Latvenergo (Artis -Krēslas tarifs)

Sākumlapa Forumi Citas tēmas Off-topic Latvenergo (Artis -Krēslas tarifs)

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 36 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    web33
    Participant

Kā cīnīties ar jaunajiem Latvenergo tarifiem (jeb sava veida protests)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CtrrUs5hMdk&NR=1[/youtube]

Iegādājies Power Saver

P.S

Iegādājoties šādas mantiņas no 3 pasaules valstīm,kura summa pārsniedz 10$,neaizmirstam norādīt cenu 8-9$ (jeb sava veida protests) sakarā ar jaunajiem nodokļiem par preču iegādi no 3 pasaules valstīm .

AndrisnoLiepajas
    Participant

Kāds varēu paņemt notestēt. Baigi šķiet ka appisiens, jo tā mazā kastīte diezvai var kautkā izlīdzināt 18kW patēriņu. Shēmu jāpameklē tam mēslam, gan jau tur kāda drosele un keramiskais vien ir. Vai vispār zīmītē iekšā, ar uzrakstu “HA-HA!”

Foxsk8
    Participant

Vismaz viens labums no šitā visa ir. Vismaz man, tiks pārvarēts slinkums iet pēc kurināmā uz šķūni, a tā, pamodies no rīta, vess, ieslēdz sildītāju.

AndrisnoLiepajas
    Participant

=:o Psihais! Tu strādā, lai pabalstītu nabaga Latvenergo? Es pat elektrisko čaiņiku (2kW) taisos mest uz lodžijas un pirkt parastu uz plīts vārāmo. 25Ls par elektrību ir bik pa traku.

A par tiem PowerSaver, cilvēki saka, ka esot 99% appisiens. https://sound.westhost.com/lamps/power-savers.html

samurajs
    Participant

Uj te kāds cenšas apgāzt fizikas likumus 😀 Var manipulēt ar skaitītājiem un to pieslēgumu – tur tiešām var ietaupīt reāli un pamatīgi, vismaz tik ilgi, kamēr nepieķer 😀

Kas attiecas uz ķēdēm pēc skaitītāja, tad var samazināt strāvas zudumus uz reaktīvām ķēdēm. Kam mājās ir metināmais aparāts vai lieljaudas darbgaldi ar motoriem – līdz 35 % arī ietaupīs. Uz spuldzītēm, sildītājiem, tējkannām neko nevar ietaupīt – tur nav reaktīvās komponentes.

web33
    Participant

AndrisnoLiepajas

Domāju ja iegādāsies 3-7Ls vērtīgu aparātu efekts būs minimāls,lai panāktu patiešam labu efektu no tāda aparātu, būs jāšķiras krietni vairāk,kā no 3-7Ls

Tas ko raksta internetā ne vienmēr ir patiesība :)protams,ka atradīsies daļa cilvēku,kas šādas lietas nomelnos tas tak ir lielo vīru biznes,nauda) labāk nopirkt pašam un pārliecināties Es jau pasūtīju,par rezultātiem ziņošu.

https://www.youtube.com/results?search_query=power+saver&aq=0sx

Foxsk8
    Participant

Vispār, es daru tā, nezinu kā Jūs, bet pofig, lietoju elektrību kādus 2 – 3 mēnešus un tad pa 2 – 3 samaksāju ap 40 – 50 Ls un dzīvoju atkal nākošos 3. 😀 Vispār jau nezinu, kā kurš dara, reāli galvenais ir tas, lai tu maksā nu kā teikt regulāri, maksā pa 10 – 20 latiņiem mēnesī, kaut gan reāli tev jāmaksā nedaudz vairāk. 🙂 Protams, ja uznāk pārbaude, tu saki, aaa man te bija lan partijs mēnesi no vietas ar 10 kompjiem 😀 sildijām čaļiem kafiju ar 10 čaiņikiem, utt.. un saki, ka nav problēmu samaksāt, un vsjo.

Vispār, atmodas laikos to elektrību varēja šurpu turpu bīdīt, vecas mājas ulmaņlaika slēgumi, pats velns sapratīs, kā tur tā elektrība pie katra tiek. 😀

Un par čaiņikiem runājot, tur jau jāņem ņeževeika, uzvāri ūdeni kafijai, tas nekas, ka aizmirsi uztaisīt, pēc stundas ūdens vēl ir silts, un nav jāvara atkal. Tāds uz kādiem 15 Ls varētu iet, tie krutie jau vispār labi, maksā ap 30 Ls, arī sildīšanas laiks ir ļoti ekonomisks, ja vecie, lētie ar spirāli silda nenormāli ilgi, tad jaunie jau ir diezgan ok, atceros, ka ar veco čaiņiku 2 L ūdeni sildiju 30 min.

deivs001
    Participant

Cik atceros, tad Latvenergo neko nesūtīja, ja tavs parāds nepārsniedz 300kwh. Vari kaut gadu nemaksāt. Kā arī ir iespējams noslēgt līgumu, ka apmaksa tiek veikta reizi ceturksnī, bet šī padarīšana ir diezgan slidena, jo radiem vairākas reizes ir atnācis paziņojums par parādu, lai gan viss jau sen nomaksāts.

bumbulis
    Participant

Manā bērnībā sencīšiem bija tāds verķis, kuru pieslēdza zem skaitītāja un tad skaitītājs griezās pretējā virzienā.

AndrisnoLiepajas
    Participant

Tādus verķus šķiet ka ar jaunajiem kontrolskaitītājiem, vai kā tur tos sauc, ar var izķert nu jau. A moš kļūdos. Kadrs kad stāstija, nebiju īpaši skaidrā.

Davaj labāk sagaidīsim kad web33 notestēs un tad spamosim tālāk?!

Wuu
    Participant

foxsk8 wrote:

Vispār, es daru tā, nezinu kā Jūs, bet pofig, lietoju elektrību kādus 2 – 3 mēnešus un tad pa 2 – 3 samaksāju ap 40 – 50 Ls un dzīvoju atkal nākošos 3.

Man katru mēnesi ir ap 40 😀

deriksx
    Participant

Kāds ir reāli nomainijis spuldzes uz ekonomiskajām .kāds ir efekts? Pats taisos kādas 20 gab. iepirkt. Var ietaupit vai neko daudz ? Tagat ap 30 ls jāmaksā ?

Jaunzems
    Participant

Nu nepērc tās energoekonomiskās – tās ir blāvas, ilgi slēdzas iekšā un tajās ir dzīvsudrabs.

Paņem LEDus.

deriksx
    Participant

Tas jā . Bet diezgan sālīti maksā.kāda gaisma kādas cenas tam ledam .kāds izmanto pastāstāstiet par iespaidiem.

Jaunzems
    Participant

LED ir ļoti ilgs mūžs, spoža gaisma un ilgtermiņos atmaksājas. Gandrīz visām lampiņām esmu ielicis.

shadowmen
    Participant

Par ekonomiskajām spuldzītēm-cik LV esmu skatījies to cena sākas ap 2ls,tajā pašā laikā Anglijā tādas pašas(pat uzskatu labākas)maksā pāris penijus 🙂 tā kā ja kādam radinieks,kāds brauc no UK var vienmēr atcerēties,ka tur ir labas ekonomiskās spuldzītes,par daudz reiz lētākām cenām.Un darbojās ilgi(gadu dzivojot neviena pati neizdega),un par spožumu arī sūdzēties būtu kauns(ir taču dažādas-spožākas,netik spožas)..

web33 gaidu testa atsauksmes 🙂

samurajs
    Participant

Ekonomiskās luminiscences spuldzes: ja to ir daudz – ietaupījums pamatīgs. Tām gandrīz visa enerģija gaismā pārvēršas, silst minimāli.

Tās par 0,99 Ls varbūt arī ilgi nekalpos, bet man ir rekordiste Osram Dulux, kas jau 12 gadus diendienā deg 🙂

LED spuldžu laiks vēl nav pienācis. Lai arī patērē ļoti maz elektrības, augstā cena nedod reālu ekonomiju.

deriksx
    Participant

Njā tā cena atbaida jo redz nav jau jēga nomainīt vienu spuldzi ja ir 30 gab . Ja nemaldos tad led maksā ap 7 ls. Kā minimus 20 jāmaina krīze švaki ar naudu lai būtu efekts jāmaina uzreiz nevis pa vienai katru mēnesi. Jādomā bet jāmaina noteikti. Krāsu gamma ir plaša interesē dzeltena kā parastajām lai aciīm nebūtu čakars.

Jaunzems
    Participant

Bet energoekonomiskajās ir dzīvsudrabs!

shadowmen
    Participant

Jaunzems wrote:

Bet energoekonomiskajās ir dzīvsudrabs!

Bet nopērkot LED spuldzes nauda pāri aliņam un maizei nepaliek 😀

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 36 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā