nav tak Višņevskis ar 140W+! Jamie tāpat ir līdzīgi kā divas ūdenszāles.
Kas attiecas uz RAM ātrumu, tas… tas nav smieklīgi… es neva… es vais… bļ… oda… pats tu esi nah jāslīcina… >_<
Pasākums jau vēl tiks organizēts pēc pāris nedēļām un ja nu pa šo laiku parādās Skylake i7 6700K par pieņemamu cenu?Tad ko iesakat?
Rau, man tagad *vēl garantijas ietvaros* ir ar uguni jāmeklē Lynx Point (8. sērijas) plates, kuriem tādas ir bijušas. Nu vai notiek piespiedu apgreids uz Wildcat (9. sēriju), bet hahā – ar piemaksu, jo cenas ir kāpušas. Par vecākām (6. vai 7. sēriju) vispār – vai nu ņem, kādu no miskastes izvelk un iedod, vai ej un to proci kaut sev pakaļā spraud.
Kad parādīsies Union Point (nākamais čipsets – pēc gada, nu pusotra), garantēju, ka tas pats piemeklēs arī 9. sēriju. Netīrs biznesa paņēmiens, bet nekā nevar padarīt.
Es nesaku, ka teu viņa nosprāgs, bet ja tā būs, čakars ir praktiski garantēts.
Preses relīzes