lēts rūteris niķojas ( ~20mbps no 100 )

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas lēts rūteris niķojas ( ~20mbps no 100 )

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    feiks
    Participant

Sveiki,

Ir sekojošs rūteris: CNP-WF514A

https://www.canyon-tech.com/archive/connectivity/wireless/CNP-WF514A

Viņu lieto divi PC – viens desktops pa vadu, otrs laptops pa wifi.

Par laptopu viss ir skaidrs, tb max 2.5mb/s.

Kas ir interesanti, ka arī desktopam nelec augstāk par šo, lai gan man ir 100mbps pieslēgums un jamam aparātam specifikācijā arī rakstīts 100mbps pa vadiem.

Lai vai ko es darītu ( web / skype / torrent un pat youtube ), visur viņš man strādā ar tiem 2-komats-kaut-kas mb/s, IZŠ…EMOT visādus speed test paveidus, kur vairāk vai mazāk ir pareizie cipari.

Problēma ir rūterī, jo bez viņa viss iet kā smērēts.

Kādas idejas?

usins
    Participant

Firmware upgrade. Paskaties atskaites, vai nav UDP fludd un citi flood. Moš netiek galā ar slodzi.

feiks
    Participant

Es priecātos, ja būtu iespējams uzlikt DD-WRT, bet nevar, jo ir Realtek čips. Bija kaut kādas alternatīvas, kas it kā atbalstīja realteku, bet nebija minēts ne konkrētais modelis, ne ražotājs, līdz ar to neriskēju likt ( btw rūteri var “nobrikot” ? ). Un arī pats Canyon visā savā lētumā nevienu jaunu fw nav izlaidis.

Paskatījos par tiem flood – kompis ir tīrs, torrenti izslēgti, pie tam vēl zone alarm stāv. It kā nekam nevajadzētu būt, ja vien kāds apzināti netaisa DoS uz manu ip. Brīnumainā kārtā rūterim bija pilns ar DoS aizsargfīčām, bet tās ieslēdzot ne tikai viss palika pa vecam, bet arī nets sāka kārties.

Kādam ir Tp Link 841? cik tas ir ātrs pa wifi?

Anonīms
    Neaktīvs

Labāk ņem 941, tas laiž cauri 95Mbps. 841. apmēram 70Mbps bez neviena bezvadu klienta un 50Mbps ar 1 bezvadu klientu.

feiks
    Participant

Paldies par ieteikumiem, droši vien būs jāņem tas 941. vai kaut kāds linksys. Cenu ziņā tas pats vien laikam būs ( kaut kāds E2000 )

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā