Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › Aptaujas › Liekas, ka paraksti par divvalodību savākti. Ko tālāk?
“Tas man tāds maziņš ieguldījums… kas par to, ja Latvijā būs divas valodas?”
“Vajag kaut ko mainīt mūsu valstī”
“Domāju, ka Latvijā ir jārunā gan latviski, gan krieviski”
Es nekomentēšu. Riebjas.
Vēsture Latviju tā ir iegrozījusi..
“Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru (svinīgi solu) būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.”
Un neticu, ka referendumā puse balstiesīgo nobaslsos “PAR”
2. Tā vecene no pirmās bildes ir tiešām stulba – ja teorētiski ieviestu divvalodību, tad tas būtu vēl viens jauns slogs valstij finansiāli. Visus dokumentus, ielas utt pārrakstīt paralēli krieviski.
3. Vai tiešām krievi nesaprot, ka viņi tagad uzprasās pa krāmējienu pa purnu? Un tie nav draudi, bet fakta konstatācija, jo latviešiem ir atlikušas tikai pāris svētas lietas, kurās latvieši ir vienoti un viena no tām ir valoda.
3.a. es jau tā centos ar krieviem nerunāt krieviski un tagad ir vēl viens iemesls tā nedarīt.
P.S. Dziesma “mēs sitīsim tos utainos” nekad vēl nav aizmirsta 🙂
/atvainojos par rupjībām.
1. Dec, 2011 at 09:17
P.S. es vēl nebiju dzimis – mans sencis (migrants, iebraucējs), nodzīvojis šeit tikai gadu, bet jau runāja latviski. Greizi-nepareizi, bet centās un runāja. Š odien, pēc 40 nodzīvotiem gadiem, viņš runā perfekti, kaut arī akcents stiprs. Un vienmēr no latviešu (darbabiedru, kaimiņu) puses baudījis cieņu par to.
Tas, ka mums ar krieviem būs jādzīvo kopā par to nav divu domu, vairums atbrauca uz šejieni strādāt (protams līdzības pamaz, bet ari letiņi tagad bēg kur kurais no savas māts Latvijas) un neviens nezināja, ko kur un kā tā Latvija tika “uzaicināta” iestāties PSRS. Turklāt nez vai vairums no mūsu krievvalodīgajiem vēlas repatriēties uz it kā etnisko dzimteni.
Pret latviešiem savā laikā tika veikta liela netaisnība, ko sauc par valsts etniskā sastāva izmainīšanu izmantojot imigrāciju. Ne jau velti te PSRS būveja tās visas rūpnīcas u.t.t. Priekš latviešiem tā bija cūkas laime.
Tas tāpat, ja pie tevis mājā būtu ievācies dzīvot Taisona paskata bomzis. Tu šo dzen prom, bet šis nekur neiet. Un pēc laika vēl sāk diktēt savus noteikumus Tavā mājā.
Meiča runā ļoti labi latviski un krieviski ,bet dzeks principā runā krieviski ,bet nu kko arī prot latviski izdvest tikai tad ,kad pašam kko vaig un nav variantu . Tad nu sanāca vienu dienu apciemot šos ,kā nekā,vecie labie darba kolēģi .
Meicha man skaidri un gaiši Latviešu valodā pastāstīja,ka viņas jaunais (vīrs,puisis) aizliedz runāt latviski
Es priecātos ja mans bērns runātu Latviski,Krieviski,Angliski,Franciski un t.t it sevišķi jaunības gados kamēr viegla galva visas šīs valodas var iemācīties ļoti ātri sākot ar TV un viss beidzot ar maksas pakalpojumiem .
urāliem
Manā ģimenē “darba” valoda (hehe) ir iegājusiesdzimtā
Tas džeks ir pilnīgs temulis.
P.S. Vasaru pavadīju Vācijā – strādāju. DE zināšanas – apaļa 0, bet tos divus mēnešus mācījos DE pa vakariem līdz vēmienam. Š o to nu jau saprotu un varu arī atbildēt kaut cik.
Tevī jaušu nespēju pat lamāties latviski (:
Preses relīzes