Lietuva – optisko tīklu paradīze

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Lietuva – optisko tīklu paradīze

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 24 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Izrādās, ka Lietuva ir pamatīgi “ielikusi” vairāk attīstītajām Eiropas valstīm vismaz platjoslas datu pārraides ziņā. Interneta provaideris TEO jau pieslēdzis 22,6% Lietuvas mājsaimniecību FTTH tīkliem, bet kopējā pieejamība ir ap 50%. Vispieprasītākais tarifu plāns ir Premium FTTH ar 100 Mbit/s lejuplādes un 40 Mbit/s augšuplādes ātrumiem – tas izmaksā ap 16 Ls mēnesī. Pats lētākais pieslēgums (10 Mbit/1 Mbit) šai kompānijā izmaksā vien nieka 2 Ls mēnesī.

No 16. maija TEO klienti saņems grandiozu dāvanu – viņu pieslēguma ātrums kļūs līdz 3 reizēm lielāks pie nemainīgas mēneša maksas. Respektīvi 100 Mbit/s tarifu plāna abonenti varēs rēķināties ar 300 Mbit/s ātrumu:

[img]https://notepad.lv/userpix/28_tplan_1.jpg[/img]

Mums visiem zināms, ka reklāmās parasti interneta ātrumu norāda kā “līdz XX Mbps”. Kā tad ar šo rādītāju sastāv Lietuvā? Izmērot izrādījās, ka šī valsts atrodas 4. vietā – reklāma atbilda īstenībai 97,97% gadījumu. Vēl augstāki šie rādītāji ir tikai Krievijā, Slovakijā (98,6%) un Moldovā (kur pieņemts dot vairāk nekā solīts – 109,21%).

Pēc optisko tīklu izplatības aiz Lietuvas 22,6% seko Zviedrija ar 13,6%. Absolūtajos skaitļos līdere ir Krievija – tur 4,18 milj. mājsaimniecību lieto optiku.

Avoti 1, 2.

Garinsh
    Participant

Man šeit vēl gadi desmit jāgaida līdz optiskajai trubai, ja paveiksies.

Anonīms
    Neaktīvs

Izskatās, ka man laukos drīz izdevīgāk būs atvilkt kabeli no leišiem. 😀

Foxsk8
    Participant

Es par savu Wifi pāķu 2mbit netu varētu vispār paklusēt, labi ka darbam pietiek, un youtube knapi knapi spēj buferi pavilkt.

web33
    Participant

Tātad lattelecom vēl ir autiņos ar savu LĪDZ PAT 10/Mbit kurus nekad neesmu redzējis

msh
    Participant

Foks man mutere mācīja ka “pāķis” = bomārs, tātad, kas ir “bomāru nets”? 😀

web33 kādi tev vēl autiņi? Ir dažas izlecējvalstis, kas šajā tofikā ir uzskaitītas, un lattelecoms ir lielisks provideris, kad skatās plašākā mērogā. Ne nogriezti porti, ne trafika limiti, ne baisie pingi, un tīkla dēļ ātrums parasti no solītā atpaliek par kaut kādiem nieka desmit pročiem. Es te lietoju sky broadband [tas pats BT vien ir], kā parasti “up to 20 mbps” kā visiem, reāli ar speedtest var nomērīt kkādus 8 mbps un es esmu priecīgs – jo vismaz kaut cik normāli darbojas, nevis kā virgin media, kur varbūt izdosies nomērīt tādu pašu ātrumu, bet pings pārsvarā būs diezgan briesmīgs, jo vismaz šajā pilsētā viņu kabeļu tīkls briesmīgī sūkā, kā arī rūteri arī mēdz būt gļukaini. Bet cilvēki vienalga ņem to draņķību… Tā ir rietumu realitāte.

LooNeY
    Participant

Drīz ofic pārvākšos uz kādu citu normālāku ES valsti! NAFIG Š ITO SŠªDU MĒSLU VALSTI! NEKAS NORMÄ€LS TE NEVAR BŠªT!

Mēs jeb resektīvi lattelecom optiku sāka veidot 2007 gadā jeb nu jau ir pagājuši 3 gadi tagad iet 4 gads BET optikas attīstības ziņā mēs pa 3 gadiem nekur talāk neesam tikuši kā tikai debīlu mega giga lielu reklāmu ‘KA LĪDZ 500MBIT/S(VIP PAKU JĀЅEM 55ls/mēn)’ un cenu paaugstinājumu(PVN 1% pacēlās) bet pēc LTC apreiķiniem tas 1% ir 5ls un tagad ir 5ls dārgāki visi viņa pakalpojumi kopš PVN palielinājās un turklat mums mājsaimniecības ievilkšana vēljoprojām stāv uz 0% – protams ja gribi tad maksā pats un velc bet no lattelecom puses tiek vilkts tikai mikrorajonos daduzstavenēs

Lietuvieši optiku sāka būvēt pēc mums un redziet cik normāli jau tur ir izveidots!

Igauņiem arī manšķiet ja pareizi atceros 2011 gadā no valsts budzeta 2 vai 3 miljonus latu investēs optikas izveidei TIEŠ I PRIVÄ€TMÄ€JÄ€S

😀 bet mēs ar savu 500mbit/s ”formulu” reklamēsimies vēl 5 gadus un vēljoprjām neviens neņems 😀

UN ĻAUDIS ATCERATIES Mbit/s UN mb/s NAV VIENS UN TASPATS!

Š…emam mbit/s atrumu dalam ar 8 un redzēsim reālo mb/s ātrumu ko vari sasniegt savā datorā!

10Mbit/s DSL var sasniegt 1.25mb/s un šis ātrums arī ir pārbaudīts ka vairak izspiest nevar!

pašam ir 200Mbit/s optika(takā paņemu pirms PVN celšanās tad maksāju līdz līguma beigām 15ls/men) un šo dalam ar 8 = 25mb/s – mans rekords no microsoft lapas ir bijis 23mb/s Par atrumu un provaideri nesūdzos(lattelecom ir viens no labākajiem 100% jo tiesām garantē un līgumā tas arī ir atrunāts ka zemākos garantētos ātrumus garantē) nevis kā te visādi pagrīdas provaideri tik cenšas ievilinat un tur raksta visādus brīnumus bet beigās tu maksā par neko! bet takā lattelecom no savas kabatas būvē optiku un šī sūda valsts nevar nevienu grašu ziedot tapēc arī vēl nīkuļosim šādā veidā vēl līdz 2014.gadam – tad ir noteikta ES direktīva ka jānodrošina attiecīgi procenti valstī ātrgaitas internetu(virs 100mbit/s) un arī internetu (virs 50mbit/s) 😉 vairs neatceros cik tur bij tie % kas būs jāgarantē un tad kad ūdens smelsies mutē tad varbūt sagaidīsim no mūsu valsts kādu latiņu no budžeta!

lakito
    Participant

[img]https://www.speedtest.net/result/1282919346.png[/img]

Kaada vaina virgin media ? 10mbit piesligums iet kaa pa sviestu 🙂 un pings galigi norm 😛

+No tuvaaka severa vsp ping ir 20…

usins
    Participant

Liepājā arī elektrons pa 16ls dod 200 (ja tehnika atļauj) Zinu cilvēkus kuriem ir.

Es pats pa 8ls lietoju 50 mbit netu. pārsvarā ir speedtest.net 40-45. Bet torenti nāk ar 5,2- 5,4 MB/s

[img]https://www.speedtest.net/result/1283290842.png[/img]

msh
    Participant

Kādi tev vēl ūdeņi mutē smelsies, ko tu tur murgo? Latvijai tāpat ir dziļā dirsā un naudas nav un vēl būtu jāgrūž nauda optikā lai daži purni var jaunākos pr0n nokačāt ar 100+ mbps sekundē?! Pasapņo vēl. Ja kaut kas tāds notiktu, tad tas būtu ar ļoti aizdomīgu korupcijas smaku. Es vispār nesaprotu priekš kam kaut kas vairāk par DSL privātpersonai ir vajadzīgs. Laikā kad es vēl lietoju torrentus, tad es būtu gribējis tos ātrumus otrādus, tb 512 kbps uz leju un 5 mbps uz augšu, bet tāpat pietika. Ar pieciem megabitiem abos virzienos vispār būtu perfekti, ja gribētos, arī kādas spēles sterveri varētu nohostot. Bet priekš kam entos simtus – lai dažiem tiktu kačāšanas prieciņš un varētu daži ierēdņi pavicināt vēdeklīti ka neatpaliekam no citām baltijas valstīm? Tāpat to optiku dabūtu kaut kādi izredzētie visumacentrieši. Leišus par piemēru vari nesaukt, viņiem pilsētu izmēri ir kā normālā valstī piekājas, nevis viens visuma centrs un mazas pilsētiņas, līdz ar to arī nav tā, ka vienā pilsētā ir pavisam savādāks dzīves līmenis nekā visā pārējajā valstī.

