Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Lietotāju uzvara pār Microsoft: «atdos» Start pogu Windows 8
modernos
Bez jau augstāk minētā UI uzlabojuma atjauninājumā būs jauns Windows kodols, Internet Explorer 11, pilnīga Bing meklētāja integrācija, kā arī tiks atbalstīti mazāka izmēra planšetdatori ar 7″-8″ displejiem.
Kā ziņo avoti, atjauninājumu izdos papildinājuma (add-on) vai servispakas veidā, un tas būs bezmaksas. Vēl Microsoft ir iecere sākt Windows izplatīt abonēšanas formā tāpat kā Office 365. Protams, pirmajiem to piedāvās korporatīvajiem klientiem. Tomēr jāatceras, ka šai rakstā minētais nav oficiālā Microsoft informācija, kaut arī ļoti ticama.

Windows lietotāji pārsvarā tomēr ir konservatīvi ļaudis, katru jaunumu uzņem ar zināmu piesardzību, jo bieži vien nākas smagi vilties, kā to jau pierāda pārdošanas apjomi. Normāli windows 8 var likties tikai tiem, kas pie datora pirmoreiz ir piesēdušies vakar.
ir vairākas foršas fīčas win8, piem., pie ieslēgšanas log on logs…
bet kad desktopa vietā ierauga kaut kādus klucīšus, tad ir vnk WTF?…
galīgi nebūtu pretī, ja klasisko start izvēlni pārveidotu metro stilā, tip lielāku, klučaināku, lai var ērti ar pirkstiem bakstīties, bet netraucētu arī normāli, klasiski ar peli un klavieri strādāt…
un ja ms pastāv uz savu jauno metro, lai vai kas, tad vismaz jāvar izvēlēties uz desktopa lieto klasisko variantu… gaidam… 🙂
Tā pat kā ar XP, kad iznāca – visi krāmēja veco, klasisko startu no Win95 laikiem. Ar laiku tas viss iegajās, un tagad atkal visi grib veco, W7 startu (kas ir nedauz pamainīts no WinXP).
Š ādi izskatās mans Start Screen un uz menu tagad vairs īpaši nevelk…

Nez metro liekas fiksaks… protams ir paris f-cijas nepardomātas un salīdzinot uz classic w7 varēj fiksāk izdarīt, bet tās pāris f-cijas ir nekas uz kopējo fona…. Un visi kas te bļaustas ir sīki pokemoni kuri tiko knapi pargajusi no savas XP migas uz w7 un še tev.. w8 atkal parmaiņas un tad bļaustās nepamatoti ar savām mazajām smadzenēm!
Par to ka varej desktopa versiju ču savadaku uztaisīt to es atbalstu… jo ok uz planšetēm hujanštetēm tās flīzes un stūru žesti ir ērti, bet totali nesakarīgi uz desktopa versijā jo ar peli tu savākāk daries nekā ar saviem 10 pirkstiem pa to stiklu….. Tās metro aplikācijas gan kaitina nereali jo vienkārši pa visu logu… PRIEKŠ KAM TEIKSIM MAN SKAIPA ÄŒATS PA VISU EKRÄ€NU VAJADZĪGS? Un lai pārslēgtos – pārslēdzies uz citu full screen logu 😀 Pārāk touchy interfeiss uztaisīts….
Būtībā es jau šādu pavērsienu gaidīju 😀 Ka sākuma uzspiedīs to jauno super puper izdomāto metro un ar pirmo Servisa paku piedavās opciju pārslēgties uz veco versiju tiem kuri čīkst ka nekādīgi nevar/vai negrib pierast…. 😀
Vēl viena lieta – var redzēt, ka daudzas lietas ir pabeigtas steigā un nepārdomātas. Piemēram, WTF izrakstīšanās no konta ir vienā vietā (uz flīžu loga), bet izslēgšana un restartēšana citā (pie ‘iestatījumiem’ – jā, wtf pie iestatījumiem! pagāja krietns laiks kamēr es atradu).
Cits jautājums ir tajā, ka pašam kaut ko radīt ir grūtāk nekā apgūt citu radītus produktus.
No otras puses mēs visi esam spiesti apgūt to, ko radījuši vai izpratuši, kādi citi cilvēki un uz OS tas ir attiecināms ļoti.
Priekā, varbūt kaut kad pat varēs nomigrēt.
WTF izrakstīšanās no konta ir vienā vietā (uz flīžu loga), bet izslēgšana un restartēšana citā (pie ‘iestatījumiem’
Par Alt+F4 neesi dzirdējis ? Stipri ātrāk, kā jebkurš cits variants ne tikai uz W8.
Jā, riebjas šīs flīzes, bet nu jau kādu mēnesi lietoju W8, flīzes redzu tikai startējot, kamēr nepārslēdzos uz desktop režīmu (Win taustiņš) un pa retam ar to pašu taustiņu atpakaļ, ja ko vajag. Start pogas nepieciešamību noteikti neizjūtu, bet flīzes gan varētu nebūt.
Bet – atpakaļ uz W7 nemigrēšu, W8 ātrdarbība (kas ir stipri ātrāka ne tikai par XP bet arī par W7) ir tā vērta, lai pieciestu dažas neērtības.
Preses relīzes