Kuru Windows 7 versiju man vajag…?

Sākumlapa Forumi Software Windows Kuru Windows 7 versiju man vajag…?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    guitarman
    Participant

Labvakar biedri.

Esmu nolēmis pirkt (jā pirkt! 🙂 ) Windows 7.

Ar nožēlu jāatvainojas visai linux kopienai, bet man jūs jāpamet 🙁 Iemesls tikai viens – ilgi uzticamais ubuntu nespēj darbināt tās programmas un aparatūru kura man tagad būs jālieto, kā arī esmu ticis pie jaudīgas videokartes, un pa retam gribētu pakavēt laiku pie jaunākajiem datorspēļu garadarbiem.

Tākā pēdējā laikā esmu kļuvis pilnībā legāls (virtuālajā pasaulē), uz tādiem veikaliem kā piratebay vai newoutlaw lūdzu nesūtīt.

Bet galvenais jautājums ir šāds:

Netieku skaidrībā kuru versiju no W7 man vajag.

Skatos uz trim versijām: Home Premium, Professional un Ultimate. Ä€rzemju forumos man sastāsīja, ka Home Premium neņem pretīm Cubase nepieciešamos draiverus M-Audio skaņaskartēm. (Kas man ir vitāli) Tātad paliek Professional vai Ultimate. Un te nu esmu nedaudz apstulbis. Man neder nedz OEM nedz Upgrade versija. Tātad vajadzīga Retail.

Dateks mājaslapā pie Retail programmatūras sadaļas ir pieejama šī Professional versija:

https://www.dateks.lv/cenas/67/38308_microsoft_windows_7_pro_english_row_vup_dvd.php Kur pie “Papildus specifikācijas” ir norādīts ka Licence ir “Retail” (Tātad es varu šo OS instalēt kā svaigu bez ieprekšējām versijām?)

Savukārt pie tās pašas (Retail) programmatūras sadaļas ir iebāzts šis:

https://www.dateks.lv/cenas/67/38307_microsoft_windows_7_ultimate_english_row_vup_dvd.php

Bet pie papildus specifikācijas ir norādīts ka licence ir “Upgrade”. WTF? Cik vispār latvijā vidēji maksā Professional un Ultimate (Retail) versijas un galvenais – kādas ir būtiskākās atšķirības starp Professional un Ultimate versijām?

Evers
    Participant

Š…em Profesional, tam ir paredzēts 10 gadu supports (atjauninājumi utt… ) , vēl 10 gadi ir arī Enterprise, bet tas ir tipa kā Volume Licensing variants uzņēmumiem. Pārējiem visiem ir 5 gadi. Ja nākošā Windows versija nebūs izgāšanās, tad jau var par tiem gadiem neuztraukties. Man pietiktu ar Home Premium, bet skaties kas tev vajadzīgs. 🙂

Š eit smuki parādīts kas ir kas:

https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_editions

web33
    Participant

Windows 7 Ultimate nu Es domāju nepavelti tāds nosaukums .

P.S apskati šo + tabus https://www.microsoft.com/windows/windows-7/compare/default.aspx

Garais
    Participant

ārsts tev pateiks īsto versiju.

guitarman
    Participant

Nu skaidrs. Papētīju, palasīju un paliku pie Professional. Ultimate fīčas nu galīgi nav vajadzīgas. Galvenais lai tiek galā ar manu softu un hardwāri. Paldies jums! 🙂

Garais: Nesapratu tavu sarkasmu.

shb-
    Participant

Quote:

ārsts tev pateiks īsto versiju.

Skatos, šeit savairojies diezgan padaudz mac-beton wanna-be-s & copy-cats. Veiksmi dzīvē!

Un ieteikums guitarman – vecīt – takš paņem un novelc no torr-netiem to home premium un pamēģini. Pēc tam pērc nost. Viens no labākajiem pielietojumiem pirātiskas izcelsmes mantiņām. Galu galā te neiet runa par ls5 ietaupīšanu.

Pie tam – man personīgi nu galīgi negribas ticēt, ka HP kkas nebūs ar draiveriem. Kodoli tak sistēmām visām vienādi (ir kkādi ierobežojumi, protams, uzlikti, bet tas vairāk jūtams starteram un home basic, pie tam skar atmiņu un, liekas, kodolu utilizāciju), tik frontendā kkas pamainīts un kkādi servisi piemesti.

Evers
    Participant

web33, vai tad jāizvēlas softu pēc tā, kam feināks nosaukums? 😀

atbalstu shb- variantu – nopumpē un pārbaudi pirms nopērc.

ob1
    Participant

Hmm, a kāpēc neder OEM versija?

RicoPico
    Participant

Vai tad OEMs netiek tirgots tikai komplektā ar jaunu kompi? Un ja ir OEM uzlīme uz borta, tad jābūt arī datora pirkšanas apliecinājumam (čeks?), ka tie abi ir pirkti reizē.

Vai arī man ir kļūdina informācija?

Evers
    Participant

Itkā nē, bet varēs lietot tikai uz tās kastes, uz kuras uzlīme būs uztupināta. Mainot kompi vajadzēs jaunu licenci.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā