Lietotāju uzvara pār Microsoft: «atdos» Start pogu Windows 8

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Lietotāju uzvara pār Microsoft: «atdos» Start pogu Windows 8

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 26 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Sakarā ar to, ka Windows 8 tirdzniecība neiekļaujas nekādās prognozēs (2013. gada februārī tikai 2,67% tirgus daļa), plānots operētājsistēmu “uzspodrināt”. Projekta Windows Blue ietvaros gada vidū gaidāms liels atjauninājums, kurā būs iespēja izvēlēties starp klasisko Windows 8 dizainu un iepriekšējo – Windows 7 tipa. Būs atpakaļ gan “Start” poga, gan pierastā “Start” izvēlne. Varēs arī novākt traucējošos modernos lietotāja saskarnes elementus, par ko sūdzas konservatīvie korporatīvā sektora klienti.

Bez jau augstāk minētā UI uzlabojuma atjauninājumā būs jauns Windows kodols, Internet Explorer 11, pilnīga Bing meklētāja integrācija, kā arī tiks atbalstīti mazāka izmēra planšetdatori ar 7″-8″ displejiem.

Kā ziņo avoti, atjauninājumu izdos papildinājuma (add-on) vai servispakas veidā, un tas būs bezmaksas. Vēl Microsoft ir iecere sākt Windows izplatīt abonēšanas formā tāpat kā Office 365. Protams, pirmajiem to piedāvās korporatīvajiem klientiem. Tomēr jāatceras, ka šai rakstā minētais nav oficiālā Microsoft informācija, kaut arī ļoti ticama.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_480_1.jpg[/img]

Avots u.c.

aoma
    Participant

Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais. Vajadzētu spītīgi kā āžiem turpināt metro attīstību un pēc gadiem pieciem vai pat ātrāk, pasniegt publikai starta pogu kā “revolucionāru” jaunumu, vismaz apple gadījumā tas nostrādātu 😀

Windows lietotāji pārsvarā tomēr ir konservatīvi ļaudis, katru jaunumu uzņem ar zināmu piesardzību, jo bieži vien nākas smagi vilties, kā to jau pierāda pārdošanas apjomi. Normāli windows 8 var likties tikai tiem, kas pie datora pirmoreiz ir piesēdušies vakar.

Athlons
    Participant

nu… nemaz jau tik slikts tas metro nav… nu vismaz ideja win pielāgot planšetēm…

ir vairākas foršas fīčas win8, piem., pie ieslēgšanas log on logs…

bet kad desktopa vietā ierauga kaut kādus klucīšus, tad ir vnk WTF?…

galīgi nebūtu pretī, ja klasisko start izvēlni pārveidotu metro stilā, tip lielāku, klučaināku, lai var ērti ar pirkstiem bakstīties, bet netraucētu arī normāli, klasiski ar peli un klavieri strādāt…

un ja ms pastāv uz savu jauno metro, lai vai kas, tad vismaz jāvar izvēlēties uz desktopa lieto klasisko variantu… gaidam… 🙂

poisins
    Participant

Nu nez… Mani esošais Win8 starta izskatas apmierina. Kas tur liels, ka tie kluči priekšā? Uz to startu visu laiku jaun nav jāskatās. Ar datoru vajag strādāt nevis uz viņu vienkārši lūrēt.

Tā pat kā ar XP, kad iznāca – visi krāmēja veco, klasisko startu no Win95 laikiem. Ar laiku tas viss iegajās, un tagad atkal visi grib veco, W7 startu (kas ir nedauz pamainīts no WinXP).

Jaunzems
    Participant

Es jau paspēju pierast pie Start Screen, tāpēc, visticamāk, nemainīšu atpakaļ. Bet, nu pozitivi, ka konservatīvie lietotāji, kuri baidās no “telefona UI uz datora monitora”, arī varēs izbaudīt Windows 8 lieliskumu.

Š ādi izskatās mans Start Screen un uz menu tagad vairs īpaši nevelk…

[img]https://i.imgur.com/UWdhi4y.jpg[/img]

overnixs
    Participant

Mēsls tas METRO. Pagājšvasar uztaisīju šitā (links zemāk). Kas tur Microsoft par zābakiem strādā nezinu. Galvenais tie shortcut sastāv tikai no html. 😀

https://www.bildites.lv/images/uzzhwq4dq2lkz29tu2s0.png

tox3
    Participant

Kā var dabūt tos uzrakstus(Svarīgi, Aplikācijas utt)?

Jaunzems
    Participant

Izzūmo (multi-touch vai [Ctrl]+[-]), tad ar labo peles pogu nospied vienam flīžu blokam un tad – Name this Group

[img]https://i.imgur.com/bsxHlOZ.png[/img]

re-mix
    Participant

Beidzot viņiem pieleca ka vajag dot cilvēkiem izvēlēties kādu izskatu grib lietot. Es zinu daudzus kas ir izlaiduši Win vista un 7 tagad no Xp pāriet uz 8 un ir diezgan šokēti. Es neesmu pret jauno, bet atstājiet iespēju “switch to classic view” (vēl jo vairāk, ka tas jau win 8 ir iestrādāts, tik finall buildā to aizgrieza ciet) un tad savāciet anonīmu datus kādu ta GUI cilvēki vairāk izmanto. Esmu pārliecināts ka koservatīvo būs vairāk.

Evers
    Participant

Nu tad beidzot. 🙂

Crow
    Participant
    Eudoxus
    Participant

Nepavisam neesmu pret jauno (drīzāk otrādi) tomēr W8 flīzes uz desktopa vienkāršo doesn’t make any sense. Kāda mārrutka pēc man ir vajadzīga, piemēram, laikapstākļu aplikācija pa visu ekrānu, kas turklāt veras vaļā gandrīz minūti? Meklēt failus arī ir lielāks čakars – jābrauc uz flīžu logu un tad jāraksta tur meklētājā. Uz W7 šīs lietas bija krietni vienkāršākas. W8 flīzes ir ok planšetei, bet uz desktopa tām nav pilnīgi nekādas jēgas. Vispār, ja ir jādarbojas ar desktopu, un jums jau ir W7, tad apgreidoties nav pilnīgi nekādas jēgas. Es vienam kompim uzliku un sapratu, ka otram naudu tērēt nav vajadzības.

LooNeY
    Participant

Nez.. nekāda vaina… pie metro pieradu pirmajā nedēļā… biju pat uzinstalējis to ‘start8’ vai ka viņu tur sauc un likās ļoti neerti atpakaļ start ikona ātri vien izinstalēju!

Nez metro liekas fiksaks… protams ir paris f-cijas nepardomātas un salīdzinot uz classic w7 varēj fiksāk izdarīt, bet tās pāris f-cijas ir nekas uz kopējo fona…. Un visi kas te bļaustas ir sīki pokemoni kuri tiko knapi pargajusi no savas XP migas uz w7 un še tev.. w8 atkal parmaiņas un tad bļaustās nepamatoti ar savām mazajām smadzenēm!

Par to ka varej desktopa versiju ču savadaku uztaisīt to es atbalstu… jo ok uz planšetēm hujanštetēm tās flīzes un stūru žesti ir ērti, bet totali nesakarīgi uz desktopa versijā jo ar peli tu savākāk daries nekā ar saviem 10 pirkstiem pa to stiklu….. Tās metro aplikācijas gan kaitina nereali jo vienkārši pa visu logu… PRIEKŠ KAM TEIKSIM MAN SKAIPA ÄŒATS PA VISU EKRÄ€NU VAJADZĪGS? Un lai pārslēgtos – pārslēdzies uz citu full screen logu 😀 Pārāk touchy interfeiss uztaisīts….

