LG izlaidis savu mobilo procesoru Nuclun

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas LG izlaidis savu mobilo procesoru Nuclun

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

LG Electronics sekojis Apple A series un Samsung Exynos piemēram, un izlaidis pats savu mobilo procesoru ar nosaukumu Nuclun. Līdz šim savā produkcijā kompānija lielākoties izmantoja Qualcomm Snapdragon SoC. LG Nuclun pieder pie aplikāciju procesoru tipa – paredzēts darbam ar OS un lietojumprogrammām, un konstruēts pēc ARM big.LITTLE arhitektūras.

LG Nuclun satur divus kristālus. Uz viena atrodas četri ARM Cortex-A15 kodoli ar 1,5 GHz taktsfrekvenci, un tas paredzēts resursprasīgu uzdevumu veikšanai. Otrs kristāls — tāpat 4 kodoli, tikai ARM Cortex-A7 tipa ar 1,2 GHz taktēšanu. Š ie kodoli pamatā gaiņās dēmonus, t.i. apkalpos fona procesus. Kristāli var būt ieslēgti tikai pa vienam; visi 8 kodoli reizē nav darbināmi. Nuclun atbalsta LTE Advanced Category 6 datu savienojumu ar 225 Mbit/s ātrumu. Procesorus ražos specializētā Taivānas firma TSMC, jo LG pašam savas čipu rūpnīcas nav.

Jau anonsēts pirmais viedtālrunis ar Nuclun, un tas ir LG G3 Screen. Modelis paredzēts tikai Dienvidkorejai. Tam ir IPS 5,9″ FullHD displejs, 2 GB RAM, 32 GB ROM + microSD. Kameras 13 MPix ar OIS un 2,1 MPix, baterija 3000 mAh, Sākotnēji modelis iznāks ar Android 4.4.4, vēlāk jauninās uz Android 5.0. LG G3 Screen izmēri 157,8 x 81,8 x 9,5 mm, svars 182 g.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_gsmarena_001_13.jpg[/img]

msh
    Participant

“anonsēt” barbarismam ir arī vairākas latviskas alternatīvas.

samurajs
    Participant

Aha. Kādas 5 zinu. Bet man šoreiz patika tā. Es tak pie taviem rakstiem klāt ne3.14sos?

iKey
    Participant

Un jēga, ja Snapdragon 4kodolnieki gaiņājot demonus, atstāj vienu, kurš murrā uz 300 mhz?

akms47
    Participant

A kad viņam pēdējo reizi ir bijis kāds raksts? 😀

msh
    Participant

Es nerakstu rakstus un ja rakstītu, tajos neviens modīgs barbarisms nefigurētu. Nodarbojoties ar tādu publisku pasācienu tomēr vajag prasties ;>

Crow
    Participant

Quote:

Es nerakstu rakstus

Značit neirs.

nevertell
    Participant

Ir 2014. gada 2. puse, un cilvēki vēlaizvien lepojās par SoC’iem, kas neatbalsta armv8?

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā