Lieto Linux? Tātad ekstrēmists!

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Lieto Linux? Tātad ekstrēmists!

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

ASV Nacionālās drošības aģentūra (NSA) pamatīgi uzēdusies uz Linux lietotājiem. “Linux Journal” foruma lietotāji nosaukti par “ekstrēmistiem”, un šai sakarā tos pastiprināti izseko – to vakar ar atsauci uz Edvarda Snoudena dokumentiem paziņoja vācu žurmālists Jakobs Apelbaums. Publicēts dokuments xkeyscorerules100.txt, kurā paredzēta teroristu un to atbalstītāju meklēšana pēc interneta publikāciju atslēgvārdiem. XKeyScore programmā iekļauti atslēgvārdi TAILS (Linux distributīvs anonīmai interneta pārlūkošanai), TOR un nezin kāpēc linuxjournal.com/content/linux*.

Programmnodrošinājums XKeyscore Deep Packet Inspection darbojas uz 150 serveriem visā pasaulē, kuri parasti izvietoti lielu telekomunikāciju centru tuvumā. XKeyscore modulārā struktūra paredz nelielu atsevišķu definīciju jeb noteikumu (rules) ielādi, kas rakstīti pašu izstrādātās valodās Genesis un XKScript, kā arī C++ un Python. Pēc šiem noteikumiem notiek informācijas izfiltrēšana no ierakstītā interneta trafika. NSA veic divu TOR serveru monitoringu Berlīnē un Nirnbergā, un veido listi no IP adresēm, kas ar tiem savienojušās.

Ja kāds no lietotājam pārlūko Linux Journal un forumā piemin vārdus TAILS vai TOR, tad viņš automātiski tiek novērots. Jo kāpēc ikdienas lietotājam vajag kaut kādu slepenu Linux, ja viņam ir Windows? Tātad viņš ir ekstrēmists vai terorists, vai arī gatavojas par tādu kļūt.

Attēlā: viens no Xkeyscore rules

[img]https://notepad.lv/userpix/28_def_1.jpg[/img]

Pirmavots

Y
    Participant

Ekstrēmists būs tas, kurš tagad dosies reģistrēties Linux Journal, lai forumā piesauktu šo velnu…

samurajs
    Participant

Tagesschau Vācijā ir apmēram tas pats, kas The Times UK. Man nav pamata apšaubīt viņu info.

The Sun? Labprāt… man taisni darbs vajadzīgs… kur man jāpiesakās? 😀

BlackHalt
    Participant

ASV ekonomisko interešu (Microsoft Windows) apdraudējums (Linux) ir arī valsts drošības apdraudējums.

msh
    Participant

Privātās dzīves, drīzāk. Tur, cik manīts pār plecu lūrējot, ir tāds pats sensacionalitātes stils kā samurajam. Kāds sakars šitam visam ar linux? Normāls cilvēks to TAILS, kā arī TOR nelietos.

akms47
    Participant

Nav darba sakarā ar LM ? Ak tāpēc tu bezdarbībā cep rakstus 2x aktīvāk kā agrāk.

samurajs
    Participant

Nedomā, zaķīt, ka es rullēju gurķi! Esmu šobrīd ļooooooooti aktīvs IT students 😀 Bet nu laika bik vairāk ir, tāpēc varu kompensēt savu kolēģu nepadarīto, kuri uzmetuši Notepad…

Un par manu stilu: prast pasniegt materiālu kā sensāciju arī ir jāprot, un tas ir ceļš uz panākumiem. Kuram ziņu portālam auditorija lielāka – diena.lv vai kasjauns.lv? 😀 Notepad ir populārzinātnisks nevis tīri zinātnisks portāls, tāpēc bik sensāciju te ir pieļaujams 😀

Crow
    Participant

Tieši tā. Freetardu absolūtā nespēja izprast ekonomikas pamatprincipus ir valsts ekonomisko interešu graujoša. Preces un pakalpojumi par brīvu nevienā normālā valsts iekārtā sniegti ne tikai netiek, bet nedrīkst tikt sniegti, punkts.

aoma
    Participant

Drīzāk jau patiešām šis / kamēr amīšiem vēl ūdens nesmēlās mutē, tos 2% linux jūzotājus varēja pieciest. Tagad, kad ekonomika šiem galīgā pakaļā, ķeras pie katra salmiņa…

jonjs
    Participant

Tā parasti notiek, ka domā par biznesu un nevis par lietu. Zagļi, reketieri, korumpanti un kā izrādās pat pedofili domā par par “biznesu”. Par tādu biznesu, kur tiek nozagta kaste šņabja, kas tiek pārdota par pus cenu un nauda galu galā tiek nodzerta. Lūk arī viss “bizness”. Microsoft tas ir nebizness, tas ir monopols, kas arī nav labi. ASV vai Krievija? Manis pēc. Abas valstis pacēlās iznīcinot vietējo kultūru un iedzīvotājus, to pēcteči, kas nepretojās aizstāv viņu doktrīnas kopā ar vazaņķu bariem, kas šīs valstis un viņu tautības vai ideoloģiju uzskata par savējām. Uzkundzēšanās u.t.t. No vienas puses es būtu gatavs pievienoties uzkundzētājiem, kas nav galīgi … . Bet nu tādu nav. Tā kā labāk palikšu latvietis arī turpmāk.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā