Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › Liepājas pagrimums 1 daļa.
Uz šo diskusiju man pamudijā liepājnieka, aka php.lv biedra “e-remit” jautājums:
“Sveiks!
Jautāju, jo laiku pa laikam cenšos turēt roku uz pulsa, kas notiek Liepājā.”
Tātād plašāk un domāju šī tēma varētu izvērsties diezgan laba, pārskatāma.
Kā jau visiem zināms, LM ir crakots, jeb “krahots” un tas ir tikai papildinājums visiem iepriekšējiem ineta, ziņu, laikrastu rakstiem par Liepājas ražotņu iznī’cību. P.S. Vēl bērnībā atceros, ka autobusu uz lidostu, cimdinieku pusi vajdzēja gaidīt pie “Piena kombināta”. Bet šodien, tur ir super, hiper, active, money less mārkets. Ja šo visu sākam ar šo reģionu, tad tur pat arī bija veikals “Parks”, varbūt sauca savādāk, bet tā viņu tautā sauca. Š odien, kas tur, ir nekā. Ehh,
Visur tikai ceļ tirdzniecības vietas, izīrē telpas viekaliem, utt.. bet vai kāds ir padomājis, ko darīt darba cilvēkiem? Nevienas jaunas pašmāju ražotnes, visādi “rite hite kajani” un vesels zviedru, dāņu un pat ķainīzeru kompless slejās pie gaļas rūpnīcas “aka rapšu apstrādes uzņēmuma”. Labi, citam darbs ir tirdzniecības centrā, viena pārdevēja, divas pa veikalu, 10 veikali, 50 cilvēki, kuri nesaņem pat vairāk no min algas līdz 300 LS, aka eiro es šeit nerēķināšu.
Pašvaldība tikai būve sev izdevīgus projektus, kur paši domnieki vien ir ieguvēji. Pilsētas skvērus uztaisa par “neste” stacijām un par 30 vai cik gadiem atjauno vienu, divas ielas un atjauno staciju, lai rīgas “kungiem” zustu priekšstasts, ka pārējā Latvija ir lauki.
2 daļa sekos.
Visi šie veikali ja man būtu teikšana, ir jāslēdz ciet, jo tā ir vienkārši kādam ātrā peļņa pārdodot, uzpērkot un nauda vienkārši izceļo ārpus no LV nevis iet apritē pa vietējo tirgu.
Naftas trubas
Dāņi nau tie sliktākie. Protams ir tādi kā Medzes Components, bet arī, kontrolpaketes turētājs nav sūdcaurums, tikai dirič…
Dāņi nemaksā tikai burgerfliperiem. Pārējiem maksā labi! Pat ļoti labi.
Valsc (pašvaldību) iestādēs sēdošos ne1 negrib ņemt darbā. Tas ir pareizi.
Nekāda sakara ar Vencpils naftas trubām! Atstājam tos murgus debīliem pensiķiem, un atsaldētajiem no metalurga.
Runājot par Metalurgu, vaina ir padebīļos kas tur vergoja pa minimālā+50Ls.
Piena Kombinātu iznīcināja 1 maukasbērns, ja nemaldos Saldovers bij uzvārds. Vārdu gan neaceros, mazs puika biju.
Par autobusu parku, nu tur kaukāds Rūdis bij dirpajols. Un pārējie visi dauņi. Tapēc arī Š ķēle pārpirka bez problēmām. Un turpina slaukt naudu no budžeta.
Bet nu apmēram tam eremitam ir taisnība. Dirsā ir šī debīlo pensiķu pilsēta.
Bet ražot neko nevar uzsākt jo ir valsc nodevas un Sekss.
Vairāk. 2003.gadā, apkopojot personu db, bija 110 000 ar kapeikām iedzīvotāji (tas nav precīzi, jo ir tādi, kas nepārdeklarējas). Tagad pēdējo reizi pagājušogad skatījos +/- 86 000 (ar neprecīzi, jo daudzi, kas aizbrauca dzīvot vai pelnīt, ar nav pārdeklarējušies). Pieļauju, ka reālais cipars ir zem 80 000 (varētu būt 76 000 +/-).
Tā kā tas nav jau tik daudz tās māklslas uz to iedzīvotāju skaitu.
Gribēju aiziet uz teātri, interesantākām izrādēm, biļetes jau līdz teātra atvaļinājuma laikam ir izpirktas.
Dažas izrādes leļļu teātrī un biedrības namā.
Labi ja 3-4 biļetes brīvas un tās pašas stulbās vietās.
Roķene ciet. Kojote (jeb kāviņu tur tagad sauc) un Red sun mani nesaista, pilns ar knīpām un knauķiem.
Big7, krievu kantoris, arī kaut kā nevelk. Atliek Fonķiks.
Viens kinītis, kur ne visas jaunās filmas atved. Muzeji, kuri jau pa 100 reizēm redzēti.
Š ādas tādas izstādes un koncerti. Un viss.
Ak jā, šādi tādi uzvedumi un koncerti no krievijas māksliniekiem.
Bet par tēmu: Džeki no Vēju pilsētas saka, ka darbu tagad ir grūti atrast, un kautkā negribas par minimālo dirnēt tajā Maximas kasē.
Agrāk mani viens Fonteinā biedēja – darbu te neatrast. Nu galīgi nepatiesi, lai gan nebrīnos – viņš izskatījās pēc kārtējā Liepājas mākslinieka – bezdarbnieka – bohēmista.
Preses relīzes