Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Linux Mint izraujas līderos
ierindojieshits-per-day
“Distrowatch” ir ietekmīgs, ja ne visietekmīgākais Linux distribūciju uzskaites un statistikas apkopes resurss, un tā īpatnība slēpjas apstāklī, ka portāls galvenokārt apkopo ne gluži distribūciju izplatības (market shareidejisko
Notikums ir īpaši nozīmīgs, ja ņem vērā to, ka Mint-u šobrīd izstrādā gandrīz kaila entuziasma vadīts viens (!) cilvēks – Klements Lefērs (Clement Lefebvre), piepalīdzot vien dažiem meinteineriemcilvēkstundu
Š o rindu autors no sirds sveic Mint-a komandu un novēl tai saglabāt iekarotās pozīcijas arī nākamībā!
Ogres rajona Vitiņu pagastā izrāvās, smieklīgi. Dod lietotāju skaitu, nevis WTF ko viņi tur apkopo.
Pirmo reizi uzzinājat par DW, kolēģi? 😉
Pats vienu brīsniņu pasēdēju uz Minta ar KDE, nezinu kādu peripētiju rezultātā pārlecu atpakaļ uz Kubuntu. Laikam tā tāda man vien zināma morāla problēma, ka negribās iet tālu nost no visu šo distru tēva Debian, lai gan ubuntisti jau paši kompilē un šo to arī izmaina kodā 🙂 Tomēr ar debian davešanu “… до ума …” nākas pačakarēteis un tieši tādēļ sēžu uz Ubuntu saimes produktiem.
No otras puses visu to, kas jau ir Mintā pēc noklusējuma tai pašā kubuntu vai ubuntu var pieinstalēt kādās 10 minūtēs.
Imhotepam labs raksts anyway. 🙂
overbloated
humannerdbeings is goin’ down bitches :>
Ja par pamatu ņemsim something-based, tad jau neviena distra nevar tikt uzskatīta par autonomu, jo katra no tām būs vai nu *buntu-based, vai Debian-based vai RHEL-based. Pēc šādas loģikas, ikviena, pat pietiekami “separāta” distribūcija var tikt uzskatīta par Linux-based (kori tak bīd Linuss un tikai viņš).
Š obrīd Mints JAU ir migrējis uz Debian bāzi – Xfce un Gnome edīcijas. Par KDE un Fluxbox izziņots, ka arī tie šobrīd tiek portēti uz LMDE (Linux Mint Debian Edition, kas, savukārt, ir Debian-based) bāzi. LXDE pagaidam paliks *buntu-based (bārenītis), kā arī netikšot pārtraukts Linux Main laidiens uz Ubuntu bāzes.
Runājot par DE/WM izvēli, Mints ir nenormālās krustcelēs tieši šobrīd: Levērs paziņojis, ka par projekts tikšot balstīts uz Gnome 3 (Gnome 2 ir miris gluži, ka KDE3, vai patīk tas kādam, vai nē), bet vai būs implementēts Gnome Shell vai Mate (Gnome 2 forks, vai abi divi) vēl ir miglā tīts. Unity noteikti nebūšot.
Tā kā Mints jau nu noteikti sen nav un arī nebūs Ubunts/Debiānis ar zaļu tēmu.
patstāvība arī būs tikai graduāla, t.i., būs patstāvīgākas un mazāk patstāvīgākas distribūcijas
Eu, vecais, davai es Tev rīt atbildēšu – es šodien jau esmu mazliet piedzēries. Nesaprotu, ko Tu raksti.