Par Linux. ubuntu iet sviestā ar katru relīzi. Arī Gnome3 liek bakstīties pa stūriem, arī KDE liek bakstītes pa stūriem, arī OS X liek bakstīties pa stūriem… tā ir modes lieta.
Problēma ir ar lietojumprogrammām. Tiem, kas lieto Word un Excel profesionāli – nau laika reportēt OpenOfficam kas pa problēmām. Diemžēl gan Libre gan Openoffice ir neiznēsatu dauņu kodēts sūds. Headerus un Footerus vispār tikai iekš menu iekļāvuši, funkcionalitāte nekāda.
Tos debīlos briļļainos lutaušus ir ar pātagu jādzen, savādāk tie maukasbērni neko labu neprot uzkodēt.
Personīgi man, šis viss liekas pat ērtāk. Tākā man ir w8 un wp8, tad esmu pat vairāk kā apmierināts ar visu. Bakstīšanās pa stūriem super ērta, ja sajēdz kā to lietot. Nevienu aplikāciju un dajebko maucot iekšā, autorizāciju neprasa – tobiš, mācies konfigurēt.
kaut ko atvērt +1 vai 2 peles klikšķi vairāk, nekā xp/vista/7 – OH MY GOD!!!!! pasaules gals, maucam uz linux, tur viss tiek ērti un vienkārši apt-get [options] [-o config=string] [-c=cfgfile] command [pkg] un viss!!!! Iesaku visiem saviem draugiem, kas ar datoru ir uz jūs, lai pie katras sīkākās problēmas, es pat īsā sms nevarētu izstāstīt, kā sataisīt, būtu jābrauc ciemos un jākāš nauda par servisu!!!!!!!!
Bet ja runā par W8, tad nekad daudz tur kopš W7 nav mainījies, izņemot, protams, flīzes, kuras uz desktop faktiski netiek izmantotas (ja nu vienīgi lai palaistu kādu programmu no sākuma ekrāna vai kā start pogas alternatīvu). Viss pārējais darbojas tieši tāpat, tikai ātrāk. Flīzes ir domātas ierīcēm ar skārienjūtīgu ekrānu, kur tas makes sense.
Nu jau, gadus desmit lietoju Linux, nesuudzos. Agraak Suse, bet liidz ar 10 versiju, taa aizgaaja sviestaa. Tagad seezhu uz Debian.
Neredzu īsti par ko īpaši cepties W8 sakarā. Stabila un ātri strādājoša sistēma. Ir kaut kādas personīgas preferences vai īpašas vajadzības var lietot ko citu, tas ir gaumes jautājums. Bet “apvēmos” ir slikts arguments.
Es, piemēram, esmu visnotaļ apmierināts. Flīzes uz desktop gan ir diezgan nederīgas un ar start menu bija nedaudz ērtāk. Bet sistēma griežas krietni ātrāk par W7 un ir visnotaļ stabila. Līdz šim (lietoju kopš rudens) neesmu pieredzējis nevienu freeze. Vienīgā reize, ka redzēju zilo logu bija tad, kad mēģināju uzinstalēt Conntectify. Tas arī viss.
Preses relīzes