KristoZ
    Participant

LooNeY wrote:

UN ĻAUDIS ATCERATIES Mbit/s UN mb/s NAV VIENS UN TASPATS!

Rakstot un izceļot apgalvojumu ar lielajiem burtiem, tas nepadara to patiesāku.

Atļaušos oponēt – 1 Mbit/s == 1 mb/s. (Papildināts: megabits vs milibits? Ja domāji milibitu, tad Tev tomēr ir taisnība – tas nav vienāds ar megabitu. 😀 )

Turpretī 1 Mbit/s != 1 MB/s. (megabits vs megabaits) It kā maza nianse, bet tomēr…

https://en.wikipedia.org/wiki/Data_rate_units#Conversion_formulae

untitled
    Participant

Tiešām nesaprotu tos kas dzenās pēc tā milzu ātruma, normāli lietojot internetu lielu starpību starp 20 Mbps un 200Mbps reti kurš justu.

Brutto
    Participant

“Pats lētākais pieslēgums (10 Mbit/1 Mbit) šai kompānijā izmaksā vien nieka 2 Ls mēnesī.”

Un kā viņiem tas izdodās?! Kapēc mūsu telekoms tēlo muļķi un prasa krietni lielākas naudas par nieka 2 Mbit/s?

Būs jāatvelk kāds kabelis no leišiem.:/

Kon
    Participant

atšķirās prasības 😉

kādam pietiek ar usb spraužamu mēsliņu, cits sapņo par sonetu

msh
    Participant

Prasības jau diezgan viegli varētu izlīdzināt – ja cilvēkam ir tāds super duper nec & tā pilnvērtīgai izmantošanai atbilstošs trafiks, reizēm EP piekāpj ciemos iečekot vai šis tiešām darbina entos websterverus/spēļu sterverus, jeb vienkārši kačā HD pr0n un citas draņķības, otrajā gadījumā uzraujot uz desas pēc pilna tarifa 😀

Foxsk8
    Participant

Tas ir pzģ, 8 Ls un tādi ātrumi. Mans sēž ar 2Mbit pa 20 Ls, protams laukos, kur citas iespējas nav, katru dienu besos, a ko citu darīs, labi ka vismaz ir internets.

MCBoss
    Participant

es sezu ar triatel pa 24 ls zem 2Mbit un ar limitu, kad dzivoju ogree bija garshiigaaks nets 75 Mbit pa 12 ls bezlimita. Baigie suudi un bezprideels…

marr
    Participant

FYI: “pāķis” pilsētnieku (Rīgas centrs) definīcijā ir jebkurš kurš nedzīvo pilsētā (i.e. Rīgā :D)

šajā definīcijā arī es esmu daļējs pāķis, jo Rīgas centrā nedzīvoju, min 45 pastaiga līdz tam jebšu brauciens ar auto sākot no 7 min 😀

skatoties pēc šī reklāmraksta par LT, nākas secināt ka arī es krietni pārmaksāju par savu 10 Mbit/s LTC.

Sysadmins2
    Participant

Kamēr latviešu kuļ tukšus salmus, tikmēr lietuvieši jau tehnoloģiski jūs ir apgājuši un viss tapēc ka mūsu paši latvieši ir kurnētāju un skauģu tauta. Ja Latvija sastāvēs no tādiem kā ruujkis, drunk_lizard, Crow u.t.t kustības te nebūs

aoma
    Participant

Siseni, īsti nav skaidrs, kapē te atkūlies, tagad jau lidmašīnas atkal kust normāli, fiksi nopērc biļeti vienā virzienā un gan tev būs mierīgāka sirds, gan mums šeit, apdalītajā latvidžā, nebūs ar ko salīdzināt savu atpalicību…

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 24 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?