Latvijā šogad sestais ātrākais internets pasaulē

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Latvijā šogad sestais ātrākais internets pasaulē

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Pēc autoritatīvā avota Akamai ziņām, 2014. gada 1. ceturksnī Latvija ieņem 6. vietu pasaulē interneta ātruma ziņā. Statistika iegūta no Akamai Intelligent Platform CDN serveriem visā pasaulē. Līdera godu tradicionāli saglabā Dienvidkoreja, kur 77% iedzīvotāju bauda ātrumu, lielāku par 10 Mbit/s. Atrāviens no tuvākā konkurenta Japānas ir turpat divas reizes. Eiropā Latviju apsteidz vien Š veice un Nīderlande, bet rezultātu starpība nav liela.

Vissliktākais stāvoklis ir Dienvidamerikā: izņemot Venecuēlu, nekur nav lielāka ātruma par 1,5 Mbit/s.

Augstākā Latvijas ieņemtā vieta bijusi ceturtā, tad tā pamatīgi nokritās. Pateicoties straujajai optiskā interneta izplatībai, kā arī platjoslas 3G un 4G mobilajam internetam, esam pakāpušies.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_000_12.png[/img]

Daudz, daudz informācijas (PDF)

Aldis
    Participant

Kaut kad visus datus noskaidrošu, vienu pētījumu ar šito uztaisīšu. 🙂

Un nenokritās interneta ātruma aprēķins dēļ straujās optiskā interneta ieviešanas, tieši otrādi – vidējo ātrumu nogalina straujais ieviešanas ātrums 3G un 4G. Cik tad reāli LMT 4G aparāts izspiež speedtest.net? 20 megus. :> Tas ir tieši tāds pats ātrums kā man pa drāti no lattelecom vDSL!

rizhee
    Participant

vispār jau 40+

BERILS
    Participant

pats šos modemrūterus uzstādu Latvijā. Reti kur ir virs 30, parasti līdz. Rekords 101. Klients kalnā, tornis 4km pretējā kalnā(Tukums). Iespējams vairāk nespieda dēļ aparatūras. Bet nu biju šokā.

Bet lauku privātmājām 4g by LMT, ar labu pārklājumu , kā kulaks uz acs!

A mele2 tik stāsta ka viss ātrākais, praksē parādās kas cits. Pfff, cirš uz nebēdu!

Bet nu prieks, 6. vieta. Apsveicami.

Tik lai provaideri nesāk sūdu dzīt nākotnē.

iKey
    Participant

Nu nezinu. Man praksē ir starp 40-80↓ un 10-40 ↑. Provincēs, ja ir tīkls, tad drāts pieslēgumam pamatīgi izgriež pogas. Teorētiski 4G LTE tīkls var izžmiegt līdz 150 Mbps ↓ un 50 Mbps ↑, protams, ja tornis ir aiz stūra, klients nav aiz mūriem vai pagrabā, un nav daudz klientu torņa radiusā.

Vēl arī statistiku pabojā pilsētas provaideru apcirptais “ārzemju” trafiks

Aldis
    Participant

[img]https://www.speedtest.net/result/3602677136.png[/img]

Nu nezinu, paliek ar vien sliktāk 😀 Tanta no LMT zvanīja, piedāvāja, teica ka būs ātrāks par manu Lattelecom. Sākumā bij +/- līdzvērtīgi – 20down, 10 up. Tagad noteikti jau uz torni ir sametušies vairāk lietotāju – dēļ agresīvās reklāmas kampaņas, automātiski uz galviņu ātrums švakāks.

LTC tomēr piedāvā 20down, 5up, + interaktīvās televīzijas + tv iekš interneta (caur lapsi, planšeti, vai pat mobilo var skatīties, bieži izmantoju dīvānā atlaidies). 🙂

msh
    Participant

Nekad neesmu sapratis tos dīvaiņus, kuri dajebkādu bezvadu pieslēgumu ņem, dzīvojot mājā, kurā ir iespējams hoķ tas pats DSL. Vads ir un paliek vads.

Un attiecībā par krānu staipīšanu, es arī varu pastaipīt

[img]https://www.speedtest.net/result/3603555171.png[/img]

Pilsētā neatrodos.

Aldis
    Participant

Ar visiem 100 piekrītu!

Y
    Participant

Man pohuj, man DSL.

iKey
    Participant

enīvej, kāds tolks no tiem megabitiem, ja ir šitāda padarīšana?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā