Kuru monitoru ? (e-IPS vs VA/16:9 vs 16:10)

Sākumlapa Forumi Tehnika Audio/Video/Foto un TV Kuru monitoru ? (e-IPS vs VA/16:9 vs 16:10)

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    nevertell
    Participant

Esmu ilgi gatavojis jauna monitora iepirkšanai, gatavojies to dabūt, nevis izvēlēties un pirkt. Esmu izvēlējis divus kandidātus.

1. dell U2331H 23 collu 1080p displejs ar e-IPS matricu, relatīvi kustīgu kāju, displejs māk gan rotēt, gan atgāzties, gan grozīties.

2. Benq Benq VW2420H, 24 collu 16:10 displejs (1920×1200) ar MVA matricu, nekustīgu kāju, māk tikai atgāzties.

Gribētos man zināt, kurš ir labāks. Neintresē prais-performans, budžetā tie abi man iekļaujas. Intresē, kurš būs labāks filmām un ofisdarbiem ar trejdeviņiem failiem reizē. Dažreiz ar kādu spēlīti uzspēlēšu.

Un, ja varbūt kāds zin, vai ir arī kāds 16:10 ips panelis par šitik lētām naudām.

Crow
    Participant

Man pofig, es pačakarēšu tev prātu un piesviedīšu vēl vienu kandidātu: Samsung F2380. cPVA matrica ir tāda, hmm, suboptimāla, vismaz “mazajam brāliem” response uz tumšajiem toņiem diezgan “iebremzē” un backlight izceļās mazliet stūros. Bet paskats un grozīšanas ērtības man patīk aizvien.

No taviem – noteikti Dell. Nevaru objektīvi paskaidrot, kāpēc man netīk aizdomīgi lētie BenQ ražojumi kā tādi.

IMO, gan ofisdarbiem, gan filmām, gan spēļukiem (kuri atbalsta) – jo platāks, jo labāk. Personīgi es pēc ilgas dzīvošanas pie 16:10 jau zināju, ka nepaļaušos nekādam komprosisam par malu attiecību – 16:9 or nothing.

nevertell
    Participant

Nū, jā tas BENQ ar VA matricu ir lētāks par tā TN parametrbrāļiem. Bet nesen man viens neatkarīgais eksperts baigi slavēja savējo BENQ ar VA matricu.

Aber ikdienā 16:10 neliekās praktiskāk nekā 16:9 ?

Bet izskatās, ka esi piesaistījis trešo pretendentu spēlei Response laiks ir līdz pat 80 ms.

Crow
    Participant

Esmu to sūdīgo response redzējis vairāk kā man gribētos. Tā ir nenoliedzama, mazliet pat mistiska, problēma. Priekš high-action točno neder.

Attiecībā uz praktiskumu… hmm, a kāpēc cilvēki vispār liek divus (un pat vairāk) monitorus blakus? Man šķiet visai ērti novietot vairākus logus blakus, gan rakstu darbos, gan kodējot, noliekt blakus pārlūku, helpu vai tml., bez logu zibināšanas uzreiz redzēt, ko vajag; filmām nav tik biezas melnās malas, bet spēlītēs – ir plašāks redzesloks, cik nu kura to atbalsta 🙂

Neesmu jaucis LCD monitorus, kāds masķers varētu man paskaidrot – vot nafig vajag tās malas taisīt tik nenormāli biezas!

nevertell
    Participant

Pats lietoju divus 17″ lcd blakus, palīdz baigi, un rāmis viņiem neko daudz netraucē. Un malas vajag taisīt nenormāli biezas tapēc, lai varētu uztaisīt par 30 latiem dārgāku versiju ar super-slim-bezeliem.

Vēljoprojām par attiecībām runājot, 16:10 platumā ne ar ko neatšķiras no 16:9, tikai augstāka ir vertikālā rezolūcija. Protams, tas nozīmē melnās malas skatoties filmas, bet hell, daudzas filmas ir filmētas vēl platākā attiecībā.

Evers
    Participant

Tikai ne Benq, gada laikā no kādiem 8 iepirktiem monitoriem, viens trāpījās Benq, pēc mēneša jau stiepu uz garantiju, un tā pat nebija slavenā Benq monitoru barošanas nosprāgšana. 😀 Pārējie LG un Acer strādā bez problēmām krietnu laika sprīdi.

nevertell
    Participant

Tad jau laikam jāņem vien būs dell’s. Lielpaldies par viedokli un pieredzi.

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā