Lietotāji dusmojas uz Facebook par "2014. gada pārskatiem"

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Lietotāji dusmojas uz Facebook par "2014. gada pārskatiem"

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Apmēram no mēneša vidus katrs Facebook lietotājs saņēmis savu aktivitāšu apkopojumu. Visi tie sākās vienādi: “Š is bija lielisks gads. Paldies, ka biji daļa no tā!” (“It’s been a great year! Thanks for being a part of it.”). Š os “2014. gada pārskatus” robots ģenerēja automātiski, pieņemot, ka visiem viss ir okei.

Tomēr daudziem šis gads nemaz nebija veiksmīgs. Blogerim Ērikam Meijeram 2014. gadā no smadzeņu audzēja nomira sešgadīgā meita. Un ļoti nepatīkams bija viņa pārsteigums, kad šomēnes atkal uzpeldēja meitas foto ar galīgi nepiemērotiem uzrakstiem. Par to tapa bloga ieraksts Inadvertent Algorithmic Cruelty. Protams Ēriks nedomā, ka Facebook kādu apzināti vēlējies aizvainot. Tomēr šādu cilvēku, kam 2014. gads nesis vairāk bēdu nekā prieka, neesot maz. Kurš zaudējis tuvinieku, cits nokļuvis slimnīcā. Vēl citi zaudējuši darbu vai izlikti no dzīvokļa.

Kurš prasa, tas panāk savu. Par šo pasākumu atbildīgais Facebook menedžeris personīgi atvainojies un solījis, ka nākamajā gadā visas aktivitātes tikšot daudz rūpīgāk pārdomātas.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_fbyear_1.png[/img]

The Washington Post

Aldis
    Participant

Mūsu pašu Draugiem.lv ar katru gadu taisa ko līdzīgu gada pārskatam – Tavu profilu apskatījuši tik un tik, tu ieliki tik un tik bildes, utt.. Itkā nav dzirdēts kad kāds būtu nepatīkami pārsteigts…

jonjs
    Participant

Tāpēc jau es maskējos gan sejas grāmatā gan draugu padarīšanā. Vispār jau tas ir visai traģiski, ka ikviens var uzsist tavu vārdu kādā no šīm interneta vietnēm un skatīties uz tevi. Es laikam tāds īsts exibicionists neesmu. Jāsaka gan, ka augstāk pieminētās interneta vietnes klāt nestāv Twitter 😀 Tā ir augstākā pakāpe 😀 Protams, ka dzenu jokus vairumam no mums nav ko slēpt, bet man tika un tā nepatīk, ja visi lūr 😀

grisha
    Participant

Man gan neko neizveidoja 🙁 , juutos apbizhots. Un labi vien ir, arii nav bijis no tiem labaakajiem gadiem.

Facebook, draugiem un Skype man ir tikai kaa sazinjas liidzeklis. Twiters man pat nav saprotams. Seedeet un rakstiit savas jeeliibas aiz neko dariit.

akms47
    Participant

Nu man ar dažas bildes vairs prieku neizraisa, bet ieliktas ir šogad.

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā