Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Linuss Torvalds: "Es vienkārši nokausēšu Microsoft"
Embedded Linux Conference
“Es labprāt skatītu, kā Linux iekaro šo pasauli, bet šobrīd ir grūti ielauzties šajā vienā segmentā [desktop]. Bet padoties es netaisos,” tā Torvalds. No vēstures mācībām kļuvis skaidrs, ka ar populismu un skaļiem saukļiem šeit nekas nav panākams. Jo tiešam triecienam Microsoft ar savu dominējošo Windows ir daudz par stipru. Tomēr Torvaldam ir plāns: “Es to daru jau 25 gadus. Un varu to darīt vēl 25 gadus. Es viņus vienkārši nokausēšu (wear out)!” 😀
Hallowed be thy sales
Thy SteamOS come, transactions will be done
On paypal as it is on steam
Give us this day our daily sales
and forgive us our hacks, as we forgive those who hack against us,
and lead us not, unto Microsoft
but deliver us from Windows,
Gaben.
Vispār pēc visiem šiem gadiem tāds jautājums ir nekas vairāk kā neprofesionāla provokācija, uz kuru vecais puika atbildēja bišķi ar humoru, bet žurnaļugas uzreiz sadzirdēja perfektu clickbait.
Un skatās vien, ka tiešām ar SQL Server for Linux nesanāk EEE…
Kautgan MicroSoFuck tā izskatās, ka Winduli sajās līdz nepazīšanai, ka tas dabīga nāve sāks mirt… Linux varētu sevi pozicionēt kā tiešām “Desktopa” OSu, nevis – desktopa os, ar dažādiem čamdāmrīkiem, flīzītēm, utt.. 🙂
BTW.. vakar sanāca satikt paziņu, pie reizes izpalīdzēt, paziņa netīšām upgradojusies uz Win10 no Win7… Daudz skarbu vārdu dzirdēju.. Kā arī pēc upgrades datoram bija pazudusi skaņa.. Tā nu caur to divu Control Paneļu murgu kaut kā palīdzeju visu sabakstīt atpakaļ, un protams, ClassicShell.. 🙂
Lietotājs parastais paliks pie Linux 😉
Ja grib, tad visu var, bet vecam cilvēkam būtu jāpapūlas, lai no nekurienes sāktu Linux lietot. Un jēga viņam no kaut kāda Ubuntu, kas pārbāzts ar sūdiem tāpat nekāda. Linux ir vai nu paša gara darbs, tweakots, pielāgots īpašām vajadzībām vai nav nekas, tā tam jēgu redzu. Jo, ja salīdzina Ubuntu ar Windows, tad šaubu nav, ka Ubuntu ir draņķis, ierobežotas iespējas pūstošā vidē.
Ka vēl nesanāk, ka lietotājs parastais paliek pie iOS…