windows vienmēr būs atbalstīts gan spēles ro online gan mu online, warcraft 3 frozen trone, tilders paka, ofiss.
Windows`am nav ne vainas, tas, ka jūs neprotat lietot Win8, tās jau ir jūsu pasu problēmas. Arī WindowsXp vēl joprojām ir lietojams un uz veciem dzelžiem tas arī ir jāatstāj (ja dzelži nav pārāk arhaiski un spēk pavilkt adekvāti WinXp). Un uz jauniem dzelžiem likt virsu XP gan nevajag… izvēlieties Win7 / Win8 – kas nu kuram labāk patīk.
Tiesa, dažreiz arī mani pārņem sajūta – kāpēc win lietotāju ir tik daudz? Bet es to skaidroju ar masu psihozi… Ja tavs draugs, tava meitene, kaimiņš un pat bērns skolā lieto Windows, kur tas tiek slavēts… Nu…visai loģiski. N evelti ir vajadzīga reklāma pat labiem produktiem. Reklāma dara savu, ja visur tā rēgojas, tad tu to zini. Nākošais – ir cilvēki, kuriem ari neko vairāk par windowu nevajag, kuriem praktiski ir vienalga, to lietojumu izsaka divi faktori: 1) jau minētā reklāma; 2) datorspeci, kuri rekomendē windows.
Nākošais – spēles. Lai arī kaut kas tur sāk kustēt, pieņemu, ka nekas tur tā arī nenotiek (nezinu, nespēlēju).
Situāciju pasaulē varētu mainīt, bet te nepietiktu pat ar visa Microsoft un Latvijas valdības peļņu.
Vispārigi sakot – abas sistēmas ir labas, katram ir tikai jāizdara izvēle no saviem kritērijiem.
Subjektīvi – pēc ilgu gadu lietošanas gan Win gan dažādas *nix saimes OS – neko labāku par linux neesmu atradis savām vajadzībām (gan izklaidei, gan darbam).
Winblows vajadziigs tikai ljoti specifiskaam lietaam vairs.
P.S. Bubuntu, un nu jau Suse saime nav cieniiga nest vaardu Linux.
Iekš Win xp uzinstalē programmu Unetbootin un uz Fleškas vari uzlikt jebkuru linux.
Pēc tam to linux ieinstalēt datorā ir 10min jautājums…
Man arī nepatīk, ka Skaipe un LibreOffice nestrādā tikpat labi kā Windows vidē. Itunes arī itkā nevar uzlikt, bet, ja dators vairāk tiek izmantots sērfošanai un darbam pārlukos, tad manis pieminētie linuxi ir reāli ērti… Portatīvajam datoram man ir i5 procis, bet w8 reizēm bija iebremzējis… Nepatīk man tā Windows iebremzēšana + ilgā ķēpāšanās ar draiveru uzlikšanu… Konkrēti šajās linux versijās man nekas nebremzē un darbam, izklaidei viss strādā bez bremzēm.:)
Mans subjektīvais viedoklis tieši par Windows 8 – tas strādā neizmērojami labāk uz portatīvajiem datoriem nekā Linux OS (runājot tieši par budžeta dzelžiem, neredzu jēgu tērēt lielu naudu par tādiem aparātiem, jo ir desktops) un ir daudz vairāk optimizēts, man ar Linux bijušas vienas vienīgas problēmas ar draiveriem, jo tieši tiem aparātiem, kas man bija jāsakonfigurē nebija pieejami labi strādājoši draiveri. Kā arī W8 ātrums… mans desktops ar parasto HDD ieslēdzas tik pat ātri cik W7 ar SSD, kas ir ļoti liels ieguvums (nerunāsim kā tas panākts, jo, piemēram, gala lietotājiem tas ir pilnīgi vienalga, galvenais, lai strādā).
Visam šim jāpapildina ka nedaudz palietoju Windows 8.1, kurā liela daļa problēmu izskatās ka tiks atrisinātas un pieļauju, ka vajadzētu kļūt diezgan izplatītam, kā jau tas ir ar katru otro W versiju.
Pāris mēnešus paķēmojos ar W8 – pietiek. Kamēr nesalabos gļukus un, pats galvenais, kamēr uz viņa nevarēs palaist Cisco VPN klientu vai ShrewSoft, tikmēr sēdēšu uz W7.
Mājās dual boot ar Kubuntu12.04/Windows7. Windows mājās faktiski vajadzīgs tikai dēļ spēlītēm, citādi varētu brīvi iztikt arī bez.
Kapēc Linuxisti nevar vnk sēdēt savā komandu līnijā un beigt drāzties ar Windowsistiem. Ja tev linux patīk labāk, nu lieto, man tak pofig. Ja patīk windows, nu i, man arī, lieto. Kāda jēga no šādām cīņam.
Bet nu..
Esmu mēģinājis lietot Linux, nevaru pāriet, galīgi nevaru un nemaz nejūtu tam jēgu.
Ja ir taisnas rokas, tad Windowsu var pielāgot tā, ka neviens gļuks nebūs gada laikā, nekādu erroru man nemet, programmas visas iet, pagaidām esmu saskāries ar to, ka neiet man RSDlite.
Un nesaprotu cik zema līmeņa PC lietotājam jābūt, lai pierastu pie W8 ilgāk kā nedēļā. Te nekā tāda nav, viens stūris, kas aized uz aplikācijām un otrs, kas uz Settingiem un searchu utt. Pārējais ir kā WIN7, XP, tik ar ribbon.
Aplikācijas ir tādas kādas vajag, atrast var da jeb kādas, linuxam nav tā.
Pluss Linuxam tāds, ka par brīvu, iebūvēts VPN, drošība, iebūvēti mākoņi un citas ņifigā nevajadzīgi mēsli.
Un par ko tev šoks? Ka esi dalbajops un nevari iebraukt kas ir kas, jo esi notupējis pie sava linux gadus un nezini, kas moderns izskats?
Mēs maksājam arī par atbalstu, kas piem. Ubuntu pēdējā laikā ir aizgājis galīgi pakaļā.
Bet nu šī ir nebeidzamā cīņa.
Bet ja par tēmu, tad neredzu, kā tevis teiktais atceļ to, ko rakstīju. Kur tad ir linux alternatīvas MS Office paketei, Adobes pakai, spēlēm utt, kuras būtu pilnībā savietojamas ar jau esošajām? Jā, var ar linux strādāt, to nenoliedzu. Pats esmu bijis lietotājs kādus gadus divus. Bet sāpe pēcpusē no tā vidējam lietotājam ir krietni lielāka par jebko, ko šobrīd piedāvā Redmonda.
Pašlaik linux ir lieliska alternatīva entuziastiem un interesentiem, bet visiem pārējiem nav nekāda iemesla dreifēt prom no Win. Es jaut teicu – man šobrīd ir ērti – visas manas ierīces automātiski sinhronizējas, viss ir savietojams ar darba vietā darbināmo softu. Bet katram savs.
W8 ir tas pats, kas ja LINUX lietotājs pārietu no xfce un unity.
“Kapēc Linuxisti nevar vnk sēdēt savā komandu līnijā un beigt drāzties ar Windowsistiem”
Droši vien tāpēc, ka logu lietotāji stāv tādā salīkušā pozā, grūti pretoties kārdinājumam.
Linux ir daudz vairāk par termināli, kurā komandas rakstīt. Mani vecāki un draudzene vispār nezin, kas tas terminālis ir, lai gan Ubuntu lieto jau vairāk kā 3 gadus.
Preses relīzes