Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Lietuva – optisko tīklu paradīze
Premium FTTH
No 16. maija TEO klienti saņems grandiozu dāvanu – viņu pieslēguma ātrums kļūs līdz 3 reizēm lielāks pie nemainīgas mēneša maksas. Respektīvi 100 Mbit/s tarifu plāna abonenti varēs rēķināties ar 300 Mbit/s ātrumu:

Mums visiem zināms, ka reklāmās parasti interneta ātrumu norāda kā “līdz
Pēc optisko tīklu izplatības aiz Lietuvas 22,6% seko Zviedrija ar 13,6%. Absolūtajos skaitļos līdere ir Krievija – tur 4,18 milj. mājsaimniecību lieto optiku
web33 kādi tev vēl autiņi? Ir dažas izlecējvalstis, kas šajā tofikā ir uzskaitītas, un lattelecoms ir lielisks provideris, kad skatās plašākā mērogā. Ne nogriezti porti, ne trafika limiti, ne baisie pingi, un tīkla dēļ ātrums parasti no solītā atpaliek par kaut kādiem nieka desmit pročiem. Es te lietoju sky broadband [tas pats BT vien ir], kā parasti “up to 20 mbps” kā visiem, reāli ar speedtest var nomērīt kkādus 8 mbps un es esmu priecīgs – jo vismaz kaut cik normāli darbojas, nevis kā virgin media, kur varbūt izdosies nomērīt tādu pašu ātrumu, bet pings pārsvarā būs diezgan briesmīgs, jo vismaz šajā pilsētā viņu kabeļu tīkls briesmīgī sūkā, kā arī rūteri arī mēdz būt gļukaini. Bet cilvēki vienalga ņem to draņķību… Tā ir rietumu realitāte.
Mēs jeb resektīvi lattelecom optiku sāka veidot 2007 gadā jeb nu jau ir pagājuši 3 gadi tagad iet 4 gads BET optikas attīstības ziņā mēs pa 3 gadiem nekur talāk neesam tikuši kā tikai debīlu mega giga lielu reklāmu ‘KA LĪDZ 500MBIT/S(VIP PAKU JĀЅEM 55ls/mēn)’ un cenu paaugstinājumu(PVN 1% pacēlās) bet pēc LTC apreiķiniem tas 1% ir 5ls un tagad ir 5ls dārgāki visi viņa pakalpojumi kopš PVN palielinājās un turklat mums mājsaimniecības ievilkšana vēljoprojām stāv uz 0% – protams ja gribi tad maksā pats un velc bet no lattelecom puses tiek vilkts tikai mikrorajonos daduzstavenēs
Lietuvieši optiku sāka būvēt pēc mums un redziet cik normāli jau tur ir izveidots!
Igauņiem arī manšķiet ja pareizi atceros 2011 gadā no valsts budzeta 2 vai 3 miljonus latu investēs optikas izveidei TIEŠ I PRIVÄ€TMÄ€JÄ€S
😀 bet mēs ar savu 500mbit/s ”formulu” reklamēsimies vēl 5 gadus un vēljoprjām neviens neņems 😀
UN ĻAUDIS ATCERATIES Mbit/s UN mb/s NAV VIENS UN TASPATS!
Š…emam mbit/s atrumu dalam ar 8 un redzēsim reālo mb/s ātrumu ko vari sasniegt savā datorā!
10Mbit/s DSL var sasniegt 1.25mb/s un šis ātrums arī ir pārbaudīts ka vairak izspiest nevar!
pašam ir 200Mbit/s optika(takā paņemu pirms PVN celšanās tad maksāju līdz līguma beigām 15ls/men) un šo dalam ar 8 = 25mb/s – mans rekords no microsoft lapas ir bijis 23mb/s

[img]https://www.speedtest.net/result/1282919346.png
Kaada vaina virgin media ? 10mbit piesligums iet kaa pa sviestu 🙂 un pings galigi norm 😛
+No tuvaaka severa vsp ping ir 20…
Es pats pa 8ls lietoju 50 mbit netu. pārsvarā ir speedtest.net 40-45. Bet torenti nāk ar 5,2- 5,4 MB/s
UN ĻAUDIS ATCERATIES Mbit/s UN mb/s NAV VIENS UN TASPATS!
Rakstot un izceļot apgalvojumu ar lielajiem burtiem, tas nepadara to patiesāku.
Atļaušos oponēt – 1 Mbit/s == 1 mb/s. (Papildināts: megabits vs milibits? Ja domāji milibitu, tad Tev tomēr ir taisnība – tas nav vienāds ar megabitu. 😀 )
Turpretī 1 Mbit/s != 1 MB/s. (megabits vs megaba
Un kā viņiem tas izdodās?! Kapēc mūsu telekoms tēlo muļķi un prasa krietni lielākas naudas par nieka 2 Mbit/s?
Būs jāatvelk kāds kabelis no leišiem.:/
kādam pietiek ar usb spraužamu mēsliņu, cits sapņo par sonetu
šajā definīcijā arī es esmu daļējs pāķis, jo Rīgas centrā nedzīvoju, min 45 pastaiga līdz tam jebšu brauciens ar auto sākot no 7 min 😀
skatoties pēc šī reklāmraksta par LT, nākas secināt ka arī es krietni pārmaksāju par savu 10 Mbit/s LTC.