Sākumlapa › Forumi › Hardware › Atmiņas (HDD, RAM, Flash) › Labs HDD razotājs. Kāda būtu Tava izvēle?
Varbūt sava pieredze, kam mazāk brāķu. Esmu dzirdējis, ka WD kvalitāte ir kritusies un šim daudz brāķu, par Hitachi ar nekas labs nav dzirdēts, daudzi komplektē ar Samsung. Segate it kā labi, padalieties informācijā.
Paldies.
2kārt, RAIDā saslēdz dažādus, piemēram 1 Seagate un 1 WDC. Ir bijis ka Seagate 500Gb kaukādi man sāka sprāgt. tagad ar RAID degraded, 1 disks neiet. Nau naudas kantorim nopirkt velvienu, jo routeri jāpērk. Degradotais pRAIDs gan RSyncojas uz 1 remote disku… bet nu pirmais seagate disks nobruka apmēram pēc 2 nedēļām. Nesmuki. Parasti vai nu no sākuma jau redz gļukus vai pēc gada nomirst…. nu neko darīt. Jādzer…
Kā vispār var noteikt HDD ilgmūžību ? Jāskatās kādā temperatūrā tiek darbināts HDD, kas un cik ilgi ar HDD tiek darīts, dažam dators strādā stundu dienā, citam nedēļu no vietas.
[youtube]
Taa ka paklusee.
Atradis video, kur ļoti iespējams pie vainas līks raid kontrolieris vai vienkārši brāķa cietais disks. Un kurš teica, ka man interesē kā kāds cietais vispār uzvedās raidā, serverī es viņu nelikšu un pašam raids galīgi nav vajadzīgs. Paranoiķis neesmu un grāmatvedību ar savā kompī neglabāju. 🙂
Š ajā tēmā vispār raid pīt iekšā ir nevietā. Par to, kāds cietais disks būs labāks priekš kāda raid, ir atsevišķa opera ar papildus kritērijiem.
Pēc šajā ziemā ienākošajām kastēm vēl jo vairāk turos pie pārliecības, ka no SMG jāturās pa gabalu.
Protams, enterprise diski būs daudz reižu stabilāki, bet tie arī maksās ievērojami vairāk.
Tad tas ir tavs video un tagad tu esi no Kanādas? Jeb tev klienti no Kanādas nesās klāt? :> Un no kāda zeltīta sviesta tiek ražoti raid kontrolieri, ka tie nevarētu būt līki, nobrukt, vai vienkārši būt brāķi? :>
Tikpat labi līdzīgus jokus var taisīt arī softs, piemēram, linuxam (bez pielabošanas) uz dažām komplektācijām ir nejauks niķis visu laiku nejēgā parkot galviņu, radot nejauku troksni.
Tā jau var aiztriekt arī veselu hdd uz rūpnīcu, un ķipa atjaunos tos datus par 1600$! :>
Mans pakalpojums nav dārgs, taču kvalitatīvs, atšķirībā no visādiem prātvēderiem, kas sēž kādā šikā kantorī, kabatā diploms no iestādes, kurā viss sazombēts iekšā, bet nejēdz ne diagnosticēt, ne instalēt, un beigās vēl par to noģērbj klientam 5 ādas, pasakot, ka tā nu tas ir un savādāk nevar.
Ä€, un vajag padomāt par gaisa kustību iekš kastes, patstāvīgi turot ieslēgtu datoru un nodrošinot mērenu temperatūru, man šķiet, ka drīzāk disks novecos morāli (tā kā mēs tagad uzlūkojam 3 GB HDD) nekā tam sāks parādīties defekti.
Preses relīzes