Laba bezvadu pele

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Laba bezvadu pele

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Tmkks
    Participant

Hey!

Meklēju labu bezvadu peli laptopam. To ir tik daudz un kritēriji man nezināmi, ka izvēli veikt būs grūti. Tāpēc vēršos pie jums.

Š obrīd pašam ir A4Tech X-760H un ļoti apmierina tās izmēri.

Kādu peli jūs varētu ieteikt? Budžets ir 15-30Ls.

aoma
    Participant

[img]https://fotohost.lv/images/v71pm6roe5u066rfngv0.jpg[/img]

Man ir šāda: Apacer M821 – maza, viegla, baterijas iet kadus 3 mēn., kalpo jau 4 vai 5 gadus.

Anonīms
    Neaktīvs

https://www.logitech.com/en-roeu/product/7108?crid=7

Logitech M705

Mūsu internetveikalos maksā sākot no apmēram 23Ls. Ieliekot duracelus bateriju darbības laiks apmēram 2gadi (ir pārbaudīts). Strādā praktiski uz jebkuras virsmas, ja nu vienīgi stikls un tādas nav īpaši pa prātam.

garaisezis
    Participant

man nepatīk neviena no šīm palēm kas nak ar kaut kadu mistisku usb bezvadu raiditaju. Tas ir, viens usb ports jau aizņemts, plus kaut kads puļķis kas ķeras. Idealais variants ir Bluetooth jo nav nekā lieka. Pašam ir Apple magic mouse, bet ir arī alternatīvs prieks PC ar windows.

zinkarigais
    Participant

Es arī ieteiktu M705, strādā ideāli. Un kā raksta “garaisezis” tad tas saucamais “puļķis” ne traucē, ne ķeras, jo ir ļoti maziņš.

Un izmērs arī ir kā normālai pelei, nevis kā tiem s..m, ko parasti dod līdzi portatīvajiem, kas ar diviem pirkstiem jātur.

akms47
    Participant

labāk nopērc labu ar vadu. Neviena no augstāk minētām, un A4….. tev naudu nav kur likt?

msh
    Participant

Pilnīgi piekrītu. Pelei jābūt ar vadu – ne tikai tāpēc, ka tās ekspluatācijas izmaksas ir 0,0 ls, bet arī tāpēc, ka tās divas baterijas peli padara briesmīgi smagu, bet arī tāpēc, ka izvēloties savai rokai ērtāko peli, pele ar vadu maksās kādu piecīti.

shady
    Participant
    APOC
    Participant

Portatīvais dators un peli ar vadu? Nē, paldies. Daudzos birojos jau kādu laiku pāriet uz darba stilu, ka darbiniekam tiek izsniegts portatīvais dators + monitors, vai tikai portatīvais dators. Ilgstoši strādāt darba vietā un izmantot peli ar vadu, kas reiz pa reizei ļurinās un traucē strādāt, cmooon. Protams, tu to vadu vari katru reizi smuki pielocīt u.t.t., bet tas nav nopietni it īpaši ja tev ir nepieciešamība reiz pa reizei ar kompi kaut kur aizskriet. Lai to izjustu un saprastu ir šādi jāpastrādā kādu laiku.

Runājot par svaru brīdī kad tiek ieliktas baterijas. Te ir jāskatās cik sabalansēta ir pele un jāprasa ko tu ar viņu dari 🙂 Geimošanai? Jā, baterijas rada papildus svaru un ja pele nav sabalansēta, tad var būt atsvars uz vienu vai otru pusi to atraujot no palikņa, kas var būtiski traucēt (Rodas jautājums kāpēc pele tiek atrauta no palikņa. Te atkal varētu sākt runāt par virsmu/palikņiem, peles sensitivity, kas arī ir ļoti svarīga tēma, ka par to varētu rakstīt veselu grāmatu). Tajā pašā laikā daudzām profesionālām geiming pelēm nāk līdzi atsvariņi, kurus var ielikt ja vēlies sajust kaut kādu pretestību pelei, kas atrodas zem tavas rokas. Tātad, atkarībā no patērētāja prasībām, tad reizēm jūtams peles svars pat var būt noderīgs.

Varētu turpināt bla bla bla par šo ilgi un dikti.

Vidēja/maza ķepa -> Logitech V450 (mans favorīts).

Praktiski jebkas no M sērijas.

Geimošnai: Razer Orochi 2013 (diemžēl pavisam cita cenu kategorija), kuru var darbināt gan ar vadu, gan baterijām. Par šo modeli gan jāska, ka ieliekot baterijas ir jūtams, ka peli atraujot no palikņa tiek dikti vilkts uz atpakaļu. Pareiza palikņa izvēle šo problēmu atrisina.

Tmkks
    Participant

Liels paldies visiem par ieteikumiem!

Izvēlējos Logitech M705, izskatās kā lielisks pirkums.

Jau atkal uz Notepadiešiem var paļauties, lai ieteiktu labu risinājumu. 🙂

msh
    Participant

Kā, mūsdienās paliktņus kāds arī vēl lieto?

APOC
    Participant

Protams. Ir milzīga atšķirība starp MAXIMAS pa 1Ls pirktajiem no profesionālajiem (jā, ir arī augstas klases palikņi). 🙂

shadow118
    Participant

Varu ieteikt Steelseries QCK paliktņus 🙂

jurgenz
    Participant

man ir šitā (Logitech M185 ~15€):

https://ijustdid.org/wp-content/uploads/2012/06/Logitech-Wireless-Mouse-M185-Review1.jpg

un kad laptops pie tv pieslēgts, tad izmantoju šo komplektu (microsoft wireless desktop 800 ~30€):

https://brain.pan.e-merchant.com/3/9/11355693/u_11355693.jpg

VĒL VIENS iemesls, kapēc vajag lapsim wireless visu, nevis ar vadiem 😛

Ko var teikt par abām pelēm – kāds vēl liekas svars? Abas griežās pa vienai AA baterijai. Baterijas tur ilgi. Slīd forši, rokā gulstas ērti un negļuko.

Es arī laptopa un iPad dēļ wireless tumbas nopirku, lai pēc iespējas mazāk vadi būtu. 🙂

garaisezis
    Participant

man pir datora ir pieslegts printeris, mobilais un arejais hdd, taa kad briivas vietas nav, tadel es iesaku bleutooth, kaut vai ar to, kad ja nu tas pulkis pazud, peli arii vari izmest…

msh
    Participant

Nu un jēga? Mehāniskās peles neviens vairs nelieto [man te viena rezervē kaut kur skapī mētājas] un tie laiki, kad lāzerniecēm vajadzēja paliktni ir kādus 12-14 gadus senā pagātnē… 😀 Es pēdējajā desmitgadē esmu lietojis tikai vienu paliktni – brālēns no japānas atveda un uzdāvināja šitento, kuru tad arī dažas dienas palietoju, bet man viņš neder 🙂

[img]https://content22-foto.inbox.lv/albums/m/mshathlonxp/dzhaadi_nieki/paliktnis.jpg[/img]

shadow118
    Participant

jēga tāda, ka ja ir sūdīgs paliktnis vai nav vispār, tad peles pēdiņās baigi ātri saķeras visādi mēsli un pele normāli neslīd. Un bez paliktņa tās pēdiņas arī ātrāk nolietojas. Ja ir kaut kāda maximas pele pa 2,50 Ls, ta jau poh, bet ja bik labāka, tad tomēr gribētos, lai ilgāk kalpo

msh
    Participant

Tas ir elementāri – pēdiņas nokrīt kā dabisks nolietojuma process, kas neietekmē ierīces darbaspēju. Man te ir kādus 5 vai 6 gadus atpakaļ pa piecīti pirkta benq pele – viegla, plata, ērta, nakļene un hvz kas vēl zem viņas nāca ir sena pagātne, vēl pēc kāda gadiņa “BENQ” uzraksts arī būs nodilis. Ja vien elektronika neizdomās uzmest [tā sanāca ar vienu ļoti lielu un ļoti ērtu sweex peli, kura pēc gada vnk nosprāga], gan jau ies vēl otrus piecus gadus bez visa paliktņa 🙂

Nelabojams
    Participant

Neesmu līdz šim redzējis peli ar vadu, kurai tas vads agri vai vēlu nesāktu traucēt. Pat ļoti mīksts vads tomēr ir nepietiekami elastīgs, ja ir darbs, kur pastāvīgi vajag kaut ko ļoti precīzi nopozicionēt. + “liekais” baterijas svars šeit tikai nāk par labu. Arī labs paklājiņš (cenas sākas ar piecīti) te neskādēs. It īpaši, ar plaukstas pamatnes atbalstu, kas ir nenovērtējams, ja jāsēž pie datora garas stundas.

Mans peļu “arsenāls”: laptopam Logitech M150, kopā ar bezvadu klavierīti – ir situācijas, kad šāds komplekts ir neaizvietojams. Lielajam datoram – arī Logitech, iekšā rakstīts LZ710A5, jau kāds četrus gadus kalpo, totāli nodilusi no lietošanas, bet darbojas nevainojami. Cenas neatceros, bet lētas nebija… īpaši dārgas arī nē; spēlēšanai datori praktiski netiek lietoti, tāpēc neko ekstrā smalku nevajag.

LooNeY
    Participant

Savai izvēlīgajai sievai paņēmu Logitech M305! Euronikā pa 4.95LS uz ‘atlaidi’ pirms gadiem 2 … laikam savu skladu gribēja izpārdot jo tadās metāla groziņu salās visādas peles bija samestas pa labām cenām(30-50% atlaidi)…. Ļoti laba pele par šādu cenu, ķer labi… uz galda un uz gūltas vai segas problēmu nav ar 1 baču var izvilkt kādu gadu stabili lietojot katru dienu viduvēji 10h…

Mazais unifying recievers – tā kā nekas nekarājas! Vienīgais priekš manas rokas drusk pa mazu ikdienas lietošanai, bet sievietes rokai tieši laikā! Būtībā iesaku dajebkuru Logitech bezvadu peli uz unifying tehnoloģijas.. viss atkarīgs cik liela tevi apmierinātu.

Uz satcionārā lietoju PerformanceMX bezvadu peli, bet ieteikt varētu tev mazo brāli – https://www.logitech.com/en-us/product/anywhere-mouse-mx?crid=7

‘darkfield’ tehnoloģija ķer visur pat darbojoties uz mana loga stikla un spoguļa varu spēlēt FPS bez jebkādām problēmām!

Bluetooth neiesaku – dzirdēts ka pārak daudz traucēkļi mājas apstākļos BT savienojumam ir un savienojums ‘raustās’ kas attiecīgi arī uzreiz ļoti pasliktina peles funkcionalitāti.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā