Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › PR › LTC optika – jau 260,000 mājsaimniecību
Hahh, vakar sarunā ar ex-lattelecom montieri uzzināju, ka šamo politika diezgan drastiski izslēdz vilkt kabeli pa gaisu, tikai ar ļoti retiem izņēmumiem, pat no blakus mājas, tikai ierakt zemē un nekā savādāk. No vienas puses saprotams, nav ko zirnekļu tiklus vilkt, bet vietās kur jau iet viena kabeļu līnija no majas uz māju, kā tas man tallinas ielā, tad ir saprotams kāpēc man prasīja tur vairākus tūkstošus, jārokas ta zem ielas lol. 😀 Lai gan arī, tur no centrāles nepilni 50m, zem ielas izrakt kabeli lol, pus stunda ar kurmeli un kabelis zem zemes 😀
mljeg
Vienīgi nets tāds draņķīgs, ka pat dažam youtube iepriekšjāielādē. Par smieklīgo uplode nemaz nerunāsim 🙂
Mums vietējais Dobeles provaideris sen ir ievilcis visā pilsēta optiku, tik vienīgi nez kāpēc viņiem nav mānija ar to lielīties.
Ilva tagad optiku ievilkusi?
Un loading: Wuškins droši vien, ka nebija domājis optiku.
Anyway, es Rīgā ar LTC netu 130mbit/s upload esmu varējis izdabūt. Vairāk gan laikam nav sanāzis…
Esmu lietojis visādus interneta pieslēgumus, tajā skaitā Jelgavas DC. Par pieslēgšanu paprasīja vairāk kā 100ls (atrados aptuveni 50km no Jelgavas), mēnesī maksāju vairāk kā 20ls (precīzus ciparus vairs neatceros) un ātrums uz ārzemēm bija nožēlojamāks, nekā interneta laišana lietojot GPRS (atkārtoju: GPRS, nevis EDGE).
Uz tāda biju spiests nosēdēt vairākus gadus, jo vienkārši nekā cita nebija pieejama. Tagad no Dobeles internetu piegādā Ilva.
LTC diemžēl manā krajā nav pieejams…
P.S. Ja kādam vēl neaizgāja: man ir divas dzīves vietas.
runājot par ltc optiku: sēžu uz 100mbit pieslēguma, nekad ar netu neesmu bijis vēl priecīgāks. jāsaka gan ka pa vakariem nets tiešām nevelkas … neesmu ekspermentējis ar torrentiem vakaru stundās gan pa ārzemēm, gan pa vietējajiem tīkliem, taāu ātrums kā tāds ir pilnīgi pietiekams. no ārzemēm vidēji 2-7mb/sek, Latvijas robežās pat visi 12mb/sek velkas griezdamies.
no ārzemēm vidēji 2-7mb/sek, Latvijas robežās pat visi 12mb/sek velkas griezdamies.
… kas visiem mazajiem provaideriem bija jau pirms LTTC par optiku vispār domāt sāka. Fuflo tas viss ir.
no ārzemēm vidēji 2-7mb/sek, Latvijas robežās pat visi 12mb/sek velkas griezdamies.
… kas visiem mazajiem provaideriem bija jau pirms LTTC par optiku vispār domāt sāka. Fuflo tas viss ir.
Ja, kuriem? Es zinu tikai vienu – Mīts, nevienam citam neesmu manījis tādus ātrumus.
Esmu izmēģinājis diezgan provaiderus un līdz šim LTC ir izrādījies labākais – ātrākais, stabilākais nets. Sākumā gan man ar viņiem gāja ļoti “jautri”. Nāca meisteri viens par otru gudrāki, mēģināja man iestāstīt, ka Win7 esot problēmas ar DHCP, ka man kompī vīrusi esot, kas trafiku apēd utt. Pēc mēneša cīņas paši pieteicās – visam kvartālam modēmus nomainīja – izrādā veči bija nokāvuši kaut kādu apakšstaciju un paķēruši līdzi visu tobrīd pieslēgtos modēmus. Bet pēc šī incidenta man problēmas ar netu vairs nav bijušas – nu jau, apmēram, pusgadu.
nenopeļu visus mazos provaiderus kā tādus, bet pašam ar tiem man nav bijis paveicies..
Tieši tā, visā pilsētā ir optika. Stabilāku netu neesmu redzējis! Diena vai nakts, interneta ātrums vienāds. Un par to mazā firma neplātās it nemaz. Hmm.. man līgumā 3 mbiti/s, bet dzīvē reāli ir vismaz 3 reiz vairāk. Par saldo ārzemju ātrumu un pienācīgo upload vispār nerunāsim…
Tieši tā, visā pilsētā ir optika. Stabilāku netu neesmu redzējis! Diena vai nakts, interneta ātrums vienāds. Un par to mazā firma neplātās it nemaz. Hmm.. man līgumā 3 mbiti/s, bet dzīvē reāli ir vismaz 3 reiz vairāk. Par saldo ārzemju ātrumu un pienācīgo upload vispār nerunāsim…
Ilvai jau vismaz gadu ir optika.
Pirms kāda mēneša no standarta(2 Mb/s) pārgāju uz Informatīvo – (512Kb/s)
Atšķirību nejūtu – LV robežās joprojām velk ar 6MB/s un no ārzemēm ar 2MB/s
Upload gan LV, gan ārzemēs ~750KB/s
Preses relīzes