Sākumlapa › Forumi › Tehnika › Audio/Video/Foto un TV › LCD vs PLAZMAS TV
lcd parasti izvēlas tumšākās telpās, savukārt plazmu gaišākās.. tik plazmai ir problēmas ar iedegšanu, nezinu vai mūsdienu modeļiem arī ir..
vairs neesmu drošs par šo apgalvojumu, bik papētīšu kas un kā 🙂
OLED der vēl gaišākām 😀 , jo tam ir vēl lielāks kontrasts.
piebilde: LCD kalpo stabili 60 000h, plazma 30 000 – 60 000h;
plazma labāk attēlo melno krāsu: “tumšo” filmu cienītājiem tas varētu būt svarīgi;
plazma sliktāk attēlo ātru attēlu maiņ u padarot to miglainu;
plazmai veljorpojām ir “burn-in” problēmas;
LCD ir augstāka izšķirtspēja;
plazma ir dārgāka (vismaz agrāk tā bija, nezinu kā tagad)
OLED – ļoti ātri izdeg, tehnaloģija nav pieteikami attīstījusies..
2. Tev vajadzēja izskaidrot kas tā plazmai par burn-in problēmu.. Es izskaidrošu:
Uz plazmas televizora ilglaicīgi nevajadzētu atstāt nekustīgu attēlu, jo tas var iededzināt paliekošas pēdas.. :win:
3. OLED neizdeg
OLED nav diodes, nejauc 2 pilnīgi dažādas lietas dēļ visai līdzīgā nosaukuma..
Paldies par labojumu (stipri kļūdījos).
Par to WerNeo, sanāk ka es esmu ievietojis gandrīz identisku komentāru. :duno: 😀
A typical OLED is composed of an emissive layer, a conductive layer, a substrate, and anode and cathode terminals. The layers are made of organic molecules that conduct electricity. The layers have conductivity levels ranging from insulators to conductors, so OLEDs are considered organic semiconductors.
LED
Like a normal diode, the LED consists of a chip of semiconducting material impregnated, or doped, with impurities to create a p-n junction. As in other diodes, current flows easily from the p-side, or anode, to the n-side, or cathode, but not in the reverse direction. Charge-carriers electrons and holes flow into the junction from electrodes with different voltages. When an electron meets a hole, it falls into a lower energy level, and releases energy in the form of a photon.
LED diodes uzbūve:
OLED displeja uzbūve
manuprāt tās ir divas dažādas lietas..
tad nu velreiz (īsāk):
the LED consists of a chip of semiconducting material
A typical OLED is composed of an emissive layer, a conductive layer, a substrate, and anode and cathode terminals. The layers are made of organic molecules that conduct electricity
Noteikti nevelti zinātnieki ir ielikuši līdzīgu nosaukumu OLED. Varbūt tā ir daudz attīstītāka LED versija?
tā nav attīstītāka LED diožu versija, tas ir pavsiam kas cits – displejs
OLED diodē (Organic Light Emitting Diode) arī ir Anods un Katods tikai starp viņiem ir novietota organiska škiedra kas izdala gaismu. un dara to vēl spožāk nekā parastā (LED) diode.
oled displejā neatrodās led diodes, kuras liek kopā attēlu.
ķīmisks process man asociējās ar reakciju, piemērs H2+O2 -> H20. H20 vairs nespēj atkārtot iepriekšējo reakciju, tādēļ arī ķīmiskas reakcijas nesaredzu LED un OLED gaismas iztarojumā.
par to vai oled spīd spožāk vai blāvāk nemācēšu teikt.. bet.. vai esi kādreiz ielūkojies 5w led diodē? diezzin vai OLED spēj spīdēt tik spoži..