Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Linux spēs pārslēgties starp dažādām videokartēm
GNU LinuxX Windows
Sniegsim nelielu ieskatu tajās:
* XI2 XInput2
* MPX Multi-Pointer X Server
* pateicoties E-EDID
* jauns notikumu un atmiņas pārvaldnieks.
Nesen X.org grafiskais serveris ir kļuvis par vienu funkciju bagātāks – tagad uz tā būs pieejams vairāku videokaršu atbalsts, kuras var pārslēgt nepārlādējot datoru. Interesenti ar šo tehnoloģiju var iepazīties šajā necilās kvalitātes videoprezentācijā
ОЯЕБУÐДЕСТÐГ “karstspraudnēšana”
“karstspraudnēšana”
ОЯЕБУÐДЕСТÐГ
tikai nedomā, ka es šo rakstu uzrakstīju tikai, lai varētu kaut kur iemānīt šo vārdu:)
nē nu lol – vesels raksts jātaisa par to ka kkādai linux distributīvai ir parādījušās jaunas iespējas LOL
Jauninājumi patiešām nozīmīgi, bet tev jau to nevajag; Lineage uz Linux nespēlē…
nē nu lol – vesels raksts jātaisa par to ka kkādai linux distributīvai ir parādījušās jaunas iespējas LOL
pirmkārt, tas nav vienam distributīvam… bet gan visam linuxam (vienkārši Fedora visātrāk adaptē jaunās grafiskā servera versijas)
otrkārt, tas sniedz iespēju nelienot iekšā BIOSÄ€, mainīt pēc nepieciešamības videokartes – ir uzdevumi, kuriem pietiek ar integrēto, bet ir tādi kuriem vajag pieslēgto (3D spēles, FullHD video un tā tālāk) … te arī tā tehnoloģija noder …
Ceru, ka buus uzlabots vairaaku monitoru atbalsts. Shobriid jau kaut kas straadaa, bet nav iipashi perfekti. Nevaru dabuut sekundaarajam monitoram vajadziigo izshkjirtspeeju.
VGA sleegaashana veel ta taa (neredzu kaadeelj es to gribeetu izmantot – laptopiem mosh, energjijas taupiishanas noluukiem).
Ceru, ka buus uzlabots vairaaku monitoru atbalsts. Shobriid jau kaut kas straadaa, bet nav iipashi perfekti. Nevaru dabuut sekundaarajam monitoram vajadziigo izshkjirtspeeju.
varbut ta ir videokartes draivera problema, nevis pašu iksu … ?
Offtopic beigas 🙂
PS. Ak jā – ikdienā lietot divas dažādas videokartes vienā pc tā jau nu noteikti ir šausmīgi vajadzīga lieta 😀
Twin view man šancē bez problēmām. Nezinu gan kā ar ne-Nvidias kartēm.
Preses relīzes