Būtībā es jau šādu pavērsienu gaidīju 😀 Ka sākuma uzspiedīs to jauno super puper izdomāto metro un ar pirmo Servisa paku piedavās opciju pārslēgties uz veco versiju tiem kuri čīkst ka nekādīgi nevar/vai negrib pierast…. 😀

Eudoxus
    Participant

Pierast nav problēma, problēma ir tā, ka daudzas lietas ir kautinoši neērtākas. Un es runāju tikai par desktopu.

Vēl viena lieta – var redzēt, ka daudzas lietas ir pabeigtas steigā un nepārdomātas. Piemēram, WTF izrakstīšanās no konta ir vienā vietā (uz flīžu loga), bet izslēgšana un restartēšana citā (pie ‘iestatījumiem’ – jā, wtf pie iestatījumiem! pagāja krietns laiks kamēr es atradu).

jonjs
    Participant

Kā teica viens no maniem priekšniekiem savā laikā (starp citu viņš nebija nebūt jauns un bija pastrādājis Maskavas Kosmosa izpētes institūtā PSRS laikā un bija viens no tiem, ka izstrādāja elektronikas dzelžus visādiem tur zemes orbītas pavadoņiem u.t.t.): “Labāk ir radīt kaut ko pašam, nekā čakarēties ar to, ko izstrādājuši citi!!!”

Cits jautājums ir tajā, ka pašam kaut ko radīt ir grūtāk nekā apgūt citu radītus produktus.

No otras puses mēs visi esam spiesti apgūt to, ko radījuši vai izpratuši, kādi citi cilvēki un uz OS tas ir attiecināms ļoti.

Aldis
    Participant

Ja tiešām būs pārmaiņas šādas, tad nomigrēšu vasarā ar visām ierīcēm uz W8. 🙂

Michmann
    Participant

Mikromīkstais vienkārši saprata, ka neviens pie pilna prāta esošs darba devējs savām ofisa tantiņām neliks šo brīnumu, jo tad viss IT dienests nedēļas laikā nojūgsies, nodzersies, sadauzīs serverus un kaili dejos harlem shake. Līdz ar to lai pielabinātos biznesa lietotājiem, kas pa lielām šaibām ir vienīgie, kas tā normāli pērk viņu produktus, nākas vien noliekties un padot savu start menu…

Priekā, varbūt kaut kad pat varēs nomigrēt.

m_janis
    Participant

Quote:

WTF izrakstīšanās no konta ir vienā vietā (uz flīžu loga), bet izslēgšana un restartēšana citā (pie ‘iestatījumiem’

Par Alt+F4 neesi dzirdējis ? Stipri ātrāk, kā jebkurš cits variants ne tikai uz W8.

Jā, riebjas šīs flīzes, bet nu jau kādu mēnesi lietoju W8, flīzes redzu tikai startējot, kamēr nepārslēdzos uz desktop režīmu (Win taustiņš) un pa retam ar to pašu taustiņu atpakaļ, ja ko vajag. Start pogas nepieciešamību noteikti neizjūtu, bet flīzes gan varētu nebūt.

Bet – atpakaļ uz W7 nemigrēšu, W8 ātrdarbība (kas ir stipri ātrāka ne tikai par XP bet arī par W7) ir tā vērta, lai pieciestu dažas neērtības.

system32
    Participant

Lai mekētu kādu app, pietiek nospiest WIN podziņu un raksti programmas nosaukumu, nav jāspiež nekāds Search vai kautkas tāds. Un flīzes ir Šsam. Nopietni. Dzīvoju jau no Consumer Preview. Un ir tā pierasts, plus vēl perfomance daudz labāks nekā WIN7,! VIenīgais mīnuss – pietrūkst Aero tēmas. Skaistās.

shadow118
    Participant

jāpamēģina uzlikt uz pirmā kompja (ap 10 gadi vecs), redzēs vai ir labāks par XP 😀 Win 7 tā gariem zobiem pavelk 😀

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 26 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?