Linux lietotāju skaits pieaudzis par 64%

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Linux lietotāju skaits pieaudzis par 64%

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Beidzot Linux uzrādījis tos izaugsmes tempus, ko no tā sagaida. 9 mēnešu periodā 2011.g. maijs – 2012.g. janvāris tā tirgus daļa pieaugusi par 64% un tagad ir ap 1,6%. Ilgus gadus Linux izplatība pasaulē nepārsniedza 1%. Konkrētie dati nākuši no monitoringa dienesta Net Market Share, kurš apkopo datus par 40,000 web lapām ar kopējo apmeklējumu 160 milj. mēnesī.

Par šo izaugsmi visvairāk jāpateicas distributīvam Linux Mint. Vēl varētu atzīmēt, ka Linux kļūst lietotājam aizvien draudzīgāks, uz to vairs sen neattiecas “gīku OS” statuss.

Otra OS, kas uzrādījusi stabilu izaugsmi pārskata periodā, ir Windows 7 – +37%.

Jāpiebilst, ka Notepad lasītāju visū Linux izplatība šobrīd ir ap 5%.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_linuxnetmarketshare001_1.jpg[/img]

Avots

jonjs
    Participant

Es zināju, es jutu 😀

Vispār jau kādos 30 % valsts un pašvaldību iestāžu datoros ir jāgriežas Linux un nevis jātērē nauda par Windows licencēm.

Tas jau atkal ir cits stāsts 🙂

Rainy
    Participant

Ja uz Linux būtu pieejamas (wine, cedega un pārējie sūdi neskaitās) tās programmas, kas man griežas uz windows – nekavējoties pārietu…

shady
    Participant

Es pa saviem 7 gadiem (vai cik nu tie gadi ir pagājuši) uz linux pie tā tik ļoti esmu pieradis, ka apsēžoties pie MS platformas nespēju pastrādāt – viss liekas tik neērts… Un nē, es it ne maz nevēlos panest fleimu – katrs lieto to, kas viņam ir labāks, katram ir savs. Dažreiz tikai kaitina, ka citi uzskata, ka linuxu lieto tie, kuri cenšas izvairīties no maksas. Ja man būtu jāmaksā, es būtu ar mieru maksāt par linux. Tas ir mans, vissubjektīvākais, viedoklis un nevēlos par to ar kādu strīdēties.

garaisezis
    Participant

nez vai Android telefonus vini arī domāja kā linux, neskaitot nokia Meago un Meego un citus tamlīdzīgos paveidus?

Aldis
    Participant

Diagrammā tač teikts – linux desktop pc.. 🙂

Vai ta zini daudz desktop pc ar android? 🙂

akms47
    Participant

100% piekrītu.

BlackHalt
    Participant

2% cilvēku domā. 3% cilvēku domā, ka domā. Pārējie 95% drīzāk nomirs, nekā sāks domāt.

(Bernards Š ovs)

Bernards Š ovs ir kļūdījies par tiem 2%

Realitātē ir tā:

1% cilvēku domā. Pārējie 99% drīzāk nomirs, nekā sāks domāt.

Latvijā varētu būt kādi 5000 cilvēku.

Jaunzems
    Participant

Domāju, ka pēc Windows 8 izlaišanas, vai vēl tālākā nākotnē raugoties, Windows 7 suporta pārtraukšanas, šis skaitlis augs pamatīgās dažādu veidu progresijās.

Aldis
    Participant

Aha.. es no windows XPpārkāpšu vai nu uz Apple vai uz Linux Mint.. 🙂

Un jā.. tie kas grib teikt, ka esmu vecs stagnātiķis ar savu veco nodrāzto XP ejiet skriet.. jo darbā dikti daudz esmu sastrādājies ar Windows 7, nu nav.. nav priekš manis! 🙂

2it.lv
    Participant

Ļoti precīza statistika 🙂

Mūsu lapai šogad tā ir:

Linux – 1.66%

Macintosh – 3.19%

Windows – 92.34 %

http://www.2it.lv

McB
    Participant

Linuxu lietotu daudzi, ja būtu 2 nosacijumi:

1. draiveri printeriem.

2. Nedebīli admini (to parodijas) kuri lietotājam prastu uzliktu linux

m_janis
    Participant

Linux lietotu arī es, ja tam būtu arī lietojams softs. Jau kādus 16 gadus (vēl no Caldera linux laikiem) ceru sagaidīt profesionālu grafikas/videoapstrādes softu (par Gimp, Kino, Cindirella u.c. drazu palūgšu paklusēt) – nu nav un šķiet, arī nebūs. Tad kam vajag labu OS, ja nav ko uz tās darbināt ? (Par emulatoriem palūgšu paklusēt – jau teicu – vajag profesionālam darbam).

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?