Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Lasiet Licences līgumus jeb Google rāda zobiņus
Tā asarains kuriozs gadījās kādam, kurš mēģināja izveidot Google+ profilu ar izdomātiem datiem, bet ar savu īsto Gmail kontu. Pie tam tādu Gmail kontu, uz kuru pienāk svarīgi darba e-pasti. Izdomātie dati – tāpēc, lai “lielais brālis” mazāk ko dabū zināt 🙂
Š os izdomātos datus apstrādājot, izrādījās, ka jaunizceptajam Google+ lietotājam sanāk mazāk nekā 13 gadu. Nekavējoties tika bloķēts ne tikai veidojamais Google+ profils, bet arī Gmail konts un visi ar to saistītie Google pakalpojumi.

Un tālāk draudīgs paziņojums pēc 29 dienām izdzēst visu šā lietotāja profilu. Ja dati nejauši ievadījušies kļūdaini, atbloķēt profilu var divējādi:
1. Reģistrējoties ar savas kredītkartes numuru (pakalpojums maksā 0,30 USD). Jebkura maksājumu karte tur nemaz netiek pieņemta.
2. Sūtot pa pastu/faksu starptautiskā notariālā kārtībā apstiprinātu personas dokumenta kopiju

Nekas tāds nebūtu noticis, ja paviršais lietotājs būtu kaut uzmetis aci pakalpojuma Licences līgumam, kurā ir vien 3 rindiņas, un skaidri rakstīts: “Es apzinos, ka ja Googlei kļūst zināms par kādiem manis nepareizi ievadītiem datiem, tā ir tiesīga atslēgt un dzēst norādīto Googles kontu bez brīdinājuma.”

Un ko mūsu stāsta varonis? Ar putām uz lūpām aizskrēja uz banku noformēt kredītkarti, jo viss darbs apstājies dēļ bloķētā Gmail konta. Domāju, ka stāsts ir līdz sirds dziļumiem patiess, jo klātpielikto bilžu nosaukumi oriģinālavotā ir “joba*aja_google1” un tamlīdzīgi 🙂
Google sāk uzdarboties, ja ?
Es tā saku, jo kādreiz GOOGLE teica, lai melo un norāda nepatiesu informāciju, es arī norādu nepatiesu sniegtu informāciju visur, kur viens iespējams, būs jajiet izlabot savs GOOGLE profils un informācij 😀
un iesaku arī citiem.
LOLZ
Paranoiski tīņi var lietot visādus mēslus (pašmāju inboxus vai ko tamlīdzīgu, kur drošība un uzticamība noteikti pamatīgi pieklibo), bet cilvēks, kuram e-pasts ir darbs un ikdienas neatņemams saziņas līdzeklis, noteikti izvēlētos Gmail (un var būt drošs, ka arī pēc 10 gadiem e-pasts būs pieejams).