Lietot MSE antivīrusu vai labāk iztikt bez nekā?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Lietot MSE antivīrusu vai labāk iztikt bez nekā?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Pirms kāda laiciņa Notepad jau ziņoja, ka Microsoft pretvīrusu programmatūra MSE (Microsoft Security Essential) nav spējusi iziet sertifikāciju (varam izlasīt šeit). Tagad vācu pētnieku grupas AV-Test rezultātus apstiprinājusi angļu Dennis Technology Labs, kuras metodika tikusi augstu novērtēta.

Par zināmu Dennis Technology Labs pētījuma trūkumu var uzskatīt bezmaksas antivīrusu neiekļaušanu. Analizēti un salīdzināti tikai 8 antivīrusi. Ar nomināciju Total Accuracy jāsaprot AV spēju pareizi atšķirt kaitīgo programmatūru no nekaitīgām programmām pie to instalācijas (punktu skala: no 400 līdz -1000).

Ar Protection Ratings vērtēta programmas izturēšanās pret kaitēkļiem pēc sekojošas shēmas:

• noķerts vīruss = +1

noķerts vīruss un likvidētas visas pēdas = +2

vīrusam pat neļāva startēties = +3

vīruss izlaists cauri = -5 punkti.

• Š eit punktu skala var būt +300 … -500 robežās. Pilns pētījuma teksts – PDF.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_mse_5.jpg[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_mse2_1.jpg[/img]

iKey
Participant

man sāk šķist, ka vīrusus ne tikai antivīrusu izstrādātāji laiž klajā, bet arī šitie tā saucamie “testu kantorīši”

jurgenz
Participant

Un/vai tas tests ir speciāli veidos šādi, lai mirstīgie pirktu a/v, nevis lietotu [uzsvars] bezmaksas MSE. Es jau labu laiku kompīšiem, ko man dod ikdienas lietotāji lieku virsū tikai un vienīgi MSE. Neviens (pagaidām gan tikai zem 10 lietotāji) nav sūdzējies. Arī pats uz saviem datoriem izvēlos MSE.

Jaunzems
Participant

Indeededo, AV izstrādātāji nopirkuši šos “testus”, jo ir butthurt par to, ka Microsoft izplata bez maksas un ar Windows 8 pat būvē iekšā savu antivīrusu.

aoma
Participant

Nortons paC spicākais? Turiet mani… 😀 😀 😀

usins
Participant

Emz, nu nez MSC ļoti labi tika galā ar policijas vīrusu. Nez… mājas lietotājam ideāls, lai nav jāskatās reklāmas utt., utt., utt., utt.

jonjs
Participant

Manim domāt, ka ar to MSC viss ir kārtībā, noteikti, ka nav sliktāks par kaut kādu bezmaksas AVIRA variantu vai vēl kā. Turklāt viss jau atkarīgs, kā lieto datoru.

Pats lietoju MSC un pie kājas viss pārējais, trūka vēl par antivīrusu maksāt 🙂

fufcix
Participant

Mazliet ne pa tēmu.

Vai ir kāds reāls (kuram var uzticēties) 64bit antivīrusu tests Windai ?

Garinsh
Participant

taisnasrokas.info

fufcix
Participant

Garinsh

Neprasīju par rokām, prasīju testu.

Ja nezini, tā arī pasaki.

Evers
Participant

Man vispār nav AV, pa reizēm izskenēju ar kādu Malwarebytes vai Cure it, viss tīrs.

Garinsh
Participant

Vajag iemācīties datoru pareizi lietot, nevis paļauties uz visādiem antivīruseļiem, tad problēmu nebūs. Gluži kā Evers zemāk raksta.

Ralfie
Participant

Es ar tāpat daru.. 🙂 plus vēl SRP esmu uzlicis dažām kastēm

fufcix
Participant

Garinsh

Man nav problēmu un datoru es māku lietot.

Vienkārši interesē vai kaut kur ir objektīvs 64 bit antivīrusu tests.

Ja nevari konkrēti atbildēt, tad nav ko salmus kult.

Crow
Participant

Hmm, a kāda metodoloģija ir uzskatāma par objektīva testa sastāvdaļu? Stacheldraht? Blaster? Conficker? Policijas vīruss v2.0? Java? Firewall nelietošana? Vecs softs? Malware sample pack no Pirātlīķa?

Crow
Participant

Un aizdomīgi faili vispirms ceļo uz VirusTotal.

fufcix
Participant

Objektīvā testā.

Jāiebaro viss kaut kas (visiem vienādi), datoriem ar vienādu 64bit W7, vienādi konfigurētiem un vienādi atjaunotu OS.

Kurš labāk saķers, tas ir līderis 🙂

Crow
Participant

Es gribētu iebilst, ka tas nav gluži objektīvi. Vismaz ne pret faktisko situāciju. Objektīvi tas ir tikai antivīrusiem vienam pret otru. Katrs puņķains “datorspec” pateiks, ka krietna daļa cilvēku kompīšu ir pilnīga kapsēta – toolbari, free driver scaneri, kreisās progas un spēlītes, free mp3 offers utt..

Iebildums varbūt nav būtisks. Sintētiskie testi, atļaušos tos tā nosaukt, norāda pietiekami. Tikai kas liek apšaubīt AV-Test un Dennis Labs (šos) rezultātus? Bezmaksas risinājumu neiekļaušana jau ir tikai nepilnīgs tests – rezultātu savstarpējā objektivitāte taču saglabājas?

fufcix
Participant

AV-Test negribu apšaubīt, nebiju tikai pamanījis kad viņi tagad testē uz 64bit windas7.

Jautājumi vairāk nav.

Triggers
Participant

Personīgi pats lietoju Avast. Bet kad pāriešu uz W8, izmantošu iebūvēto MS verķi. Jo uzskatu, ka kaut kādam AV tomēr ir jābūt, tajā pašā laikā saprotu, ka NEVIENS AV (arī maksas) nepasargās 100%.. Apmēram 1x mēnesī paskanēju ar Kaspersky Live CD. Patiesībā pat lāga neatceros, kad būtu pēdējo reizi kaut kādu vīrusu noķēris.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?