Kvalificētais darba spēks…

Sākumlapa Forumi Citas tēmas Cilvēks un Sabiedrība Kvalificētais darba spēks…

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Andron MacBeton
    Participant

Š odien “Ganību mājā” pārdevēja 3*55 centus man reizināja uz kalkulatora.

Gandrīz vai jāsāk ticēt tiem biznesmeņiem, kas kladzina ka Latvijā nevar atrast saprātīgus darbiniekus.

Varbūt vajadzētu likvidēt skolas, ja jau šo “izglītības sistēmu” mainīt ir tik grūti.

shady
    Participant

Es biju šokā, kad man bērniem Īrijā liek rēķināt visu uz kalkulatora. Un vēl lielākā šokā, kad bērns saņēma skolā aizrādījumu / piezīmi, ka darbus dara bez kalkulatora, jo nav pašam tas jārēķina – ir jāizmanto kalkulators!

Andron MacBeton
    Participant

Neesi palaidis garām kautkur maziem burtiem drukātu piebildi ka tā ir dauņu skola?

Sameklē ka nu citu, vai arī lai paši mācās mājās.

Barons
    Participant

Kā lai tos darbiniekus atrod, visi kuri ir mācījušies, paaugstinājuši kvalifikāciju, visi brauc prom, Latvijā vienā darbā strādājot vairs nav iespējams bērnu normāli izskolot lai diplomam nebūtu tikai papīra vērtība.

Lai saņemtu uz rokas 1000.eiro, nodokļos jāsamaksā Anglijā 196€ Vācijā 400€. Latvijā 762€ (!!!).

.. Kopš neatkarības atgūšanas, Latviju ir pametuši vairāk iedzīvotāji nekā Staļina deportāciju laikā uz Sibīriju un cik vēl pametīs. …..

3Dklucis
    Participant

A kas tev tur izbrīn,pats labi zni kadas kasieru algas-tad naxren šai paurī reiķināt -labak tads jenots kā tu pagaid-šai toč nekur nav jasteidzas…jo alga lqbi vai270ero uz rokas-nu pafilozofe pats ,beļed nahuj ko censties….!

3Dklucis
    Participant

Tieši tā mana 87 gadus vecā oome ar pa šo pašu ieminējas par to staļinu laiku-nekad nebij iedomajusies ka šādi nedapisti laiki pienāks-Slavē cccp laikus,nujā medicina par velti darba trūkums bads nezināj kas tas tāds ir-Tagat medicīna naxrent tevi sūt pēc 70 gadiem.Ä¢imenes ārts ir tiesīgs tev nenozīmēt valstsatmaksātiem izmeklējumiem-sanāk tā pēc 70 ir noregulēts tā lai tik tu ātrāk nosprāgsti lai nebūt nauda jaizčakarē….nu ka jums liekas vai vaidzētu maksat nodokļus ja labi apzinies ka līdz pencijai neizvilksi-tas nozīme ka atpakal neko nedabūs vienīgais ja reiz pelēš 10 ādas… jaizmanto slīmibas lapas 10x vairāk,jaspiež uz visadiem valsts atmaksatiem izmeklējumiem pie katras vietiņas kur iesāpas,jakosī cik vien var…!

SkaidBeton tu ar savu pareizību šai valstī tikai sevi vēl par lielaku loxu pataisi -Nu kur Kaimiņš nonāca ar savu filmeešanu,kur redzamas saimas nekartības–visiem ienaidnieks…Skaidrs tas ka šai nedappista valtelī kamēr masveida pisoņu karš nenotiks nekas nemainīsies….neviens negrib karot labak aizpisaaas prom…A man ar poxuj….

MeistarsUnVergs
    Participant

Kad Latvijā minimālā alga būs kā Vācijā 1500 eiro uz rokas, tad arī Latvijā būs vērts strādāt. Pie tam tas 1500 ir minimālā, tātad par viegliem vai mazkvalificētiem darbiem. Pagaidām dzīvojos pa Latviju vēl, bet drīz atkal būšu Ukrainā. Tur ir 10x labāk kā Latvijā.

itanium
    Participant

Vācijā 1500 ir uz papīra, nevis uz rokas.

osy
    Participant

Ja pie rokas kalkulators, kāpēc neizmantot? Tu taču nekāpsi uz 10. stāvu, ja pieejams lifts. 😀

shady
    Participant

Diemžēl ne…būtu labāk bijis, ka esmu kļūdījies 😀 Tad vismaz būtu skaidrs, ka esmu pats vainīgs.

Andron MacBeton
    Participant

Tavā salīdzinājumu seklumā tas būtu – notreknēt tā ka arī uz 1. stāvu nevar uzkāpt bez lifta.

https://rsvpdesignservices.com/wp-content/uploads/2014/08/stairs-vs-escalator-1.jpg

msh
    Participant

Man patīk šitas pirksta ar krānu salīdzinājums. Vien piemirsi salīdzināt, ko par tām tūkstots eirām vari atļauties kurā valstī, un jā, tad atklātos ka tie nodokļi ir tādi, jo tajās divās valstīs tā štuka ir zem minimālās algas, pa kuru īsti pat neko nevar nopirkt…

Andron MacBeton
    Participant

Saskatu sektas sekas. Bēdīgi itkā.

Bet ņemot vērā ka Latvijā ir pārapdzīvotība – turpiniet sektoties un debilizēties.

msh
    Participant

Saki, jāspļauj sejā tavam darba devējam par to, ka pieņēmis tevi darbā? Nu tas par tām slimības lapām.

Ar tiem dakteriem ir vienkārši – tolaik medicīna bija par velti, jo mediķi nevarēja drīkstēt vēlēties braukt ar jaunām vācu ražojuma mašīnām – kaut kādi labi ķirurgi un tādi vēl varēja atļauties braukt ar kaut kādām tur volgām vai žiķeļiem, bet pārējiem bija tā sūdīgāk… Darba trūkums arī šodien neeksistē – par sīceni, kā tolaik, tevi arī šodien darbā pieņems uz sitiena praktiski jebkur. Bads? Nu bads akurāt tolaik nebija, bet nepieciešamība stāvēt rindās vai braukt pārtikas vai drēbju pirkšanas tūrismā uz citām republikām bija gan.

Andron MacBeton
    Participant

Bet tāda pat situācija ir visās skolās? Nu apjautājies apkārt!

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā