Linuss Torvalds: Es neesmu jauks cilvēks un nedomāju par jums!

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Linuss Torvalds: Es neesmu jauks cilvēks un nedomāju par jums!

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kārtējo šoka momentu piedzīvoja Linux draugi un piekritēji, kas konferencē Linux.Conf.au Oklendā (Jaunzēlande) kontaktējās ar Linusu Torvaldu, tagad jau sauktu par LinuxLord. Kad projekta Nebula One izstrādātājs Metjū Garets viņam pārmeta aso toni Linux kodola izstrādes apspriedēs, viņam atbildēja apmēram tā: “Daži cilvēki domā, ka esmu jauks, un ir šokēti, kad uzzin ko citu. Es neesmu jauks cilvēks un nedomāju par jums! Es rūpējos par tehnoloģijām un kerneli – lūk par to es rūpējos!” Torvalds arī pamatoja teikto ar to, ka viņam patīkot strīdēties, un viņš neesot liels laipnības un iejūtības cienītājs.

Izrādās, ka Linusa tonis zināmā mērā pat atbaida cilvēkus no Linux. Kāda programmētāja Bodila Stokke tviterī čivina: “Esmu Linux entuziaste jau 20 gadus. Zināt, kāpēc es nepiedalos Linux projektos? Tikai šā cilvēka dēļ!”

Citi atkal kopē Torvalda rupjo toni – raksta Red Hat ģenerāldirektors Džims Vaithērsts: “Mēs esam uzbūvējuši atvērtā koda programmatūras kultūru. Ļaudis var vērsties pie manis jebkurā laikā. Un nereti viņi mani sarunās sauc par idiotu. Mēs kliedzam viens uz otru un intensīvi žestikulējam, lai atrisinātu uzdevumu. Mūsu korporatīvā kultūra atbilst atvērtā koda programmatūras kultūrai. Un cilvēki, kuri grib strādāt ar atvērto kodu, jūtas pie mums kā mājās.”

Jautājums par darbaspēka diversifikāciju izsauca jautājumu vilni. Zināms, ka kompānijas kā Apple, Facebook, Microsoft, Google lielu vērību piegriež optimālai darbinieku izmantošanai. Š eit Torvalds bija kategoriski pret: “Atvērtā koda projektu priekšrocība pasaulē ir tā, ka katrs cilvēks dara to, kas viņam vislabāk padodas. Un diversifikācija šeit ir nenozīmīgi sīkumi.”

Pavisam negaidīti Torvalds pauda ja ne atbalstu, tad vismaz solidaritāti Microsoftam sakarā ar to, ka pēc 90 dienu termiņa notecēšanas Google sācis publiskot atrastos Windows drošības caurumus. Ja kompānija ik mēnesi izdod kļūdu labojumus, tas nozīmē, ka pie problēmām notiek nopietns darbs. Un tur ne vienmēr var visu pagūt laikā. Viņš salīdzināja to ar Oracle politiku, kas drošības ielāpus vispār izdod tikai reizi 90 dienās.

Avots 1, 2.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_torvalds_bird_1.jpg[/img]

Aldis
    Participant

Normaals kadrs 🙂

opengraybox
    Participant

Visu pareizi pateica – nepatik ejiet d, BET jebkura laika Jus varat atnakt un mes palidzesim !

SFiX
    Participant

Atgādina betonu.

KlavsAnson
    Participant

Viņš ir tikai atklāts kā pats Linux kodols, jo katram ir arī savas negatīvās īpašības, tikai citi tās slēpj, kā to dara M$ kēmi un daudzi citi

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā