Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › Liela daļa PC servisu – krāpnieki vai nejēgas?
eksperimenta nolukaa laptopam speciali tika radita “bootmgr is missing” probleema.. ko varot atrisinat ar windows instala diska repair funkcij 20min laikaa un izmaksaa ap 10eiro…
te mees redzam ka servisos remonts sai probleemai izaug pat liidz 150 eiro
kaads juusu paardomas so???
te raidijums
Nekad neticēšu, ka 4 servisos (to piekto imbecili neskaitu) meistari nezin kas ir NTLDR is missing, un kā to ātri novērst. Š ī problēma jau skaitās ikdienišķa kopš WinXP laikiem.
Domāju, ka varešu samainīt , bet no donora ņemot nost stiklu sapratu ka čakars baigais, tapēc nolēmu izmantot kādu ‘profesionalu’ palīdzību, kkādā tuneļu kaktu kantorī nest negribējās un pameklējot info, DAP likās ok, bet kā es maldījos…
Aiznesu pa pusei izjauktu telefonu un ekrānu ‘Centra’ DAP kantorī uz čakenes, izstāstiju savu sāpi, teica ka diena/divas darbs jo daudz darba, man zvanīs. Neviens nezvanīja, 4 dienā zvanu pats, prasu kapēc man neviens nezvana, aizbildinās, ka meistaram daudz darba, bet būs ‘rīt’ … pienāca ‘rītdiena’ joprojām zvans nav, tā kā sanāca braukt garām servisam nodomāju izkāpšu un personīgi pavaicāšu.
Ierados, prasīju kas notiek, aizbildinājās ka ‘meistars’ jau piektdienā ātrāk aizbraucis(2h ātrāk) un pieņēmēja neko nevar pateikt. Bet visticamāk, ka Pirmdien būs.
Pirmdien ap vakara pusi zvana, ka nevarēs sataisīt, jo ‘es’ tur lienot esmu ko tur saplēsis un tas stikls nederot, jāsūta jauns no viņiem. Man bij apnicis, teicu nevajag savākšu šodien telefonu.
Atbraucot un savācot iznāca ”meistars” – ritīgs vasja, kurš knapi runāja latviski, meiģināja man ieskaidrot ka esmu to saplēsis un šo… Un teica ka jāpērk jauns touch stikls, tas stikls nederot.
Tanī pat vakarā atbraucu mājās un likos pie darba, pirmkārt ‘vasja’ bij pazaudējis 2 korpusa skrūves, otrkārt korpus bij mazdrusciņielauzts vienā vietā plaisa bij, laikam laužot vaļā, treskārt bij to vienu šleifes klipsi pazaudējis vai nolauzis ar kuru savieno pie mātenes to stiklu lai darbojas.
Labi, ka man bij donors, pēc pāris stundām čakara, veiksmīgi saliku kopā un šeku reku viss darbojās!
Kopš tā laika gar ‘Datoru ātrā palīdzība’ eju ar līkumu! 😉 Jo nevarēja uzlikt stikliņu 6 darba dienu laikā! (vai negribēja…)
Principā defekts ir viegli atrisināms, es NTLDR salabotu ar startup repair no Windows DVD diska. Bet, nezinot ka tā ir sabotāža, es arī būtu pārbaudījis vai HDD ir kārtībā.
To hipsterīgo džeku no TL es zinu, strādā tur gadiem un serviss ir pat ļoti sakarīgs. Vienā citā servisā pats biju kādu brīdi strādājis. Neteikšu kurā. Kauns kāds tur tagad krāpnieks un šarlatāns ir atrodams.
Par nodokļiem- tur liels akmens VID virzienā. Fig ko viņi tur dara. Viņi varētu maksāt vienkārši 3 purniem par to, ka viņi tai pašā lursoftā (jo rezams, ka savā datubāzē neko nejēdz ieraudzīt) čekot, kam cik darbinieku un kāds nodoklis nomaksāts… un vēl pabraukāt pa viņu mājaslapām lai noskaidrotu cik filiāles utt… un iekasē sodus, ja tā patīk…
P.S.- Nebūtu akcents, domātu, ka betons bija piesaistītais speciālist. Tas cipars 10 EUR un tā… 😀
Ieguvums:
1. Pašam pieredze nāk.
2. Nepabalsti Vaņku.
Jo man pietiek ar 5min lai ielādētu Parted Magic. Atrast bardakā to svarīgo “darbu” vel papildus 1 minūte.
Un ja kādam nepietiek tad vajag samaksāt īstam datorspecam.
Manis instalētu kompi šitie klauneļi arī nodefinētu par neejošu, jo neizprot lielāku klasteri par 4092.
P.S. Kas tur bij, diplomdarbs, februārī? Es jau secinātu ka vērts reinstals. Un redzot to 100Mb boot partīciju es secinu ka instalējis peģiks.
Nu personigi meisters neesmu un nebušu jo lodstacijas nav…un ar rupniecisko feinu neriskēšu ka viens otrs sapis kompi un tadīpašniekam stāst ka maatene pa galam,un veel bļed nav kauns paprasīt naudu ķipa par diognostiku!!!:)
Zinu pat tadus meisterus kas sastāst laptop ipasniekiem ka nebus kompi izdevīgi taisīt ķipa dargi sanaks un jau piedava laptopu atpirkt, 25 ero….skatoties kads modelis…Par gadu vecu i5 17″asusu kuram tikai izrādijas hdd vaina gribeja atpirkt par 70 ero abet gad ieprieks irīja 700 Normali gribej apist”ja nemaldos tas bij 2014gads” un pec tam par kad 300 gan but uzsist gaisā
Vajadzētu atļaut ar likumu pilnīgi legāli nosist simulantus. Tas risinātu šo problēmu momentā.
Un iesākt varētu ar visādu “universitāšu” “pasniedzējiem”.
A vispaar jautajums par 10 windu ,kā tur iisti ir antivirus jaliek vai var iztikt ar to kas iekša?!
Arīdzan klientam norādītu uzreiz abus variantus kas vainīgs.
Ja kāds zin vēl kādu variantu, padalies. Jo man pie šādas kļūdas momentā ir tik divi varianti, kas pievainas.
Ja zinātu visu pēc scenāriju – uzreiz liktu vainu uz “Sarkano” nevis uz kādu boot failu/ceļu. Jo, __jo tika izraisīta hdd darbības pārtraukšana piespiedu kārtā. Līdz ar to – kā pirmais: HDD pie hdtune.
Peģiks esi tu. Tas jau sen ir noskaidrots. Ej atpakaļ uz dzēraju patversmi!
Pa lielam raidījums rādīja tādu problēmu, ko nevar izlabot ar windows flash, un kā zināms WIN var instalēt uz OEM kompjiem, attiecīgi, katram kompim savs CD key, tā kā reāli tas windows ir nelegāls jebkurā gadījumā
Raidījuma “specs” uz šī fona izskatās pēc ģēnija…
Nosaukums ta LSM, tikai neatbilst nekādi.
Preses relīzes