Sākumlapa › Forumi › Tehnika › Audio/Video/Foto un TV › Kuru monitoru ? (e-IPS vs VA/16:9 vs 16:10)
1. dell
2. Benq
Gribētos man zināt, kurš ir labāks. Neintresē prais-performans, budžetā tie abi man iekļaujas. Intresē, kurš būs labāks filmām un ofisdarbiem ar trejdeviņiem failiem reizē. Dažreiz ar kādu spēlīti uzspēlēšu.
Un, ja varbūt kāds zin, vai ir arī kāds 16:10 ips panelis par šitik lētām naudām.
No taviem – noteikti Dell. Nevaru objektīvi paskaidrot, kāpēc man netīk aizdomīgi lētie BenQ ražojumi kā tādi.
IMO, gan ofisdarbiem, gan filmām, gan spēļukiem (kuri atbalsta) – jo platāks, jo labāk. Personīgi es pēc ilgas dzīvošanas pie 16:10 jau zināju, ka nepaļaušos nekādam komprosisam par malu attiecību – 16:9 or nothing.
Aber ikdienā 16:10 neliekās praktiskāk nekā 16:9 ?
Bet izskatās, ka esi piesaistījis trešo pretendentu spēlei Response laiks ir līdz pat 80 ms.
Attiecībā uz praktiskumu… hmm, a kāpēc cilvēki vispār liek divus (un pat vairāk) monitorus blakus? Man šķiet visai ērti novietot vairākus logus blakus, gan rakstu darbos, gan kodējot, noliekt blakus pārlūku, helpu vai tml., bez logu zibināšanas uzreiz redzēt, ko vajag; filmām nav tik biezas melnās malas, bet spēlītēs – ir plašāks redzesloks, cik nu kura to atbalsta 🙂
Neesmu jaucis LCD monitorus, kāds masķers varētu man paskaidrot – vot nafig vajag tās malas taisīt tik nenormāli biezas!
Vēljoprojām par attiecībām runājot, 16:10 platumā ne ar ko neatšķiras no 16:9, tikai augstāka ir vertikālā rezolūcija. Protams, tas nozīmē melnās malas skatoties filmas, bet hell, daudzas filmas ir filmētas vēl platākā attiecībā.
Preses relīzes