Lielāka iespēja saķert triperi baznīcā nekā vīrusu uz Android

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Lielāka iespēja saķert triperi baznīcā nekā vīrusu uz Android

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Google publicējis plašu atskaiti par sistēmas Android drošību, no kuras redzams, ka 2014. gada laikā izdevies divreiz samazināt kaitīgās programmatūras izplatību. Faktiski tikai 1% Android ierīču dzīves laikā ir izdevies saķert kaut ko venērisku, bet apzinīgo lietotāju vidū šis procents vispār nokritis līdz 0,15%. Apzinīgie lietotāji šai kontekstā ir tie, kuriem nevajag root tiesības un kuri visas aplikācijas iegādājas tikai un vienīgi oficiālajā Play Store.

Tagad piekasīgāks lasītājs man uzkāps uz mīļotās varžacs: bet 1% taču nav maz – tie ir miljoni inficētu viedtālruņu un planšetdatoru! Lieta tāda, ka Google arī programmatūru, kuru zinātāji izmanto root’ošanai, visus tos skriptus un eksploitus arī pielīdzina vīrusiem. Un lauvas tiesa nelabās statistikas attiecas tieši uz ierīcēm ar aktivētām root tiesībām. Laiku pa laikam gan īslaicīgi uzplaiksnī kāds reāls vīruss, bet tā situācija ar riskiem ir daudz, daudz mierīgāka nekā uz Windows. Iemesli tam ir pavisam loģiski: ar katru jauno Android laidienu tas paliek aizvien drošāks, kā arī visa Play Store pogrammu piedāvājuma totāla kontrole dod rezultātus.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_fraud1_1.png[/img]

Bet kas tad visvairāk čakarē statistiku? Protams, ka krievi un ķīnieši – tieši tie kā uzburti uz Android rootošanu. Japāņi ar tādām muļķībām tikpat kā nemaz nenodarbojas.

Š ā raksta gaismā uzskatāmi redzams, ka visi daudzveidīgie Android antivīrusi, vīrusskeneri un viss tamlīdzīgais uzskatāms ja ne par krāpšanu, tad par prastu bloatware, kas tikai nevajadzīgi noslogo ierīci.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_fraud2_1.jpg[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_fraud3_1.jpg[/img]

Pilna atskaite (PDF)

richijs
    Participant

nu man arī ir root telefons, tas nozīmē, ka skaitos inficēts 😀 Lai gan esmu pāršuvis rom uz CM un neizmantoju nevienu google aplikāciju, ne veikalu visu vajadzīgo dabūju .apk failos, šādi telefons ir 3 reizes ātrāks.

P.S root labi noder ugunsmūra darbināšanai, kas palīdz iekļauties bites bezmaksas aplikācijās (pārējam neļaujot pieslēgties pie mobīlā neta)

Mahmuds
    Participant

Bez rootošanas ir arī praktiski neiespējami tikt vaļā no uzbāzīgo reklāmu kaudzes, ražotāja “uzspiestajām programmām”, darbināt daudzas labas aplikācijas. Antivīrusiem bez vīrusu ķeršanas ir arī nevēlamu abonentu zvanu un SMS bloķēšana.

grisha
    Participant

NU jaa, man ruutoshana ar paliidzeetu tikt valjaa no razhotaaja spama. Izmantoju uz vecaa samsunga s5860 2.3, laikam, versiju. Taa kaa telefonu kdienaa praktiski neizmantoju vispaar, lai ja reizi nedeeljaa, tad mani tas neuztrauc.

Ikdienaa man vinjsh vispaar meetaajas uz galda bezjeegaa. Kam vajag ar mani sazinaaties, tie zin kaa…. .

RicoPico
    Participant

Proper use of Android.

Andron MacBeton
    Participant

Katoļu baznīca triperi izplata nevāji, ta ka salīdzinājums nav īsti pareizs.

Vispār visi tie sektanti ir visu triperu cēlonis.

iKey
    Participant

pat pietiek ieinstalēt to skeneri vai kādu memorī menedžeri un pēctam atinstalēt, tad telefonu labāk ir pāršūt.

ja devaiss ir rūtots, tad viss pārējais ir līdzīgs zināmajam Windows UAC.

Participant

Rūtojos agrāk, kad bija man švaks “tālrunis”. Tagad, kopš manam jaunajam “tālrunim” ir stock Android, vispār neredzu jēgu ko rūtot.

LAN
    Participant

Ir kāda iespēja bez GAPPS palaist, piemēram, to pašu Waze?

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā