Liels blīkšķis zibens laikā (dators kārtīgi dabūja pa …..)

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Liels blīkšķis zibens laikā (dators kārtīgi dabūja pa …..)

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    guitarman
    Participant

Sveiki.

Pagājušajā naktī lielā zibens laikā protams kā vienmēr sēdēju pie datora bēdu nezinādams, līdz vienā brīdī dators burtiski “uzsprāga”. Vismaz tāda skaņa bija. Kārtīgi palecos no krēsla 🙂 Protams izrubījās.

Nu ko, nodomāju ka datoram kirdik un pie sevis nosolījos ka zibens laikā vairs nekad elektrotehniku nelietošu.

Pēc kādas stundiņas mēģinu slēgt datoru iekšā, un kā par brīnumu tas ieslēdzas, parādās kaut kāds pirmo reizi redzēts bios logs, baigi ātri tas pazuda, bet paspēju izlasīt, ka kaut kas saistīts ar defaulto settingu iestatīšanu.

Tad arī ieslēdzas pats Windows (man 7). Uzreiz notiek kaut kāda draivera instalēšana, un pie My Computer parādās diskešu iekārta (kura man nav). Sapratu ka tas dēļ tā biosa default setting iestatīšanu. Iegāju Biosā un atslēdzu Floppy. Viss ok.

It kā viss ar kompi ok, bet internets nestrādā. Pie tīkla kartēm (Network and Sharing Center) nerādās arī mana tīkla karte (starp citu tā ir integrēta mātesplatē). Eju atkal biosā (nodomāju ka moš tā tur ir atslēgta, tā pat kā ar to floppy, kurš pats ieslēdzās), taču redzu ka tā tomēr nav atslēgta.

Š ajā mirklī man parādās aizdomas ka integrētajai tīkla kartei ir kirdik.

(bet nu baigais blīkšķis bija).

Veru vaļā datora korpusu ar nelāgām aizdomām, taču tur iekšā viss kā bijis.

Par laimi man mājās ir vēl viena tīkla karte, kuru ieliku iekšā brīvā slotā, ieslēdzu kompi, un viss iet kā vajag. Karti atrod, internets iet.

Tātad man jautājums – Vai man šitā arī turpināt dzīvot, jeb tomēr kompi parādīt kādam zinošākam dzelžu jautājumos, jo integrētajai tīkla kārtei, pirms blīkšķa lampiņa dega tikai tad, kad iesprauž tīkla vadu, taču tagad tā deg nepārtraukti, arī tad kad dators nav ieslēgts(!). (nu protams rozetē ir), un arī tad kad to izslēdz iekš biosa. Kā arī tagad internets sācis ļoti dīvaini uzvesties – ik pa brīdim uz kādu minūti pazūd…

Ko teiksiet?

ruukjis
    Participant

Pamēģini kādu LiveCD vai ar to iet tīkla karte, vai nē – paeksperimentē vai to dzelzi vispār atrod. Š itāds gļuks ar mūžam degošu lampiņu ir Intel integrētajām kartiņām (jā, protams, viņas tad nestrādā), ļoti iespējams, ka tas ir driaveru gļuks.

Kas attiecas uz sprādzienu, ir divas lietas kas parasti aiziet ar blīkšķi:

1. CRT monitors

2. Barošanas bloks

Silti ieteiktu atskrūvēt barokli un apskatīt to, pēc sprādziena viņi parasti ilgi nedzīvo, turklāt viņiem parādās tendence pie miršanas paķert vēl ko līdzi.

guitarman
    Participant

Nav ne jausmas ko tajā baroklī skatīties…

Mēģināju pārinstalēt draiveri tīkla kartei, bet draivra intallieris uzbļāva šādi

“The Realtek Ntework Controller was not found. If Deep Sleep Mode is enabled Please Plug the Cable.”

WerNeo
    Participant

Par blīkšķi… To ļoti smuku var nodrošināt arī bača, piemēram biosa. 🙂 Par pārējo, grūti spriest, klātienē būtu jāskatās.

Stormbird
    Participant

Nav jēgas nekur staipīt apkārt, šādos gadījumos visbiežāk lido LAN un ja viss pārējais iet tad priecājies ka tik vien.

usins
    Participant

nets var pazust rūer/modema dēļ. Ja jau nodedzināja tīkleni, tas notika pa tīkla vadu, kurš pieslēgts modemam/rūterim vai svičam

samurajs
    Participant

Tas ir vispopulārākais variants – caur neta vadu zibens nospēris tīklenes ieejas ķēdes. Parasti tādos gadījumos ar to arī viss beidzas – kaut kāda aizsardzība tur tomēr ir. Kaut vai tāda, ka mikroshēma būs iztvaikojusi un pasargājusi visu pārējo:)

Anonīms
    Neaktīvs

Vot daunis! Zibens laikā sēd netā un tagad kautko vel nīd. Nu kur tāds padebīlis radies?

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā