Laptopa pirkums

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Laptopa pirkums

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    RicoPico
    Participant

Sieviešu dzimtas īpatne man palūdza pameklēt priekš viņas kādu sakarīgu notebuku. Iepriekšējam nosvilusi VGA, da arī pats lūznis esot jau savu atkalpojis ar uzviju. Prasoties pēc kā svaiga.

Lūk, izvirzītās prasības:

– Monitors ne mazāks par 17 collām

– Pilnais Numpad

– Uz tačpada lai ir tā vertikālā josliņa scrollingam

– Windows 7

– Vēlams Full HD (absolūti nav obligāts)

– Vēlams SSD (arī nav bligāts. Ja nu kas- to piepirks klāt pēc tam, bet HDD izmantos kā ārējo…HDD)

– Nu tā lai kompis nav jāmaina vēl gadus 5 un ir izturīgs korpuss.

– General Purpose – Internet Explorer, filmiņas, dokumentiņi un vēl šis tas- tik pat resursus neprasošs. Un lai Candy Crash nebremzē, Ð’ļeģ!!!

Pēc 5 minūšu akūtas meklēšanas, atradu Dateksā šo: *click*. No vienas puses liekas noooormāls dzelzis, bet no otras- biedē zemā cena. Vārni, kur ir āķis, m?

Budžets? Proporcionāli sakarīgs izvirzītajām prasībām.

ExDec
    Participant

Ja gribi izturīgu korpusu, neskaties uz Acer. Š iem eņģes neizturēs ilgāk par 2 gadiem. Un tad būs kā Mopsim jādzen milzīga skrūve cauri korpusam. 😀

SSD ieteiktu paķert klāt atsevišķi – sanāks krietni lētāk.

Vai Peņķiums derēs 5 gadiem – ta velns viņu zina. Š ie jau maitas tīri ņipri palikuši, bet kāda viņiem real life performance es redzējis īsti neesmu (vismaz kamēr runājam par ķapļapu Peņķiumiem).

Savukārt Windowzu var uzlikt pēctam virsū. Tāpat ar oridženal virsū esošu gan jau būs uzbāzta kāda absolūti nejēdzīga Ultimate x64 versija, kura visus tos 4GB operatīvo aizkakās ciet pēc mēneša lietošanas.

Varbūt labāk šito Lenovo ar i5 Hažveli iekšā: https://www.dateks.lv/cenas/portativie-datori/97753_lenovo_ideapad_g710_17_3_core_i5_4210m_4gb_1tb_dos

I cietais disks lielāks, i CPU labāks, i videokarte labāka – značit Candy Crush nelagos.

ruukjis
    Participant

Ļenku IdejuPadlas ir vēl sūdaināka izvēle par Aceriem.

ExDec
    Participant

Lai cik dīvaini neliktos, māsīcas Ļenovo griežas tīri labi jau pāris gadus. Cik nu putekļus prasās iztīrīt, bet tā normāla padarīšana. Uzcepies nekas nav, korpuss stingrs.

Crow
    Participant

IdeaPad (kas pat neskaitās IdeaPad; es vienreiz visus “sakārtoju”, bet bļāviens…) ir vēl kāds trūkums – ja tomēr noklāsies, kamēr “pa garantiju” – serviss nevaid Latvidžā – jāsūta Medion servisam Vācijā. Pravda, ļoti ērti – var pats piezvanīt uz numuru, pateikt, ka beigts un bez kveščeniem tiks norīkota DPD savākšana jebkurā nostūrī – atdod un gaidi rezultātu… bet kā minimums mēnesis paiet, neatkarīgi no defekta.

Ja tas nebaida, tad manis pēc. Bija uznācis jamiem DOA un citu idiotisku defektu bums vasarā, bet tagad ir kaut kā pārgājis.

Un tā ir, ka Acer jau nav nekāds kvalitātes spīdeklis. Bet ar tādiem parametriem un prasībām par cenu, kas negāž no kātiem tur būtībā nav izvēles – tikai Acer.

Attiecībā uz ES1-711… āķa nekāda – tas ir Acer. Nu vēl tas ir Bay Trail-M penis, t.i., ar sakarīgu IGP, bet principā 10-niecēm planšetēm domāts Atoms. Sivēnu uzkrāmēt būs gemors, bez voodoo piesaukšanas neiztikt un tad vēl tas ir zem jautājuma. Un uz gadiem pieciem būs kā būs, pat ar SSD.

Kas paliek – Hrenovo G710. Vai ar i3 vai i5 – paša izvēle. Man pietiktu ar i3. Principā vienādi, tikai i3 neir “turbīna”. Arī ar Sivēnu nedraudzējās (Energy Management) kādu laiku atpakaļ, bet tagad moš ir sataisīts. Un var jau nelikt to draņķi, atstāt Unknown Device, skāde nekāda.

Tos, kam kaut kāds Gefārce iekšā, var pat neskatīties – tikai vēl viens čips, kam nelaikā noklāties, bet jēga absolūti nekāda.

Par to, ka SSD jāņem atsevišķi, nevar būt jautājumu. Ne gatavs variants, ne mSATA šai cenu segmentā nav pat apspriežams. Par to, ka jāņem vispār, arī nevar būt jautājumu. Citādi sieviešu dzimtas īpatnei būs legāli atļauts salauzt viņu divās daļās pret tavu galvaspodu un pēc tam likt līdz spīdumam berzt netīru trauku kalnu gadu no vietas, kamēr Candy Crush griežās uz tava GTX 650 un 30-cik tur collu teļļuka.

A tas tur viedais koments par Ultimate x64… krāmu bodītē pie sliedēm tādas huiņas nedara, skaidrs, bļ? Pisģec zaļu pļurkst, mhh. Pieraduši jau laikam uz šito “pilno servisa paku” no hujilu kantoriem. Š odien pat viens – храшо, оформите заказ, поставьте еще четыре гигов, ну и Восьмёрку… “ну вы ж’ знаете”. Mhhh…

pear
    Participant

Nebaidi tautu sakarā ar Lenovo garantiju.

Manējo portatīvo datoru salaboja 2 nedēļās (un jā caur Vāciju).

RicoPico
    Participant

Pateicos par viedokļiem. Laikam izvēle kritīs uz Lenovo. Pat neskatoties uz dažiem bļāvējiem, ka uz lenovo ir pamatīgas sāpes uzstādīt Windows7. Man tomēr sestā maņa saka priekšā, ka, ja bāzes versijā ir uzstādīts DOS vai kaut kāds Linux, tad dzelzis ir atvērts jebkurām manām OS izvirtībām. Jeb ražotājs grib, lai es uz i5 un 4GB RAMa sēžu ar stoka komandrindu?

Man ir informācija, ka dažos laptopos no win 8.1 uz win7 ir liegta iespēja downgreidam. Bet tā, ka nevar pa virsu DOSam uzlikt win7? Ne-e. Neesmu dzirdējis.

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā